Web Analytics
More
    Reklāma

    Toshiba pārdos attēlveidojošo sensoru ražošanu Sony

    Jaunākie raksti

    Sony noteikti būtu uzskatāms par nopelniem bagātāko attēlveidojošo sensoru ražotāju kā fotoaparātos, tā arī viedtālruņos. Sony matricas izmanto gandrīz visi populārākie viedtālruņu un vairāki fotoaparātu ražotāji. Samsung savos Galaxy S6 sērijas viedtālruņos izmato pašu veidotu matricu, bet Toshiba matrica manīta vien HTC One M9, turklāt tā uzvedās ne visai patīkami.

    Toshiba pēdējos pāris gados piedzīvojusi vairākus skandālus par ienākumu nenorādīšanu un krāpšanos ar nodokļiem. Iesaldētas arī Toshiba dividenžu izmaksas līdz tiesas spriedumi stāsies spēkā. Protams, tas ietekmējis uzņēmuma akciju cenu.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka Toshiba nāksies pārdot gaismjūtīgo matricu ražošanu Sony par neticami zemu cenu – 163 miljoniem ASV dolāru. Cenā “iekļauti” vairāki būtiski patenti, kā arī pusvadītāju ražošana, NAND zibatmiņu ražošana un minētā CMOS attēlveidojošo matricu ražošana. Šobrīd Sony ražo vismaz 40% no tirgū esošajiem gaismjūtīgajiem sensoriem, kamēr Toshiba – tikai aptuveni 2%. Visticamāk, šādā veidā Sony stiprina pozīcijas pret Samsung gaismjūtīgo matricu ražošanu nākotnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma