Web Analytics
More
    Reklāma

    Electrolux Ergorapido (ZB3015SW) putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Putekļu sūcēja apskats? Kristap, nopietni? Jā, kāpēc gan ne? Tas tomēr ir tehnoloģiju produkts, kas ir atrodams praktiski katrā mājoklī un šoreiz konkrēti apskatāmais Electrolux Ergorapido putekļu sūcējs ir izmantojams bez vadiem un to rotā Swarovski kristāli. Es pat izteikšu pavisam skaļu apgalvojumu – no visiem šogad testētajiem produktiem šis putekļu sūcējs man ir iepaticies visvairāk. Un tas nav spīguļojošo kristālu dēļ.

    DSC09990

    Reklāma

    Ar putekļu sūcējiem man, protams, iepriekš ir bijusi pieredze, tomēr līdz šim nevarēju teikt, ka man šādas ierīces dikti patiktu. Savu pirmo putekļu sūcēju iegādājos brīdī, kad no kopmītnēm (“kojās” šāda ierīce gluži vienkārši nebija aktuāla) pārvācos dzīvot uz īres dzīvokli. Toreiz galvenais kritērijs bija tikai un vienīgi cena. Proti, nopirku pašu lētāko veikalā atrodamo putekļu sūcēju. Jo kas tad tādā prastā ierīcē var būt lielas naudas vērts? Šis putekļu sūcējs nokalpoja dažus gadus un tam paspēja saplīst praktiski viss atskaitot motoru un sava mūža nogalē tas bija vairāk nelietojams nekā lietojams. Procesā guvu mācību, ka uz nākamo putekļu sūcēju ekonomēt vairs nevajadzētu. Tā arī darīju. Visai drīz pēc sava dzīvokļa iegādes atkal devos uz elektronikas preču veikalu un lūkojos piemeklēt labāku putekļu sūcēju. Šoreiz skatījos, lai tam ir ērtāka putekļu tvertnes atvēršana un veiksmīgāks filtru novietojums. Tiku sveikā ar aptuveni 70 eiro un līdz pat Electrolux Ergorapido putekļu sūcēja testam domāju, ka biju veicis tīri labu pirkumu. Reizi pāris nedēļās smagi nopūtos, izvilku savu putekļu sūcēju no skapja, izritināju elektrības vadu un izstumdīju to pa visu dzīvokli. Pēc tam noslaucīju no pieres sviedru lāses, saritināju elektrības vadu, iztīrīju putekļu tvertni un noliku ierīci atpakaļ skapī. Pazīstamas darbības, vai ne?

    Kad man piedāvāja notestēt Electrolux Ergorapido putekļu sūcēju, no sākuma par to nebiju pārlieku ieinteresēts. Un arī Swarovski kristāli mani piesaistīja tikai tik vien, ka šo produktu varētu smuki sabildēt un attēlus nopublicēt sociālajos tīklos, kur par ierīci varētu pazoboties mani sekotāji.

    Man līdz kastes atceļošanai uz mājām nebija pieredzes ar bezvadu putekļu sūcējiem un atklāti sakot es pat nezināju ko no šādas ierīces sagaidīt. Ierīce iepakota lielā un gaumīgi noformētā kastē. “Limited Edition”, “High performance” un “2 in 1 freedom” ir tādi atslēgvārdi, kas nevienu nespēj atstāt vienaldzīgu. Protams, ražotājs nav piemirsis uzsvērt Swarovski kristālu klātesamību produktā. Tiesa, es arī pēc testa veikšanas tā arī līdz galam nesapratu kāda jēga no šādiem spīguļiem putekļu sūcējam. Tik vien, lai atšķirtos no citiem produktiem?

    DSC00030

    Dārgais, kāpēc putekļu sūcējs tāds spīdīgs? Tas ir izrotāts ar Swarovski kristāliem. Vai tie ir īsti? Īsti gan, jo kastē klāt ielikts arī to “autentiskuma sertifikāts” spīdīgas uzlīmes formā. Ar spīguļiem ir izrotāts tikai putekļu savācējtrauks un tas tiešām smuki vizuļo. Bet ar to arī beigsim spīgulīšu apcerēšanu un ķersimies pie krietni praktiskākām lietām.

