Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hack Day” ietvaros ar zināšanām apmainās Tele2 Shared Service Center darbinieki un studenti

    Jaunākie raksti

    10. novembrī, jau ceturto gadu notika Tele2 AB grupas pasākums – Hack Day, kurā trešo reizi piedalījās arī Tele2 Shared Service Center. Tā ir viena diena, kurā uzņēmuma darbinieki vienojas komandās, lai kopīgi strādātu pie inovatīvām idejām, kas veicina darba vides uzlabošanu. Šogad Latvijā kopā ar darbiniekiem idejas attīstīja arī studenti.

    Hack Day vienlaicīgi notika Igaunijā, Lietuvā, Latvijā un Zviedrijā. Rīgā kopumā piedalījās 70 dalībnieku, no kuriem 8 studenti no dažādām Latvijas universitātēm. Studenti visu dienu strādāja kopā ar nozares profesionāļiem, lai radītu un, iespējams, attīstītu izaicinošus projektus. Studentu entuziasms un radošums piešķīris šī gada projektiem jaunu spēku un enerģiju.

    Reklāma

    “Studentu dalība uzņēmuma iekšējos pasākumos ir ļoti svarīga, būtiski, lai jaunie talanti iepazīst Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) un telekomunikāciju darba tirgu un uzņēmumus. Studenti ļauj mums paskatīties uz lietām no pavisam cita skatu punkta, viņiem ir citi risinājumi problēmām. Šobrīd IT jomā ir liels cilvēku iztrūkums un šī problēma, laikam ejot, tikai saasināsies, mēs vēlamies strādāt pie tā, lai studentiem rodas interese par jomu un tās specifiku, kā arī iepazīstināt ar reālo darba vidi,” studentu iesaisti pasākumā, atzinīgi vērtē Tele2 SSC vadītājs Kims Leandersons (Kim Leandersson).

    Kopumā Hack Day ietvaros Latvijā darbs noritēja pie 14 idejām:

    • Interactive collaborative whiteboards – Tā kā Tele2 SSC darba specifika ir internacionāla darba vide un darbs starptautiski (visbiežāk Rīga – Stokholma). Darbinieki bieži sazinās ar tehnoloģiju palīdzību – Skype, e-pasti. Bieži tiek izmantotas tāfeles, lai ilustrētu idejas un paskaidrotu tās. Dažreiz grūti uztvert to, kas nofilmēts, tādēļ ideja ir ieviest interaktīvās tāfeles, kas palīdzētu sazināties un ilustrēt iecerēto video konferenču laikā (piemērs).
    • Maps for Meeting rooms – Iedomājoties sevi kā viesi Rīgā pirmo reizi. Pēc piecām minūtēm tev ir tikšanās telpā “Champions”. Kur tas ir? Vai tās ir Tele2 Latvia telpas? Kā tur nokļūt? Ideja ir radīt karti uz Tele2 tikšanās telpām, tāpat arī uzrādīt pieejamo aparatūru, pieejamo sēdvietu skaitu, utt. Interaktīvas navigācijas rezultātā varēs iepazīties ar sapulču telpām un navigāciju uz tām.
    • Brand new Broadcastify* app for Tele2 LV – Ideja ir veidot aplikāciju datoriem, kas savienota ar sienas ekrāniem, kas parādītu jebkuru nepieciešamo saturu no jebkura nepieciešamā datora. Tās būtu ziņas, ārkārtas signāli un citi informatīvi klipi.
    • Movie “Sins of office worker” – Jau ierasta tradīcija ir veidot filmu par Hack Day. Šogad mērķis ir parādīt tumšo ofisa darbinieku pusi un pasmieties kopā par darbinieku sliktajiem ieradumiem.
    • Handmade items for Christmas Charity fair – Jau vairākus gadus Tele2 SSC un Tele2 Latvia veido labdarības Ziemassvētku tirdziņu. Plāns ir izveidot interesantas, noderīgas lietas, ko pārdot un iegūtos līdzekļus ziedot labdarībai.
    • Tele2 SSC Newspaper – Senāta sapulcē tika lemts, ka pienāks ikmēneša e-pasti ar jaunāko info par to, kas notiek ofisa telpās un uzņēmumā kopumā. Tā kā e-pasti kļuva pārāk apjomīgi un pārslogoja mūsu iekšējo sistēmu, to sūtīšana tika pārtraukta. Ideja ir izveidot ikmēneša uzņēmuma vēstnesi par visām ofisa aktualitātēm.
    • Personalized photo for employees (Corporate style employee photo) – Tā kā komunikācija ar e-pastu starpniecību kompānijā notiek nepārtraukti, plāns ir izveidot personalizētu, Tele2 stilā veidotu profila bildi katram darbiniekam. Šobrīt lietotie avatāri ir ar diezgan vecām bildēm vai dažiem darbiniekiem bildes nemaz nav nomainītas.
    • See the life – Reach for Change – Ar organizācijas “Reach for Change” dalībnieci Ritu Riekstiņu kopā tiek veidots projekts, web platforma, lai palīdzētu bērniem, jauniem cilvēkiem un pieaugušajiem ar kustību traucējumiem iegūt tekstuālu, audio un video veidā sniegtu informāciju, kā uzlabot savu veselības stāvokli. Plānots parādīt veidus, kā ātrāk atgūties pēc traumām, kādus vingrinājumus pildīt un atgūt ķermeņa vispārējās funkcijas. Web platforma būtu pieejama visiem interesentiem.
    • Mobile app MansTELE2 for LV customers [cloud back-end, hybrid app, real SIT integrations] – Ideja ir veidot aplikāciju Mans Tele2 Latvijas klientu bāzei. Tas būtu reāls mobilo datu back-end integrations piemērs mākonī kā datu glabāšanas vietnē.
    • Rest Room Semaphore (Arduino lock controller + Groovy backend + HTML5 frontend) – Izveidot web pārlūku, lai novērotu WC telpu izmantošanu visā Tele2 ēkā. Būtu iespējams novērot vai iecerētā tualete ir brīva, citādi reizēm nākas skraidīt no stāva uz stāvu, jo visas telpas ir aizņemtas.
    • SMS triggered table water fountain (System guard) – Idejas pamatā ir izveidot SMS vadāmu dzeramā ūdens strūklaku, kas būtu integrēta Tele2 monitoringa sistēmā, OP5, kas noteiktu statusu specifiskā vidē vai tās īpašā sastāvdaļā. Ja vides stāvoklis pasliktinās, ūdens pārstāj darboties. Ja mērāmie komponenti uzlabojas, ūdens atsāk cirkulēt. Kopums sastāvēs no programmēta kontroles rīka, GSM moduļa, ūdens pumpja, LED lampām un īpaši veidotas strūklakas. Visi komponenti tiks veidoti un izgatavoti īpašā dizainā.
    • Offline hiking trails map (TAKER) – Students Elviss Bitans kopā ar komandu izstrādāja plānu offline kartēm ar alternatīvām pārgājienu takām dažādās Eiropas pilsētās.
    • TeleCast – Digitālo mediju izvietošanas sitēma, kas bāzēta uz atvērto resursu projekta Xibo bāzes izmantojot Tele2 mobilo internetu. Tas ir veids, kā piegādāt targetētu informāciju (reklāmas, video, bildes) uz ekrāniem – datoriem, planšetēm, mobilajām ierīcēm.
    • 5minutes for 4G – dzīvesstila mobilais portāls par tehnoloģijām Mūsu mērķis bija radīt dzīvesstila tipa mobilo web lapu, kura stāsta par reāliem mobilo tehnoloģiju pielietojumiem dzīvē. Par lietām, kuras mēs varam darīt ērtāk, ātrāk vai savādāk ar jau šobrīd tirgū pieejamām ierīcēm, aplikācijām un pakalpojumiem. Vēlamies pasniegt šo informāciju caur personīgiem stāstiem, īsām intervijām, lasītāju jautājumiem un atbildēm, slavenību atziņām un citām redakcionālām formām, kuras saturam piešķir raksturu, padara to personisku un baudāmu. Tā kā resurss domāts lietošanai mobilajā tālrunī, materiālus paredzēts veidot tik īsus, lai viena raksta, video vai galerijas apskatei nevajadzētu tērēt vairāk par 5 minūtēm. Sākotnējā mērķauditorija ir Tele2 darbinieki. Mums ir jābūt jauno tehnoloģiju vēstniekiem draugu un paziņu vidū. Ja spēsim radīt resursu, kuru mūsu darbinieki labprāt lasa savā brīvajā laikā un ar kura informāciju dalās ar citiem, varēsim pāriet pie projekta otrās fāzes – darīt šo web lapu pieejamu jebkuram interesentam. “5 minūtes 4G” prototips, kuru radījām HackDay laikā, apskatāms šeit: https://4ginternets.wordpress.com/

    Tallina un Viļņa pirmo reizi startēja Hack Day un viņu fokuss bija uz iekšējo sistēmu pilnveidošanu. Tallinā no visām idejām daudzas bija ne tikai iekšējo IT sistēmu un komunikācijas uzlabošana, bet arī idejas, kuras iespējams Tele2 lietotāji ieraudzīs dažādās formās pavisam drīz. Līdzīgas idejas bija arī Viļņā. Tās fokusējās uz IT speciālistu ikdienas dzīves pilnveidošanu, kā arī idejās, kā uzlabot patērētāju saņemto pakalpojumu kvalitāti.

    Šogad Hack Day žūriju pārstāvēja Tele2 Shared Service Center finanšu centra vadītāja Sanita Ansone, Tele2 Latvija vadītājs Valdis Vancovičs, kā arī Tech Hub Rīga līdzdibinātājs Gunārs Grundštoks, kurš uzsver: “Esmu diezgan daudz piedalījies līdzīgos pasākumos, esmu pārsteigts par to, cik labas idejas šodien dzirdēju. Novēlu turpināt šo tradīciju un arī realizēt idejas.“

    Hack Day nākotnes plāni un mērķis – 2018. gadā pasākuma norise deviņās Tele2 valstīs vienlaicīgi!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma