Web Analytics
More
    Reklāma

    Western Digital My Passport Wireless apskats

    Veiksmīgai pirmreizējai uzstādīšana nāksies ziedot kazu vai nolikt svecīti, bet pēc tam viss strādā kā pa diedziņu. Ja apmierina ātrdarbība un cena - visai pieņemams pirkums.

    Jaunākie raksti

    Dikti specifiskas ierīces cenšamies apskatīt pietiekami reti, tomēr šoreiz man pašam bija interese par Western Digital ārējo cieto disku, kas paredzēts izmantošanai bez vadiem, kā arī iebūvētais SD karšu lasītājs varētu noderēt fotogrāfiem. WD My Passport Wireless būtu uzskatāms par dublējuma kopiju ārējo cieto disku, kas vienmēr paņemams līdzi un to varēs izmatot arī par multimediju serveri.

    Otra datu glabātāju nometne piebildīs, ka Wi-Fi pārraides ātrumi ir nepietiekami, lai kaut cik pieņemami kopētu fotogrāfijas, solītā piecu stundu darbība ar vienu uzlādi ir paknaps rādītājs, kā arī WD My Cloud lietotne ir tūļīga.

    Reklāma

    Ķeramies pie lietas, jo tikai tā tiksim kaut kādā skaidrībā.

    My Passport Wireless 002

    Izskats un uzbūve

    Sākšu ar WD My Passport Wireless cenu, kas nebūs pārlieku konkurētspējīga ar parastiem ārējiem HDD. Lētākais 500 GB modelis maksā ap 155 eiro, 1 TB modelis pircēju atbrīvos no 185 eiro un apskatam saņemtais 2 TB modelis maksā ap 230 eiro. Katram pašam nāksies izlemt, vai šāds pirkums ir izdevīgs, jo šobrīd SD karšu cenas ir ļoti pieņemamas. 64 GB SD Class 10 U3 karte maksā ap 30 eiro, 64 GB SD Class 10 U3 karte – ap 60 eiro. Protams, ar SD karšu cenām nebūs iespējams sasniegt to pašu ietilpību (bet jau tuvojamies), tomēr te nonākam līdz, manuprāt, lielākajam WD My Passport Wireless klupšanas akmenim.

    WD My Passport Wireless izmēri ir visai graujoši. Mazākais izmēros un ietilpībā ir 500 GB disks ar 21.8 x 86 x 127 mm dimensijām. 2 TB WD My Passport Wireless ir 24.4 mm biezs, pārējie izmēri nemainās. Uzreiz atminos Samsung Portable SSD T1 ārējo SSD disku, kura izmēri ir tikai 9 x 53 x 64 mm. Samsung T1 ir „plika” ārējā datu krātuve, tomēr WD My Passport Wireless izmēri disku padara ļoti nemobilu.

    My Passport Wireless 011

    WD My Passport Wireless uzlāde noris ar USB 3.0 pieslēgvietas starpniecību, kā jau 2.5” HDD tas pienāktos. Iebūvētais akumulators nodrošinās datu kopēšanu un Wi-Fi savienojumus. Western Digital nez kāpēc izvēlējies disku formatēt kā ExFAT, kas nodrošinās ērtu izmantošanu Windows un Mac OS X sistēmās, bet ExFAT formatējums var nebūt pa prātam dažādām mediju ierīcēm, kas paļaujas uz ārējās atmiņas pievienošanu, un televizoriem ar mediju atskaņošanas atbalstu.

    Western Digital sola, ka My Passport Wireless spēj vienlaikus apkalpot astoņus bezvadu pieslēgumus datu apskatei un kopēšanai, kā arī četras ierīces varēs vienlaikus straumēt 720p video no WD My Passport Wireless.

    Par My Passport Wireless uzlādes līmeni ziņos LED gaismiņas. Zila nozīmēs pilnu akumulatoru, zaļa – 75% uzlādi, orenaža ap 50% un sarkana apzīmēs 15% vai zemāku uzlādes līmeni. My Passport Wireless uzlādi nodrošina USB 3.0 savienojums, tātad akumulatoru varēs uzlādēt no datora, viedierīču sienas lādētāja utt.

    My Passport Wireless 003

    My Passport Wireless viena no unikālākajām iespējām ir SD kartes pievienošana datu kopēšanai. Western Digital norādījuši, ka My Passport Wireless spēs atpazīt visa veida SD atmiņas kartes. Maksimālais man pieejamais apjoms ir SDXC atmiņas karte ar 64 GB un tā neradīja My Passport Wireless nekādas problēmas. Pieļauju, ka parastās SD un SDHC arī tiks pieņemtas kā paša bērni. My Passport Wireless piedāvās izvēlēties divus SD karšu kopēšanas veidus. Pastāv iespēja visu automatizēt – tikko tiek ievietota SD karte, My Passport Wireless to uzreiz nokopē. To pašu var paveikt ar multifunkciju pogu.

    My Passport Wireless saņēmis 802.11n Wi-Fi duālo (2 x 2) pārraides standartu, kas nozīmēs it kā ātrāku datu pārraidi, it īpaši kad pieslēgušās vairākas ierīces, bet šāda savienojuma nodrošināšana arī pamatīgāk tērēs akumulatoru. Western Digital sola aptuveni 20 stundas gaidstāves režīmā un ap piecām stundām aktīvi darbojoties, bet, visticamāk, ka ikdienā lietotājs var rēķināties ar apmēram divām trešdaļām no solītajiem laikiem.

    My Passport Wireless iespējams izmantot kā mobilu media serveri vai kā ārējo atmiņu, bet šīs abas iespējas nav vienlaicīgi apvienojamas. Lai no media servera pārietu uz ārējo atmiņu, nāksies My Passport Wireless pārstartēt.

    My Passport Wireless 010

    Viedierīču lietotne

    My Passport Wireless viedierīču lietotne jaunam lietotājam var būt visai mulsinoša. Uzskatu lietotni par sadrumstalotu un tajā vismaz sākumā pats mēdzu maldīties. Lietotne sadala My Passport Wireless diskā esošos datus Photos, Music un Videos sadaļās, kas nedaudz atvieglo lietotnes izmantošanu.

    Protams, pieejams arī mapju skats, kas strukturēti parāda visu My Passport Wireless saturu. Diemžēl Western Digital neļauj ar lietotnes palīdzību piekļūt SD kartes satura apskatei. SD kartē esošās fotogrāfijas nāksies sākumā pārkopēt uz My Passport Wireless un tikai pēc tam fotogrāfijas uzrādīsies lietotnē. Pavisam noteikti noderētu iespēja no viedtālruņa pārskatīt SD kartes saturu, lai izvēlētos ko kopēt un ko nekopēt My Passport Wireless atmiņā.

    My Passport Wireless viedierīču lietotne piedāvā ļoti ierobežotu video straumēšanas formātu atbalstu. Tiks piedāvāts apskatīt tikai Matroska multimediju konteinera (MKV) vai XviD saturu, bet ir pievienots Chromecast atbalsts. My Passport Wireless viedierīču lietotne neatpazīst ne Word, ne Excel ne arī PDF datnes – tās nāksies saglabāt uz viedierīces un pēcāk apskatīt ar trešās puses radītu lietotni.

    My Passport Wireless piedāvās arī vienkāršas NAS iespējas, kā arī DLNA straumēšanas protokolus. Piekļuve no Windows iespējama ar Windows Explorer palīdzību, Mac lietotājiem attiecīgi ar Finder. No datora ir arī vienīgā iespēja ieraudzīt SD kartes saturu, nenokopējot to uz My Passport Wireless disku.

    Ātrdarbība

    My Passport Wireless ātrdarbība ar USB 3.0 ir visai pieņemama un pat vērtējama kā ātra. Disks spēja ierakstīt ar gandrīz 40 MB/s ātrumu. Sliktāk veicās bezvadu tīmekļa lietošanas laikā, kad datu kopēšanas ātrums svārstījās ap 2.50 MB/s.

    Bezvadu tīmeklī datu kopēšana ir ļoti atkarīga no apkārtējām ierīcēm un frekvenču piesārņojuma. Video atskaņošana tika uzsākta ļoti veikli, bet ap 8 MB lielās fotogrāfiju datnes ielādējās ar mainīgiem panākumiem. Drīzāk būtu jāsaka, ka fotogrāfiju apskate bija lēna un ķēpīga, jo lietotnei nākas ielādēt visu fotogrāfijas datni un tad to parādīt viedtālruņa ekrānā. My Passport Wireless viedierīces lietne, visticamāk, nekādu fotogrāfiju kešatmiņu neveido, jo atkārota bildes apskate jāgaida tikpat ilgi kā pirmajā reizē.

    My Passport Wireless NAS servera darbināšanas laikā fotogrāfijas ielādējās daudz veiklāk. Par to nekādām sūdzībām nebūtu jārodas. Nez kāpēc HD filmu apskate datorā bezvadu tīkla režīmā bija apgrūtināta.

    Konkurenti

    Daudzviet tīmekļa resursos minēts, ka konkurenti, piemēram, LaCie Fuel, Samsung Wireless un Seagate Wireless Plus piedāvā ilgāku darbības laiku ar vienu uzlādi, tomēr tiem nav iebūvēta SD kartes atbalsta. Manuprāt, iebūvēta SD kartes ligzda vispār piešķir šāda veida ārējam diskam jebkādu vērtību, jo mūsdienās nav ne mazākās problēmas iegādāt bezvadu maršrutētāju ar USB pieslēgvietu datu kopēšanai. Tāpat var atrast arī citus risinājumus datu kopēšanai no viedtālruņiem ārpus mājām, kas aizņem mazāku vietu. Diemžēl citus konkurentus neesmu redzējis, par to iespējām varu spriest vien no tīmeklī pieejamās informācijas.

    My Passport Wireless 001

    Nobeigumā

    WD My Passport Wireless ir visai interesants ārējais cietais disks ar akumulatoru, bezvadu savienojumu, kā arī iespēju veidot kopijas SD kartē esošajai informācijai.

    Uzskatu, ka WD My Passport Wireless lielākie mīnusi ir ierīces izmērs un nepiedodami švakā viedierīces lietotne, tāpēc My Passport Wireless klientūra meklējama pie foto jomas profesionāļiem, kas tiešām pelna ar fotogrāfiju uzņemšanu ārpus telpām. Tādā gadījumā ir ļoti ērti strādāt ar divām atmiņas kartēm – kamēr viena kopējas My Passport Wireless diskā, otru lieto fotoaparātā. My Passport Wireless pats visu nokopē, neiesaistot derdzīgo lietotni.

    Labā ziņa ar lietotni un My Passport Wireless saskarni tīmekļa pārlūkā galddatoros ir tāda, ka viss strādā negaidīti stabili. Sliktā ziņa – būs jāpapēta lietotāja instrukcijas, lai My Passport Wireless pirmo reizi pievienotu mājas tīmeklim. Patīkami, ka My Passport Wireless spēj pats atjaunināt “pa gaisu” savu programmatūru.

    My Passport Wireless 006

    Tālākiem ceļojumiem (četras nedēļas Aļaskā vai Ugunszemē) My Passport Wireless būs pārāk liels, pārāk trausls un pārāk enerģiju rijošs. Tad labāk ir izvēlēties salīdzinoši grūti iznīcināmas SD kartes ar mērenu ietilpību.

    My Passport Wireless ir tālu no perfekta, tomēr konkurenti pagaidām snauž. Neviens pagaidām nav spējis atrast pareizo Wi-Fi ārējā cietā diska recepti. Būtu akmeņi jāmet arī Western Digital lauciņā, jo ražotājs pārāk nesteidzas ar mobilo ierīču lietotnes uzlabojumiem, kā arī WD ļoti bieži tiek pārmesta produkcijas atstāšana bez kritiskiem jauninājumiem. Īpaši tas vērojams WD TV HD mediju atskaņošanas ierīcēs, bet niķis esot arī citas ierīces atbalstīt vien pāris mēnešus pēc to iznākšana – apčubina pāris kritiskākās nespējas, pārējais tiek pamests novārtā.

    Western Digital My Passport Wireless cenas Latvijas Interneta veikalos

    Veiksmīgai pirmreizējai uzstādīšana nāksies ziedot kazu vai nolikt svecīti, bet pēc tam viss strādā kā pa diedziņu. Ja apmierina ātrdarbība un cena - visai pieņemams pirkums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    07.09.2015 14:25

    Jā, es arī apmēram mēnesi atpakaļ uzdūros šim verķim internetā, un kādu laiciņu par to pajūsmoju, jo tieši taisījos doties ceļojumā kur grasījos nemt līdzi Ultrabooku + ārējo HDD tikai tāpēc lai būtu kur sabekapot bildes un video… Šāds cietnīts man ļautu neņemt kompīti, bet varētu iztikt vien ar iPad + šādu cietnīti.
    Bet nu padomājot no otras puses, kā jau Artis apskatā minēja – SD karšu cenas arī nu jau kļūst aizvien labākas… es pa 150€ varu nopirkt 6 gab. 64GB SD (vai microSD) atmiņas kartes. Kas vidusmēra ceļotājam būs pietiekoši vienam klasiskam ceļojumam (ap 2 nedēļas).
    Dažreiz man pat liekas ka mēs par daudz iespringstam uz sava ceļojuma iemūžināšanu. Jā, to darīt vajag, bet ar mēru… Labāk bildēt ar acīm un izbaudīt apkārtni, nekā visu laiku iespringušam drudžaini bildēt visu pēc kārtas pat neizbaudot ar acīm… Pēc pēdējā ceļojuma sāku domāt ka nākamajā ceļojumā varbūt pat neņemšu līdzi fotoaparātu, lai vairāk varētu izbaudīt visu tieši ar acīm. Uztaisot vien pa kādai bildei ar telefonu tiešām interesantās vietās… Būs gan foršāk pašam, gan arī draugiem būs foršāk parādīt, nekā iet pēc ceļojuma cauri entajiem gigiem ar vairākiem tūkstošiem līdzīgu bilžu.

    Ksspars Lccis
    07.09.2015 14:45
    Reply to  Uldis M.

    es jau sen vairs neņemu… dažas bilžas instagram ar telefonu, ja ir kādi interesanti kadri… Man tīk labāk nopirkt kādu foršu albūmu ar kvalitatīvām bildēm un aprakstiem. vēsture, cilvēki , agrāk/tagad utt.

    07.09.2015 15:20
    Reply to  Ksspars Lccis

    Arī it kā pareiza un atbalstāma ideja, jo blenžot kamera skatu meklētājā daudz ko palaiž garām, bet kādreiz gribās iemest aci ceļojumu vēsturē un ir patīkami no pasākuma kādas 30…40 bildes atrast archīvā.

    Raivis Rasnačs
    07.09.2015 19:29
    Reply to  Artis Abols

    Exactly! Tomēr jauki ir uztaisīt arī pa kādai smukai 10×15 kartiņai, ko ielikt albumā, kur to neizdzēsīs nekādas digitālā laikmeta kļūmes.

    Ksspars Lccis
    07.09.2015 20:33

    bet… ja agrāk šausmas spēja iedvest radinieki ar 10 izdrukātām filmu paciņām “reku mēs bijā Turcijā”, tad tagad šādos radu tusiņos vairs nav 360 bildītes, bet var būt tūkstošos! brrrrr

    Uldis M.
    07.09.2015 21:58

    Piekrītu, bet lai izdrukātu smuku 10×15 kartiņu nebūt nevajag spogulenes ar liela apjoa atmiņas kartēm… viedtālruņa kameras bildītes izdrukājas pat ļoti baudāmas…

    07.09.2015 15:19
    Reply to  Uldis M.

    Ar bilžu bekapiem ņēmos laikā, kad parādījās pirmie cenās pieejamie DSLR (tobrīd cenas ziņā topā bija Olympus E410 vai kas uz to pusi), bet SD karšu cenas bija vājprātīgas. Čakarējos ar bekapu iekš iPod Classic ar pāreju un nākas atzīt, ka kopš tā laika nespēju ar sajūsmu skatīties ne uz vienu mobilo bekapa ierīci. iPod Classic ar pāreju darbojās tieši USB 1.1 ātrumā – tātad drausmīgi lēni.

    Konkrētais WD risinājums bekapam no SD kartes it kā ir pat pieņemams, bet izmēri ir pārāk šerpi. Doma tāda, ka mājās ar šāda tipa kopiju veidošanu neviens neņemas (lieto civilizētu datoru), bet ceļojumā pārāk daudz vietu aizņem WD disks.

    Ksspars Lccis
    07.09.2015 16:13
    Reply to  Artis Abols

    moderna kamera-wifi-mākonis-āmen. pārējiem – šādas bikses.

    Kaspars
    10.09.2015 18:54
    Reply to  Uldis M.

    Pilnībā piekrītu par ceļojumiem un lielajām kamerām, jau sen vairs neņemu spoguļkameras ceļojumos, kompaktkamera ar mazu fiksīti teicami tiek galā, turklāt tajos tagad visos ir wifi un bildes uzreiz ir pieejamas. Lai kādas tās iPhone 6 bildes nebūtu, no kameras tās tomēr ir labākas, un ar photoshop express mazliet paniekojoties, var izdabūt ļoti cienījamus rezultātus. Tāpēc, kompakto bezspoguli es gan labprāt paņemu, spoguļkamera ar visiem objektīvu kalniem dus mājās.

    Reklāma
    Veiksmīgai pirmreizējai uzstādīšana nāksies ziedot kazu vai nolikt svecīti, bet pēc tam viss strādā kā pa diedziņu. Ja apmierina ātrdarbība un cena - visai pieņemams pirkums.Western Digital My Passport Wireless apskats