    Putekļu sūcējs kastē ir viegli izjauktā stāvoklī un tā kopā salikšana ir faktiski vienas skrūves pieskrūvēšanas jautājums. Tas ir patiešām vienkārši un būs pa spēkam pat trīsgadniekam. Pēc tam pie elektrības pieslēdzam putekļu sūcēja uzlādes staciju un uz tās uzspraužam pašu putekļu sūcēju. Tas arī ir normālais putekļu sūcēja “miera stāvoklis”. Ja tomēr šķiet, ka nemitīga tā uzlāde paātrināti sabojās tā bateriju (tas ir mīts), tad ierīci var nolikt blakus – tā “prot” stāvēt arī pati par sevi.

    DSC00015

    Par ierīces uzlādes līmeni vēsta gaismas diodes. Kad ierīce ir uzlādējusies, tā iemirgosies reizi minūtē. Kad akumulators ir uzlādēts, tas spēs ierīci maksimālajā režīmā darbināt līdz 35 minūtēm. Praksē ar vienu uzlādi pietiek, lai izsūktu aptuveni 70 kvadrātmetru lielu trīsistabu dzīvokli (ar cieto grīdas segumu). Tātad, šis putekļu sūcējs var nebūt ērtākā izvēle lielāku platību sakopšanai. Tāpat arī jāņem vērā, ka putekļu tvertne ir diezgan maza (0.5 l) un ja netīrumu būs daudz, tā būs jāiztukšo biežāk.

    DSC00005

    Tikt pie filtra ir diezgan vienkārši. Atveram vaļā putekļu tvertni, izvelkam laukā filtru un atdalam to no plastmasas ietvara. Ar speciālu kājiņu to varam paraustīt un tādējādi paburzīt, lai atdalītos putekļi. Tāpat šo filtru var arī mazgāt. Divu filtru komplekts maksā ap 20-30 eiro.

    No kāta varam izņemt laukā putekļu sūcēja rokas daļu (tieši tajā ir iebūvēta baterija) un izmantot to, lai ērti izsūktu putekļus no mēbelēm, auto sēdekļus vai fiksi uzsūktu kaut kādu uz galda vai citas neērti novietotas virsmas radušos šmuci. Šai rokas daļai ir pašai sava ieslēgšanas poga un klāt pieliekamā birste ikdienā “slēpjas” uzlādes stacijā. Putekļu sūcējs sver 3.19 kg, tāpēc to var ērti lietot ar vienu roku.

    DSC00022

    Uz gaismas diodēm no sākuma skatījos skeptiski, taču jau pēc pāris putekļu sūkšanas reizēm sapratu, ka tā ir vienkārša, bet noderīga funkcija. Tā bez liekas muguras locīšanas ļauj labāk saskatīt situāciju zem dīvāna vai gultas un tādējādi kvalitatīvāk paveikt tīrīšanas darbus. Protams, tas arī izskatās iespaidīgi un rada nebeidzamus priekus brašākiem četrkājainajiem draugiem.

    DSC09999

    Tagad pāris vārdi par birsti un tās tīrīšanu. Birste visu laiku griežas un tādējādi spēj uzsūkt putekļus un spalvas arī “klusajā” režīmā, kad tiek samazināta motora jauda. Kā jau varam paredzēt, birste visnotaļ ātri savāc mājdzīvnieku spalvas un matus. To var mēģināt tīrīt ar kāju nospiežot “Press” pogu (bildē augstāk var to redzēt). Tad pie rotējošās birstes tiek piebīdīts asmenis un daļa matu tiks nogriezti nost. Praksē gan tas nedarbojas 100% labi un ik pa laikam birste būs jāizņem laukā (tas ir izdarāms patiešām vienkārši) un jāpadarbojas ar nazi. Tāpat ir iespējams atvienot to gofrēto savienojuma cauruli un izķeksēt netīrumus, kas iesprūduši pusceļā uz savācējtvertni. Kopumā diezgan prātīga konstrukcija, kas kalpo godam un ir ērti apkopjama.

    Šis putekļu sūcējs ir ļoti manevrētspējīgs un pie tam to var vadīt pusstundu no vietas ar vienu roku. Tas lokās un griežas tā, lai būtu ērti iestumjams arī grūtāk aizsniedzamās vietās, piemēram, zem dīvāniem vai aiz skapjiem. Electrolux inženieri ir pamatīgi piedomājuši pie svara sadalījuma, jo šķiet, ka putekļu sūcējs pats skrien uz priekšu. Tik ērts tas ir lietošanā!

    DSC00027

    Kas tad bija tas, kas man tik ļoti iepatikās šajā produktā? Lietošanas ērtība. Klasisko vada putekļu sūcēju man ir slinkums vilkt no skapja laukā, lai uzsūktu kaut kādu no apaviem nobirušu smilšu dēļ. Bet šo bezvadu putekļusūcēji paņēmi un jau pēc mirkļa netīrums ir sasūkts. Gatavo ēst un pie galda nobira kaut kādas garšvielas vai milti? Nav problēma, fiksi paņēmi putekļu sūcēju un savāci šmuci. Mājās mazs bērns, kas to vien prot kā purzāties? Ķeram pie putekļu sūcēja. Šajā ierīcē nav nekādu kosmisku tehnoloģiju (un kā iepriekš jau noskaidrojām, arī Swarovski kristāli mani atstāj pilnīgi vienaldzīgu), tomēr tā galvenais pārdošanas arguments ir tieši lietošanas ērtība. Protams, jāsaprot vai šāda veida putekļu sūcējs būs piemērotākais tieši tavā mājoklī. Kādam var nepietikt ar tā pusstundas darbības ilgumu un šis produkts nebūs pietiekami jaudīgs, lai tiktu galā ar bieziem paklājiem. Bet ja dzīvoklis ir neliels un tajā nav mīkstu paklāju, tad pirkums ir vilinošs.

    Te nu katram pašam ir jāsaprot cik daudz esam gatavi maksāt par ērtību, jo konkrētais apskatītais (ZB3015SW) modelis maksā nepilnus 300 eiro. Man šķiet, ka tas ir daudz par “parastu” putekļu sūcēju. Electrolux Ergorapido klāstā ir arī pieejamāki modeļi un lētākais maksā aptuveni 150 eiro.

    Noteikti būs lasītāji, kas uzdos loģisku jautājumu: “Bet kāpēc tev vispār ir vajadzīgs šāds “manuāls” putekļu sūcējs? Šajā gadsimtā taču ir pieejami arī robotizētie putekļu sūcēji”. Es, protams, esmu informēts par tādiem un dažu labu modeli esmu arī testējis, taču secināju, ka vismaz šobrīd man tāds produkts īsti nederēs. Ja mājās ir mazs bērns un tā mantiņas nav iekāriens katru vakaru salikt kastē, tad robots tās izstumdīs pa visu dzīvokli un tas radīs tikai liekas neērtības. Bet nākotnē, kad grīdas tiks atbrīvotas no svešķermeņiem, roboti (sūcēji un mazgātāji) būs apsverami pirkumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    vanraiks
    07.12.2015 22:58

    35 min ir ļoti maz… maniem m3 nepietiek.

    Ēriks
    08.12.2015 11:38
    Reply to  vanraiks

    Daudz tepiķu pie sienām? #Humors

    08.12.2015 13:45

    Man pietrūktu iespējas nosūkt aparatūru, televizoru, datoru, automašīnas paneli. Nav mīkstās birstītes.

    08.12.2015 14:23
    Reply to  Artis Abols

    Ir tur arī šāda birste. Var redzēt bildē, kurā putekļu sūcēju turu virs dīvāna.

    08.12.2015 14:56

    My bad!

    Kaspars
    08.12.2015 15:12

    Pret swarovski nepoprojš! Man gan mājās ir Dyson putekļu sūcējs, nopirku uz akciju UK pirms 8 gadiem… nekad nav bijis iemesla padomāt par cita iegādi, vienkārši teicami strādā!

    08.12.2015 16:08
    Reply to  Kaspars

    Lielai daļai Dyson gan problēma ir izmēros, kas tuvojas Karcher ūdens monstriem. Neesmu sen pētījis, bet šķiet, ka aptuveni pirms 7…10 gadiem pat vads bija jātin apkārt, tas nevilkās iekšā.

    as
    08.12.2015 16:31

    300€ par rokas verķi ar akumulatoru, bet tā jau ir puse no robota.
    Lai gan ar robotu auto, plauktus un dīvānu neizsūksi, mani vairāk interesētu nopietns salīdzinošais robotu “flagmanu”(riebjas šis vārds!) tests:
    Samsung, Miele, irobot, kas tagad ir aktuāli, kas ne tikai maksā, bet arī izsūc un ir ērti lietošanā?

    Michux
    16.12.2015 01:15

    Pats lietošanā esmu iegādājies Electrolux ZB 2943 putekļu sūcēju. Tika iegādāts 2013.gadā par 91Ls [~130EUR]. Esmu riktīgi apmierināts ar pirkumu. LED gaisma tiešām noderīga, viegls, pietiekami jaudīgs un ērts lietošanā, bet filtram nācās veikt nelielu uzlabojumu (ieskrūvēju skrūvīti, lai filtra atspere kārtīgāk piespiestos un nelaistu garām mazos puteklīšus). Un vēl šis putekļu sūcējs galīgi neder celtniecības putekļiem, keramzīt blokā izurbu pāris caurumus, domāju ātri uzsūkšu, bet nekas nesanāca, visus lielumus savāca, bet paši sīkākie miltu puteklīši izgāja cauri visiem filtriem un pieputināja istabu. Bet kā jau lietošanas instrukcijā rakstīts, tad šis produkts nav paredzēts mājas ģenerālajai tīrīšanai.

    Krotow
    08.01.2016 18:54

    Smiltis un būvgruži… brrrrr…. Nabaga sūceklis.

    viesturs
    18.01.2016 20:34

    Nav iespēju nomainīt akumulatoru. Citādi viss labi.

    28.06.2016 21:04

    Hm, gads vēl nav cauri un verķim kaut kas ir atgadījies. Baterija tam tagad “tur” tikai kādas 2-3 minūtes. Būs jādomā kur/kā remontēt. Redzēsim cik tas izmaksās.

    x
    28.06.2016 21:35

    Laikam stāv dokā, kas to visu laiku pielādē?

    28.06.2016 21:37
    Reply to  x

    Jā, protams. Kur tad citur to aparātu turēt? Vēlies vilkt dziesmu uz to, ka regulāri lādējot ierīci tās resurss būtiski samazinās? Tak ne jau nepilna gada laikā.

    digitalk
    28.06.2016 21:59

    ja tas ir Li-Ion, tad būtiskas ir uzlādes reizes, bet mazāk par gadu to klasisko 1000 tāpat nevarētu pārsniegt. un tev vajadzētu būt garantijai.

    x
    28.06.2016 23:47

    Turēt – vitrīnā zem GG4 stikla, protams :)

    Nekur nevelku, jo tur jāzin konkrētās ietaises lādētāja un baterijas kontroliera darbības algoritms. Turklāt, nevis regulāri lādējot (jo tam jau tā ir paredzēta), bet turot pastāvīgi pieslēgtu el. tīklam. Pilnīgi iespējams, ka defekts. Laptopi dalās tādos, kuriem ražotājs paredz nelādēšanu, ja uzlādes līmenis ir virs XY% un tādos, kurus neiesaka turēt visu laiku pie tīkla, lai nenokautu bateriju aptuveni gada laikā. It depends.

    Bet atceramies, ka elektroietaisēm smalkdrukā mēdz rakstīt “baterija neietilpst garantijas laikā maināmo daļu sarakstā” un var saprast, kāpēc tā. Jo baterijas darba mūžs ir pārāk atkarīgs no lietošanas paradumiem (jā, li-oniem to samazina arī regulāra izlāde līdz galam vai tuvu tam).

    digitalk
    29.06.2016 00:36
    Reply to  x

    nu it kā jau nav tēvocīša Ļao šķūnītī saskrūvēts, vajadzēja tai bačorkai izvilkt godīgu gadu vismaz. iekšējai elektronikai būtu jābloķē izlāde zem 5%, uzlāde mazāk no svara, bet ja lieto reti, tad, protams, labāk 80% nepārsniegt (tā gan vairāk ieslēdzama nošbūku fīča par baterijām-ilgdzīvotājām).

    un man joprojām liek pasmaidīt

    x
    29.06.2016 07:36
    Reply to  digitalk

    Vai reizēm Ļao nav elastīgāks domāšanā, kā lielražotājs ar Skaļo Vārdu.

    Reklāma