Web Analytics
More
    Reklāma

    Canon iepazīstina ar EOS M10 – DSLR veiktspējas kompaktsistēmas kameru

    Jaunākie raksti

    Canon šodien iepazīstina ar EOS M10 — jaunu kompaktsistēmas kameru, kas ietver DSLR fotogrāfijas labākās funkcijas. Šī kamera ir ideāli piemērota apkārt notiekošā dokumentēšanai, kā arī pārejai no fotoattēlu uzņemšanas ar viedtālruni uz kameru. Modelī EOS M10 apvienots Canon vismodernākais attēlu procesors DIGIC 6, 18 megapikseļu sensors un Hybrid CMOS AF II tehnoloģija, nodrošinot ātru un ērtu lietošanu, kā arī pārsteidzošu attēlu kvalitāti gan fotoattēlos, gan Full HD filmās.

    Šodien tiek laists klajā arī EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM — jauns standarta tālummaiņas objektīvs modelim EOS M10, kā arī citām EOS M klāsta kamerām.

    Reklāma

    Katra fotogrāfija — skaidra un detalizēta

    Pateicoties DIGIC 6, EOS M10 uztver vairāk gaismas katrā pikselī un samazina traucējumus. Turklāt, ar objektīvu uzņemot sarežģītu kadru un spilgtas krāsas, kameras 18 megapikseļu APS-C lieluma sensors ļauj uztvert pat sīkas nianses, veidojot pārsteidzošas fotogrāfijas.

    Pateicoties Hybrid CMOS AF II tehnoloģijai un 49 punktu AF sistēmai, modelis EOS M10 garantē tūlītēju, precīzu fokusu. Izmantojot kopā ar saderīgiem objektīviem, tostarp, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, dinamiskais IS režīms stabilizē kameras kustēšanos,  tādējādi nodrošinot vienmērīgu kadru uzņemšanu.

    Intuitīvs dizains, pielāgojama vadība

    Iedvesmojoties no EOS DSLR, modelis EOS M10 ir ļoti ērts lietošanā un tam raksturīga minimālā vadība, kā arī 7,5 cm (3,0”) LCD skārienjutīgais ekrāns ar pielāgojamām izvēlnēm ļauj piemērot kameru jūsu vajadzībām. Creative Assist režīms ir domāts mazāk pieredzējušiem fotogrāfiem – tas vienkāršā valodā izskaidro kā darboties ar svarīgākajiem iestatījumiem.

    Lai nodrošinātu patiesi radošu uzņemšanu, ekrānu iespējams pagriezt uz augšu par 180 grādiem, ļaujot uzņemt attēlus grūti sasniedzamos leņķos. Turklāt pagriežot ekrānu par 180 grādiem, kamera automātiski pārslēdzas pašportreta režīmā, ļaujot uzņemt augstas kvalitātes pašbildes.

    Kopīgojiet un glabājiet, izveidojot savienojumu ar kameru

    Pateicoties iebūvētajam Wi-Fi savienojumam, tieši no kameras varat viegli un ērti pārsūtīt fotogrāfijas un filmas vai saglabāt tās mākoņpakalpojumos, tostarp, Canon pakalpojumā irista. Dynamic NFC funkcija piedāvā vieglu savienojamību ar viedtālruni, ļaujot tūlīt pārsūtīt un kopīgot attēlus viedtālrunī. Turklāt EOS Canon lietojumprogrammas Camera Connect piedāvā bezvadu tālvadības uzņemšanas iespēju ar pilnu manuālo vadību.

    Viegls un funkcionāls objektīvs  EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

    Lielisks modeļa EOS M10 pavadonis — objektīvs EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, ko var paņemt līdzi it visur un kas sver tikai 130 g. Pateicoties daudzpusīgam 24–72 mm (atb. 35 mm) fokusa attālumam, jūs varat uzņemt dažādus kadrus, nemainot objektīvu. Lai nodrošinātu skaidru un detalizētu bildi, objektīvs EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM ir aprīkots ar trim asfēriskajām lēcām, kā arī ar 3,5 iedaļu optisko attēlu stabilizācijas tehnoloģiju, nodrošinot uzlabotu attēlu kvalitāti un samazinot kameras kustēšanos.

    Iesācējiem video operatoriem pievilcīga būs objektīvā EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM ietvertā STM tehnoloģija, kas filmēšanas laikā nodrošina vienmērīgu fokusēšanu gandrīz bez skaņas.

    EOS M10 galvenās priekšrocības:

    • kompaktsistēmas kamera ar DSLR veiktspēju;
    • patīkami vienkārša un radoša vadība;
    • bezvadu savienojums, uzņemšana un kopīgošana;
    • ļaujiet izpausties savam radošumam un pieredzei;
    • uzņemiet filmas tikpat vienkārši, kā fotogrāfijas.

    EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM galvenās priekšrocības:

    • daudzpusīgas uzņemšanas iespējas, kas piemērotas EOS M lietotājiem;
    • viegli paņemt līdzi, jo tas ir viegls, izbīdāms un moderns;
    • viegli uzņemt plūstošas un vienmērīgas filmas;
    • asi attēli, pateicoties optiskajai attēlu stabilizācijas tehnoloģijai;
    • uzņemiet spontānus mirkļus, izmantojot AF tehnoloģiju.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.10.2015 13:24

    >ietver DSLR fotogrāfijas labākās funkcijas

    da labi, trūkst pašas galvenās DSLR īpašības – gaiša skatu meklētāja, kas ir DSLR ar pentaprizmu viens no trumpjiem. Un nez kā būs ar ātru AF un zibenīgu darbību, kas ir laba DSLR īpašības.

    Tāpat no bildēm arī neizskatās, ka ISO, slēdzim un diafragmai ir savas pogas uz korpusa, spaidīt ripulīti uz pārāk šaurās aizmugures, kur īsti nav kur atbalstīt plaukstu…man būtu neērti šo izstrādājumu pretstatīt DSLR, lai jau sacenšas ar citās bezspoguļa kamerām. Sensora izmērs ir tikai puse no stāsta, ar to vien nepietiek.

    Kaspars
    14.10.2015 13:38
    Reply to  x

    Ja ir lietots labs EVF, nez vai uber puper pentaprizmas skatu meklētājs liekas baigais trumpis… arī AF- tikai atsevišķās situācijās mirrorless pamatīgi atpaliek, citādi tos var lietot

    14.10.2015 13:38
    Reply to  x

    Man e-pastu apcirkņos vēl ir arī PowerShot G5 X un PowerShot G9 X kameru preses relīze. Vēlāk nopublicēšu vēl. Pēc tam varēsim gatavot teksta uzlabojumus un pārdot tos Canon/aģentūrai :)

    Purvavelns
    14.10.2015 13:42
    Reply to  x

    a kurai spoguļkamerai ta ir? ir visādiem zvēriem – leikai, fudžikam ir, panasoņikam… ne kanonam, ne nikonam klasiskajām spogulenēm nekā tāda uz rumpjiem nenovērojas…

    x
    14.10.2015 14:16
    Reply to  Purvavelns

    Kasp. – tiem, kas ātri pierod pie EVF, PP varbūt vairs nav trumpis. Good to them, kā saka. Ja netraucē izskats un kaut minimālā, bet aizture starp reālo bildi un redzamo, tad viss ir OK.

    PV – manuprāt, mes runājam par dažādām lietām. Pentaprizma – tas ir tāds šķautnains pulēts stikla klucis, kas rāda gaišu bildi lūramcokumā un ir sastopams pareizajās spogulenēs, Leicas R un Fuji spogulenēm (ieskaitot ciparu S sēriju) arī bija. Kanons un Nikons lētajos DSLR liek izgatavošanā lētāku pentaspoguli, kas izloka bildi cauri kamerai līdz lūramajam, bet zūd gaišums un palielinājums, salīdzinot ar PP. Pentax vairāk lutina pircējus lētajos modeļos, bet dārgajos visi liek PP.

    Purvavelns
    14.10.2015 14:42
    Reply to  x

    Tu mani pārprati – runa nebija poar pentaprizmu, bet gan par dedicated ripām – slēdža ātrumam un diafragmai. +/- arī ISO

    laba EVF īpatnība ir tāda, ka sarežģītos gaismas apstākļos Tu redzi “vot jū get” – pret sauli, stari, migla, utt, ko ātri var piekoriģēt ar ekspozīcijas kompensāciju vai citiem rīkiem nenoņemot no acs. spogulenei – nobliezi un tad skaties vai sanācis.

    Kaspars
    14.10.2015 15:49
    Reply to  Purvavelns

    Un varu papildināt to- kad bildē garas ekspozīcijas, ar ND bloku priekšā, tad Canon tas ir piņķerīgs process- notēmē, nofokusē- uzskrūvē filtru un bliez, nav labi, bliez vēl, teiksim nepatīk kompozīcija, vai fokuss- skrūvē nost un regulē, tad atkal skrūvē virsū… ar EVF vienkārši- uzliec filtru un aizmirsti, ka tas tur ir, kamera dara visu, gan fokusējas, gan ekspozīciju parāda, protams, savilktos mākoņus un ūdeni tas nevar attēlot, bet to, cik gaiša būs bilde, to gan redz. Tas, protams, nav nekas tāds, bez kā nevar iztikt, bet ir reizes, kad ļoti noder. Pašam ir ceļojumu komplekts A7 II ar 28mm f/2 un man neko vairāk arī nevajag, lielo Canon velku tikai klientiem, jo klienti vēl nesaprot, ka ar mazu kameru arī var nobildēt, psiholoģiski tam nav gatavi.

    x
    15.10.2015 09:35
    Reply to  Purvavelns

    Tur ir kautkādas mentālas štelles. DSLRam man neprasās nekādus retro ripuļus, pietiek diviem parastajiem – gripam priekšā un aizmugurē, plus parastās dslr pogas uz korpusa. Viss ir ātri un ērti izdarāms.

    Gatis
    14.10.2015 13:32

    5x lasīju šito meistarteikumu :D:D
    “Turklāt, ar objektīvu uzņemot sarežģītu kadru un spilgtas krāsas,
    kameras 18 megapikseļu APS-C lieluma sensors ļauj uztvert pat sīkas
    nianses, veidojot pārsteidzošas fotogrāfijas.”

    Purvavelns
    14.10.2015 13:44

    spogulenes labākā īpašība ir lieli un gaiši (diafragmas atvērums) objektīvi. Pie šī ar var pielikt, bet tad pazūd jēga no maza, balta un spīdīga s***. Ne bet japānu tūristiem šitādi verķi patīk, gan jau būs i gaiši zils i rozā modelis.

    Kaspars
    14.10.2015 14:07
    Reply to  Purvavelns

    Nja, pieliekot lielu- gaišu – objektīvu, reāli zūd kompaktums, tas gan tāpat ir kompaktāks par DSLR, dēļ tā, ka objektīvs ir par 2.5cm (apmēram) tuvāk sensoram nekā DSLR, līdz ar to tas fiziski ir par to izmēru mazāks, bet nu tāpat, 1.4 tanki ir diezgan lieli, a 2.8 zooms jau nepieņemams, domāju tieši tāpēc Sony pagaidām mokās ar tiem f4.

    x
    14.10.2015 14:20
    Reply to  Purvavelns

    Ja es šādu pirktu, tad tikai lietošanai ar kompaktu AF objektīvu, nevis garajiem baltajiem vai f/2.8 zūmiem no spoguļarsenāla. Platleņķis vai salokāmais zūms kā šim, tāds brīvdienu variants, kas nevelk plecu uz leju.

    Kaspars
    14.10.2015 14:33
    Reply to  x

    Ir jau tur tāds 22mm f/2 viņiem, vienīgi bez attēla stabilizācijas.

    Purvavelns
    14.10.2015 14:44
    Reply to  x

    ja es kaut ko šādu pirktu, tad pirktu šo:
    Panasonic Lumix DMC-LX100 jo man patīk, ka ir visas ripas, kuras es varu pieregulēt vēl pirms aparāts ir izņemts no somas un ieslēgts.

    Purvavelns
    14.10.2015 14:50

    Vispār izskatās, ka kanons audzina jaunu idiotu paaudzi, kam neva ne mazākā priekšstata par diafragmu un skpozīciju. viss, kas tev vajadzīgs – izvēlies režīmu atbilstoši ikonai un ja ir pa tumšu/gaišu – pagriez otru ripu. VISS.

    Kaspars
    14.10.2015 15:50
    Reply to  Purvavelns

    Viņi iet Apple pēdās :D :D

    KKTK
    14.10.2015 15:20

    Ar to f6.3 pie 45mm varēs jaudīgi dauzīt skudras, jo atkal nekas nebūs asumā :D
    STM priekš filmēšanas – super. Pats bodijs gan jau arī OK, kad uzliks kādu f <=2.8 40mm pankūku…

    Reklāma