Web Analytics
More
    Reklāma

    Google drošības audits atklāj vairākas Galaxy S6 edge ievainojamības

    Jaunākie raksti

    Google izveidotā Project Zero komanda ir atbildīga par Android ievainojamību atrašanu un novēršanu. Project Zero komanda vērsusi uzmanību uz Samsung Galaxy S6 edge viedtālruni, kuram īsā laika periodā atklātas 11 būtiskas ievainojamības. Project Zero komanda norāda, ka Galaxy S6 edge papildus esošajām Android ievainojamībām atklātas arī vairākas ražotāja pievienotas ievainojamības.

    Samsung Galaxy S6 edge viedtālruni vēl nedrošāku padarot Samsung izveidotā e-pasta lietotne, kā arī attēlu galerijas lietotne. Tam visam klāt var pieskaitīt jau esošās Android nespējas – novēlotus jauninājumus, ražotāju nevēlēšanos atjaunināt nedaudz padzīvojušas viedierīces utt.

    Reklāma

    Project Zero komanda norāda, ka konkrēti Samsung Galaxy S6 edge viedtālrunim būtiskākās atklātās ievainojamības novērstas 90 dienu laikā, bet pārējās ievainojamības tiks sakārtotas līdz ar novembra ikmēneša jauninājuma saņemšanu. Ievainojamību novēršanai Google paspārnē veselu nedēļu strādāja 10 speciālisti. Daudzi Android viedtālruņu ražotāji tādu greznību nevar vai negrib atļauties. Viedierīču ražotājiem ir vieglāk problēmas ignorēt un pēc kāda laika izlaist jaunu viedtālruņa modeli ar it kā salāpītiem drošības caurumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    05.11.2015 10:35

    Protams, caurumi atrasti ejošākajā konkurentu telefonā :)

    Māris Lapiņš
    05.11.2015 22:03

    viens vārds – android….

    Purvavelns
    06.11.2015 11:12

    no cehs,lv komentētāju klasifikātora: Vegāns Klišejiski, augstprātīgi un naida pilni, bet ļoti, ĻOTI īsi komentāri. Aprobežojas ar “go vegan”, “use MAC” un “iPhone nav tādu problēmu”. Garāku uzrakstīt nepietiek enerģijas.

    Edgars
    06.11.2015 13:40
    Reply to  Purvavelns

    Tava paša paustajos komentāros esmu novērojis pa kripatiņai no Vesera, Nozares eksperta, konkrēta lo*a un Latgaļa.

    Reklāma