Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV vēl šogad būs jāreģistrē bezpilota lidaparāti

    Jaunākie raksti

    ASV Federālā Aviācijas Administrācija grasās tuvākā mēneša laikā uzlikt par pienākumu reģistrēt visus bezpilota lidaparātus kopējā datubāzē. Tas attieksies uz bezpilota lidaparātiem, kuru svars pārsniedz 250 gramus un ir līdz 25 kilogramiem. Pagaidām iecerei nav likuma spēka, tomēr Federālā Aviācijas Administrācija grasās līdz Ziemassvētkiem spert arī pēdējo soli, padarot reģistrāciju ar likumu obligātu.

    Protams, reģistrācija būs elektroniska un bez maksas. Lidaparāta īpašnieks varēs izvēlēties, izmantot esošu lidaparāta sērijas numuru vai to saņemt no Aviācijas Administrācijas. Reģistrācijas numuram būs jāatrodas uz lidaparāta – iegravētam vai uzlīmētam. Reģistrācijas numurs var būt paslēpts arī zem kāda vāka, pie akumulatora u.tml.

    Reklāma

    Bezpilota lidaparāta lidināšanas laikā reģistrācijas informācijai ir jābūt līdzi izdrukātai vai apskatāmai viedtālrunī. ASV likumdošana noteiks, ka bezpilota lidaparāta īpašnieka ir jābūt vismaz 13 gadus vecam. Interesanti, ka bezpilota lidaparātu reģistrā var tikt iekļauti arī ārvalstnieki. Visticamāk, tas pamatojams ar mākslas un dokumentālo filmu uzņemšanai nepieciešamo bezpilota lidaparātu reģistrēšanu.

    Soda naudas par bezpilota lidaparāta nereģistrētu lidināšanu vai lidošanu aizliegtās zonās var sasniegt pat 25 000 dolāru. Soda naudas apmēri tikšot tuvināti īsta pilota atbildības “izcenojumiem”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    25.11.2015 15:44

    Beidzot!

    Janka
    25.11.2015 20:06

    Kur tad izslavētā Ūsas dermokrātija? Vēl viena policejiska semitotalitāra valsts.

    Krotow
    26.11.2015 00:27
    Reply to  Janka

    Paklausīšos tavus komentārus, kad sēdēsi lidmašīnā, kurai dzinējā trāpīs kāds lielais drons. Kuru pofigistiskais saimnieks lidina lidostas pacelšanās trasē.

    Reklāma