Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple “Wi-Fi Assist” funkcijas dēļ draud 5 miljonu dolāru sods

    Jaunākie raksti

    Jaunākā Apple mobilo ierīču operētājsistēmas iOS versija, kas pieejama iPhone 4s, iPad 2, iPad mini, iPod touch 5th gen un jaunākām ierīcēm, satur Wi-Fi Assist funkciju. Tās būtība ir slikta Wi-Fi bezvadu interneta savienojuma gadījumā automātiski pārslēgties uz mobilā interneta datu izmantošanu. Tā kā Wi-Fi Assist pēc noklusējuma ir ieslēgta, lietotāji tās darbības rezultātus var sajust ne tikai, piemēram, ātrākas tīmekļa vietņu ielādes formā, bet arī lielāka mobilo sakaru rēķina paskatā.

    Tas nav paticis Viljamam Skotam Filipsam un Sjūzanai Šmitai Filipsai, kas ASV apgabaltiesā Sanhosē iesnieguši sūdzību par to, ka Apple ne tikai ir automātiski ieslēgusi šo funkciju visiem iOS 9 ierīču lietotājiem, bet arī nav pietiekami labi izskaidrojis kā tā darbojas un ka tās izmantošana var rezultēties lielākā mobilo datu patēriņā. Prasītāji pieņem, ka šāds Apple solis patērētājiem ir rezultējies vairāk nekā 5 miljonu ASV dolāru pārmaksāšanā par mobilajiem sakariem.

    Reklāma

    Apple tīmekļa vietnē skaidro kā darbojas Wi-Fi Assist funkcija un kādos apstākļos tā tiek pielietota. Proti, lai arī šī funkcija ir ieslēgta pēc noklusējuma visās ierīcēs, kas ir atjaunotas uz iOS 9, tomēr tā nepārslēgsies uz mobilajiem datiem viesabonēšanā un pie mobilajiem datiem netiks lietotnes, kas darbojas fonā. Tāpat Wi-Fi Assist funkciju Apple neļauj izmantot trešās puses izstrādātāju lietotnēm, kas patērē lielus datu apjomus, piemēram, audio un video straumēšanas servisos. Piezīmēšu, ka arī Android ierīcēs mēdz būt iestrādāta līdzīga funkcija un līdz šim neesmu dzirdējis, ka kāds par to celtu traci. Pagājušajā nedēļā citā prāvā tiesa atzinusi, ka Apple nāksies maksāt Viskonsīnas Universitātei 234 miljonus dolāru, jo tikuši pārkāpti uzņēmuma izmantotā patenta nosacījumi.

    Lietotāji šo funkciju var atslēgt Setting > Cellular (vai Mobile Data).

    IMG_0837

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    03.11.2015 12:38

    Dīvaini, ka manam 4S ar 9.1 nav šī opcija, es to labprāt lietotu:(

    Reklāma