Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas kodolpētījumu organizācija (CERN) aicina ziedot datorskaitļošanas jaudu

    Jaunākie raksti

    Pirmais atklātais CERN datorskaitļošanas uzsaukums tika organizēts kā daļa no CERN sešdesmit gadu jubilejas svinībām 2014. gada decembrī un tas ilga 12 dienas. Šajā pasākumā iesaistījās brīvprātīgie no visas pasaules un, izmantojot savus datorus, palīdzēja CERN zinātniekiem simulēt daļiņu sadursmes tādos daļiņu paātrinātājos kā Lielais hadronu pretkūļu paātrinātājs (LHC). Tā bija iespēja pārbaudīt jaunas un vienkāršākas metodes kā sadalīt datorskaitļošanas jaudas izmantojot CERN radīto virtuālo tehnoloģiju – CernVM.

    Pateicoties brīvprātīgo līdzdalībai mums izdevās simulēt vairāk kā 19 miljardu daļiņu sadursmju. Iegūtie rezultāti tiek izmantoti jaunas izglītojošas spēles radīšanā – Virtuālais atomu iznīcinātājs (Virtual Atom Smasher). Apkopojot brīvprātīgo atsauksmes par eksperimenta laikā izmantoto programmatūru mums ir izdevies to uzlabot.

    Reklāma

    Otrais datorskaitļošanas uzsaukums ilgs mēnesi un tā laikā tiks pārbaudītas jaunas tehnoloģijas un veiktas jaunas simulācijas LHC un humanitāriem pētījumiem. Katru nedēļu jūs varēsiet sacensties, lai kļūtu par eksperimenta izcilnieku, nodrošinot vislielākās datorskaitļošanas jaudas.

    Šoreiz mums ir nepieciešams nedaudz vairāk kā tikai jūsu datora jaudas. Mēs iesaistām Uzsaukuma Pionierus (Challenge Pioneers), kuri iesaistīs jaunus dalībniekus un sociālos tīklus, nodrošinot labāku dzinumu līdzsvaru un lielāku izmantoto valodu daudzveidību. Šajā mājas lapā mēs informēsim kā eksperimenta laikā mēs sasniedzam šos mērķus. Ja tas jums izklausās interesanti, tad pievienojaties tagad.

    Kā piedalīties?

    Jūs variet pievienoties uzsaukumam šeit. Tikai noklikšķiniet uz pogas “JOIN NOW”! Jūsu datorā tiks ielādēta neliela programmatūra, kas nodrošinās visu nepieciešamo dalībai uzsaukumā. Programmatūra tiks automātiski konfigurēta un to iespējams kontrolēt šajā mājas lapā. Web saskarne ļauj jums noteikt datorskaitļošanas jaudas, kuras vēlaties piedāvāt (RAM, CPU, CPU kodoli). Dalību iespējams viegli apturēt uz laiku vai pavisam un ar vienu klikšķi noņemt programmatūru no datora.

    Picture1

     

    Papildus jūs varat redzēt eksperimenta statusu un rezultātus sadaļā Challenge Status.

    2015-11-19_2346

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.11.2015 10:44

    Seti projektam un šifrēšanas hešu rēķinātājiem parādījies jauns radinieks. Nu lai veicas.

    KKTK
    20.11.2015 16:32
    Reply to  Krotow

    SETI jau tāda muļķošanās. Es jau cik gadus par World Community Grid. Atšķirībā no SETI viņi tiešām kaut ko arī sasniedz.

    20.11.2015 16:58
    Reply to  KKTK

    Piemēram?

    KKTK
    20.11.2015 17:07

    – Human Proteome Folding Project
    – Outstanding results on project FightAIDS@Home
    http://www.worldcommunitygrid.org/newsletter/viewAccomplishments.do

    Reklāma