Web Analytics
More
    Reklāma

    Viskonsīnas Universitāte uzvar Apple patentu tiesā

    Jaunākie raksti

    Tiesa atzinusi, ka Apple nāksies maksāt Viskonsīnas Universitātei 234 miljonus dolāru, jo tikuši pārkāpti patenta nosacījumi. 234 miljoni ir mazāka naudas summa par iespējamo nodarīto kaitējumu, kā arī gandrīz divas reizes mazāka par tiesā prasītajiem 400 miljoniem dolāru.

    Apple ir milzīgs un maksātspējīgs mērķis dažādām patentu tiesvedībām, turklāt tiesvedības var ilgt gadiem. Vēl šajā gadā Apple zaudēju patentu prāvā 532.9 miljonus dolāru, bet pēcāk tiesa lēma, ka Apple nenāksies maksāt par patenta pārkāpumu. Tiesvedība pret Samsung, kas velkas jau vairākus gadus un, visticamāk, beigās abām iesaistītājām pusēm izmaksās vairāk, nekā pēdējā prasījuma apmērs – 930 miljoni dolāru.

    Reklāma

    Viskonsīnas Universitātes pārstāvji uzsver, ka Apple pārkāpuši patentu nosacījumus iPhone 5S, iPad Air un iPad Mini 2 procesoru izstrādē. Apple maksājamā summa samazināta pamatojoties uz sniegto informāciju, ka uzņēmums nav par patentu zinājis un nav to pārkāpis tīšām. Visticamāk, Apple nevēlēsies maksāt arī 234 miljonus dolāru un tiesvedība tiks turpināta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    22.10.2015 10:27

    a Kristaps tak teica, ka tā Viskonsinas universitāte esot patentu troļļi un rokas nost no svētā grāla!

    22.10.2015 10:50
    Reply to  Purvavelns

    Nu tā raksta tajos internetos. Bet kā jau minēju savā komentārā iepriekš, tā visa patentu ideja ir gadu gaitā krietni sačakarēta un tagad visi tiesājas pa labi un pa kreisi.

    Reklāma