Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC One M9+ apskats

    One M9+ ar MediaTek ikdienai būs prātīgāka izvēle par parasto One M9 ar Snapdragon 810, tomēr MediaTek ir un paliek MediaTek ar visiem saviem mīnusiem. Kopumā - uzlabojumi ir jūtami, bet kamera atkal pieviļ.

    Jaunākie raksti

    Pēdējais mēnesis vairākus manus postulātus ir apgriezis kājām gaisā – MediaTek ir labāks par Snapdragon, un tā dēvējamais Ķīnas telefons izgriež pogas milzu ražotājiem. Faktiski ticību pareizai pasaules uzbūvei sašķobīja jau Meizu m1 note viedtālrunis ar tam laikam neticamo cenas, kvalitātes un ātrdarbības apvienojumu. Diemžēl tik labi neveicās iepriekš apskatītajam HTC One M9 modelim, kas pat uzskatāms par sliktāku One M8 versiju – drausmīgi neveiksmīga Snapdragon 810 izvēle un spītīga vienas „receptes” izmantošana noveda HTC jau pašā modeļa iznākšanas sākumā pie detaļu pasūtījumu samazināšanas par 30%.

    „Plus” viedtālruņus aizsāka Apple, pēcāk ne visai veiksmīgi piepulcējās Sony Xperia un tagad ir HTC kārta. Jau uzreiz ir patīkamas priekšnojautas par HTC One M9+ modeli, jo tajā ir izmainīts gandrīz viss, ka parastajā One M9 modelī bojāja dzīvi. Diemžēl neradās iespēja nolikt abus modeļus blakus, bet atmiņas ir pietiekami svaigas, lai varētu salīdzināt M9 ar M9+.

    Noskaidrosim, vai HTC One M9+ ir īstenais šī gada ražotāja flagmanis un One M9 vien dēvējams par „mini” modeli.

    HTC One M9 Plus 020

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop, HTC Sense UI 7.0
    • Ekrāns: Super LCD3, 5.2 collas, 1440 x 2560 punkti, ap 565 ppi, vadāms ar cimdiem rokās
    • Procesors: MediaTek MT6795T, astoņi kodoli, PowerVR G6200 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 un 5 GHz), Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, infrasarkano staru raidītājs
    • Kameras: 20.7 megapikseļi un 2.1 megapikseļa Duo Camera, 1/2.3” matrica, 5376 x 3752 punkti, HDR, sejas un smaida noteikšana. 1080p ar 60 fps un 2160p ar 30 fps video. 4.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video
    • FM Radio: stereo ar RDS
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs, e-kompass, Google Drive 100 GB bez maksas uz 2 gadiem
    • Izmēri un svars: 151 x 72 x 9.6 mm, 168 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2840 mAh
    • Krāsas: pelēka metāla, sudraba ar zeltu
    • Cena: sākot no 700 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    HTC One M9+ ekrāna izmērs no 5.0 collām M9 modelī paaudzies līdz 5.2 collām, kas loģiski liek arī nedaudz augt „plus” modeļa izmēriem. Garumam klāt nākuši 7 mm, platumam aptuveni 2 mm. Tiesa, garuma dimensiju One M9+ palielina arī pirkstu nospieduma lasītājs, kas atrodas zem ekrāna.

    One M9+ atgriezies apaļas formas galvenās kameras ietvars (One M9 tas bija kantains), kā arī galvenās kameras funkcijas papildina vēl viena mazāka kamera, gluži kā One M8 modelī. Manuprāt, vēl viena kamera un pirkstu nospiedumu lasītājs pamatīgi sadrumstalo One M9+ dizainu, piešķirot tam pavisam nemanāmu lētuma sajūtu. Šķiet, ka īsti līdz galam nav dizaina nianses pārdomātas, ņemtas One M9 modeļa skices, iezīmēta vēl viena kamera un pirkstu nospiedumu lasītājs. Iespējams, ka One M9+ tik tiešām sākotnēji bija plānots pārdošanai tikai Ķīnas tirgū, tāpēc dizaina nianses nav līdz galam noslīpētas.

    Atļaušos jau uzreiz minēt un vēlāk papildus neiztirzāt pirkstu nospiedumu lasītāju. Tas izvietots ne pārāk ērtā vietā, tomēr piešaujoties to var pat izmantot. Pirkstu nospiedumu lasītāju iespējams aktivizēt par pogu, kas atgriež viedtālruni tā sākuma ekrānā. Izmantošanai būs vien jāpieskaras lasītājam, tomēr nāksies noklāt visu lasītāja virsmu ar pirkstu, kas arī ne vienmēr ir ērti izdarāms.

    Jaunais „plus” modelis saņēmis to pašu unibody konstrukciju, bet šķiet, ka sānu apmales ir nedaudz asākas, kas palīdz viedtālruni ērtāk noturēt rokā.

    Iepriekš One M9 modelī redzētais infrasarkano staru raidītājs atrodas savā vietā. Ierasts, ka tas ir sīciņš punktiņš viedtālruņa augšdaļā, bet HTC ir gandrīz visu One M9+ augšdaļu nosedzis ar tumšu, puscaurspīdīgu ielaidumu, zem tā kaut kur ir infrasarkano staru raidītājs.

    HTC ir viens no retajiem (ja ne vienīgais) ražotājiem, kas tik atklāti rāda skaļruņu atrašanās vietas. Tas nedaudz palielina kopējos viedtālruņa izmērus, toties daudzi varētu novērtēt sulīgus zvanu signālus un YouTube video apskati ar pieklājīgu skaņas noformējumu. One M9 vizuālu niansi piešķir pakāpiena formas sānu malu noformējums, kas it kā atdala ekrānu no pārējā viedtālruņa korpusa. Tas arī palīdz pacelt One M9+ no galda vai citas plakanas, horizontālas virsmas, kad viedtālrunis novietots ar ekrānu uz leju.

    HTC One M9 Plus 010

    Nākas atzīmēt, ka vēlētos no HTC redzēt kādu jaunu vēsmu One sērijas viedtālruņos, bet tas arī ir vienīgais One M9+ pārmetums. Telefons rokā guļ ērti, jo esam jau pieraduši pie 5.0 collu viedtālruņiem un 0.2 collas klāt tikpat kā nav jūtamas. Jāsaprot, ka metāls ziemā nebūs tik patīkami lietojams kā plastmasa, toties metāla korpusam ir daudz citas labas īpašības.

    Cerēju, ka līdz ar One M9 un One M9+ atnākšanu HTC būs ticis vaļā no melnās joslas zem ekrāna, kas kalpo absolūti nekam. Bezjēdzīgi izmantots viedtālruņa priekšējās daļas laukums tikai lieki palielina tā izmērus un, ja citi ražotāji tikuši no tāda vaļā, noteikti to spēj arī HTC.

    Ekrāns

    One M9+ ekrāna izpildījums ir audzis, kad to salīdzina ar parastā One M9 1080p izšķirtpējas ekrānu. 5.2 collu Super LCD3 ekrānam ir QuadHD, jeb 1440 x 2560 izšķirtspēja, kad dod ap 565 ppi ekrāna punktu blīvumu. Daudzi teiks, ka 5.2 collu ekrānā 1080 x 1920 no 1440 x 2560 izšķirtspējas nav īsti atšķirama, tomēr 1080p vairs neviens nepirks, ja tirgū jau ir vairākas tikpat maksājošas alternatīvas ar augstākas izšķirtspējas ekrāniem.

    HTC One M9 Plus 005

    Interesanti, ka One M9+ Super LCD3 ekrāns noregulēts nedaudz par gaišu. Parasti šāda veida sūdzības ir par AMOLED tehnoloģijas ekrāniem, bet šoreiz jāatzīst, ka One M9+ ekrāns varēja būs tumšāk pieregulējams. Tādējādi nedaudz cieš melnās krāsa atainošana un One M9+ lietošana tumsā. Toties iegūst ekrāna lietojamība ārpus telpām, spilgtā saulē. Ļoti zemos līmeņos noturēti ekrāna atspīdumi.

    Uzskatu, ka One M9+ ir aprīkots ar labāko ekrānu, kāds šogad „nācis pretī”. Līdzvērtīgs varētu būt vien Samsung Galaxy S6 ekrāns, tomēr AMOLED tehnoloģija vēl arvien nav ideāla. Tā ļoti tuvojas IPS LCD krāsu atveidei, tomēr vēl čuč čuč piekāpjas.

    Procesors un ātrdarbība

    HTC spēris neiedomājami drosmīgu soli, Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, kas bija atrodams One M9 modelī, nomainot pret astoņu kodolu 2.2 GHz MediaTek MT6795T procesoru. Procesoru papildina PowerVR G6200 video apstrādes apakšsistēma un 3 GB RAM. Sintētiskās veiktspējas testos One M9 Snapdragon 810 (pēc jauninājuma saņemšanas, kas samazināja karstošā procesora veiktspēju) un One M9+ MediaTek MT6795T procesori uzrāda gandrīz identisku sniegumu.

    One M9 Plus scr 017 One M9 Plus scr 018 One M9 Plus scr 019 One M9 Plus scr 021 One M9 Plus scr 022 One M9 Plus scr 024

    Ikdienas veiktspējā gandrīz nav par ko sūdzēties. Vismaz es nespēju atrast nevienu nevēlamu One M9+ apdomas mirkli. Šeit atzīmēšu, ka HTC viltīgi piekoriģējis izstrādātājiem paredzētās iespējas, kas ļauj mainīt animāciju mērogus un ilgumu. Precīzāk izsakoties – animācijas ātrumu regulēšana nav pieejama izstrādātājiem paredzētās iespējās, tāpēc varētu uzskatīt, ka ražotājs šādi cenšas kaut ko slēpt. Internetā atrodamas sūdzības par One M9+ MediaTek MT6795T procesora sadarbību ar vairāku lietotņu paralēlu izmantošanu un viedtālruņa apdomu mirkļiem pārslēgšanās laikos.

    Nedaudz skarbāki vārdi tiek veltīti One M9+ milzīgajai ekrāna izšķirtspējai un MediaTek MT6795T procesora darbībai spēļu laikā. Modern Combat 5 dažbrīd kļūst gandrīz nespēlējams, Mortal Kombat X spēlēšana arī nebūtu saucama par baudāmu. Tiek pieļauts, ka spēles nav optimizētas MediaTek procesoriem, bet lietotājam tas neko nemaina – nestrādā (bremzējas) un ar to arī stāstam ir beigas.

    Ja nebūtu kritiskie veiktspējas kritumi spēļu laikā, MediaTek MT6795T procesoru One M9+ viedtālrunī uzskatītu par negaidīti labu Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 aizstājēju. Tas vēl arvien mēdz ik pa laikam pasildīt plaukstu, tomēr netuvojas Snapdragon 810 karšanai.

    HTC One M9 Plus 004

    Akumulators un taupības režīmi

    HTC One M9+ ticis pie lietotāja nenomaināma 2840 mAh akumulatora, kas ir neliels kāpums, kad to salīdzina ar One M8 (Li-Po 2600 mAh) un One M7 (Li-Po 2300 mAh). One M9+ akumulatoram nākas darbināt visai jaudīgu MediaTek MT6795T astoņu kodolu procesoru, bet tas nepaplucina enerģijas rezerves. Pat tieši pretēji – One M9+ varētu uzskatīt par visai taupīgu viedtālruni.

    Tīmeklī pieejamā informācija liecina, ka cilvēki zinātniski izmērījuši – interneta pārlūkošanas režīmā One M9+ darbosies aptuveni desmit ar pusi stundas, video ar vienu uzlādi varēs skatīties nedaudz virs deviņām stundām. Lielākais konkurents Galaxy S6 interneta pārlūkošanas režīmā strādā 11 stundas, video apskate ilgs nedaudz virs 12 stundām ar vienu uzlādi, kas ir aptuveni par trešo daļu ilgāk. Galaxy S6 ir līdzvērtīgi spilgts ekrāns un tikpat liels pikseļu skaits.

    HTC One M9 Plus 014

    MediaTek procesora izmantošana nozīmē ātrās uzlādes zaudēšanu One M9+. Te gan jāpiebilst, ka parastais One M9 viedtālruņa modelis it kā bija saņēmis Quick Charge 2.0, tomēr komplektā bija iekļauts tikai parastais sienas uzlādes adapteris. Quick Charge 2.0 lādētājs ir jāiegādājas papildus.

    One M9+ ticis pie divu līmeņu enerģijas taupības režīmiem. Parastais taupības režīms slēdz ārā savienojumus un ierobežo procesora ātrdarbību. Diemžēl ikdienā pirmā līmeņa enerģijas taupības režīms ir tikai daļēji lietojams, jo, piemēram, cieš pat YouTube video apskatīšana – tā pirmajās sekundēs pavisam noteikti raustīsies, bet ir iespēja, ka raustīšanās atkārtojas arī kaut kur tālāk video apskates laikā.

    Galējs (otrā līmeņa) strāvas taupīšanas režīms pārslēdz viedtālruni daļēji melnbaltā režīmā, tiek izslēgts viss viedums, atstājot vien iespēju pazvanīt, saņemt SMS un ieskatīties kalendārā. LCD ekrāna tehnoloģija šādi nespēj neko sataupīt, kā to var AMOLED ekrāni Samsung flagmaņos. Šo strāvas taupīšanas režīmu uzskatu par bezjēdzīgu. Gandrīz to pašu var iegūt vienkārši atslēdzot Wi-Fi un mobilo datu savienojumus.

    Saskarne un lietotnes

    HTC One M9+ ir saņēmis Android 5.0.2 Lollipop operētājsistēmu, ko sedz HTC izveidotā Sense 7.0 lietotāja saskarne. Protams, neiztikt bez Blinkfeed mājas ekrāna, kas spēj attēlot informāciju no Flickr, Foursquare, Google+, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Twitter, Zoe, kā arī dažādiem jaunāko ziņu tematiem.

    Sense 7.0 lietotāja saskarne pievienojusi dažādu vizuālo tēmu uzstādīšanas iespējas. Vizuālo tēmu tiešsaistes veikals ir veidots kā atsevišķa lietotne. Kopš Sense 7.0 lietotāja saskarnes laikiem nav ievestas milzīgas izmaiņas, tās drīzāk ienesa tieši Android 5.0 Lollipop operētājsistēma ar saviem paziņojumiem, skaļuma regulēšanu un citām niansēm. Interesanti izveidots Sense Home logrīks, kas rāda astoņas ikonas – sešas ir sistēmas definēti īsceļi, viena rāda lejupielādes, bet pēdējā rāda ieteicamās lietotnes, kas vēl nav viedtālrunī. Sense Home logrīks atrodas sākumekrānā pēc noklusējuma, tāpēc ir uzreiz pamanāms.

    One M9 Plus scr 031 One M9 Plus scr 001 One M9 Plus scr 016 One M9 Plus scr 030 One M9 Plus scr 029 One M9 Plus scr 027

    Man patika, ka Sense 7.0 lietotāja saskarne pieļauj izmantot HTC klasisko aktīvo lietotņu izvēles logu, kur visas lietotnes sakārtotas režģī, kā arī Android 5.0 Lollipop ieviesto, kur aktīvās lietotņu kartiņas daļēji pārsedz viena otru. Sense 7.0 lietotāja saskarne pārslēgs viedtālruni automašīnas režīmā uzreiz, tikko One M9 savienosies ar automašīnas Bluetooth brīvroku sistēmu. Atliek tikai nodefinēt, kurš Bluetooth savienojums tiek uzskatīts par mašīnas brīvroku sistēmu. Automašīnas režīmā pieejamas Google Maps kartes, kalendāra ieraksti, vienkāršots zvanīšanas režīms un mūzikas kontroles iespēja.

    Zoe aplikācija savāc bildes un video klipiņus no viedtālruņa galerijas un izveido nelielu video ar muzikālu noformējumu. Katrs pats arī var izmantot Zoe, lai pašrocīgi izveidotu video no telefonā esošā vizuālā satura. Zoe ļauj pievienot 16 paša uzņemtas fotogrāfijas un video, kas pēcāk tiek pārvērsti interesantā gala rezultātā.

    One M9 Plus scr 025 One M9 Plus scr 026 One M9 Plus scr 028 One M9 Plus scr 003 One M9 Plus scr 004 One M9 Plus scr 002 One M9 Plus scr 008 One M9 Plus scr 007 One M9 Plus scr 012

    Viedtālruni varēsi atbloķēt ar uzsišanu pa ekrānu vai pirksta paslidināšanu pa to, tāpēc no fiziskas ekrāna bloķēšanas pogas varēsi ātri atradināties.

    One M9+ lietotņu skaits ir minimāls, nekādas liekas iespējas nav pievienotas un netiek arī uzspiestas pārāk atklāti. Ir minētais Sense Home logrīks, kas iesaka šo un to, bet logrīka ieteikumus var bez piepūles ignorēt.

    Kameras darbība

    HTC One M9+ ir atgriezusies tā saucamā Duo Camera ar 2.1 megapikseli, kas bija pieejama One M8, bet ne One M9 modelī. Duo Camera iespēju klāstā ir kadra pārfokusēšana pēc fotogrāfijas uzņemšanas, pieejams arī 3D attēla pagrozīšanas efekts, kas izskatās pēc ļoti agresīva Apple iOS 8 operētājsistēmā redzamā Parallax efekta. Šo efektu var darbināt tikai pašā viedtālrunī, nekādas eksporta iespējas neatradu. Kadra pārfokusēšana pēc fotogrāfijas uzņemšanas nav nekas jauns, šāda iespēja pieejama pārsvarā Lumia viedtālruņos kā „standarta aprīkojums”, turklāt netiek izmantotas divas kameras, kas Duo Camera nepieciešamību padara diskutablu. Negribētos apgalvot, ka pārslēgšanās starp vienas un divu kameru izmantošanu būtu perfekti izstrādāta. Dažkārt nav līdz galam skaidrs – tiek izmantota vienas kameras vai abu kameru režīms.

    One M9 Plus foto 016

    One M9+ izmanto to pašu 20 megapikseļu kameras sensoru no One M9 modeļa un priekšā arī ir uzstādīta 4 megapikseļu UltraPixel kamera. Varētu būt, ka kaut kas paveikts ar One M9+ kameras programmatūru, jo attēli izdodas par puskapeiku labāki. Vismaz tie, kas uzņemti labos un pieņemamos gaismas apstākļos ir gandrīz skatāmi, tomēr pamatīgi piekāpjas citiem flagmaņiem. Švakā izgaismojumā atkal One M9+ piekāpjas sūrākajam pretiniekam Galaxy S6 un daudziem lētākiem viedtālruņu modeļiem. Tas pats būtu sakāms par One M9+ kameras darbību HDR režīmā, no tā labāk izvairīties. HDR darbināšana un attēla izveidošana aizņem vairākas sekundes, to laikā viedtālruņa kamera nav izmantojama. One M9+ kamerai ir sejas un smaida noteikšanas funkcijas, kā arī 1080p ar video ar 60 kadriem sekundē un 2160p (jeb 4K) ar 30 kadriem sekundē.

    One M9 Plus foto 007 One M9 Plus foto 026

    One M9+ kamera iepaliek aiz konkurentiem ar optiskās attēla stabilizācijas neesamību. Pats HTC norādījis, ka viņu standartiem pieņemamas kvalitātes optiskās attēla stabilizācijas sistēma aizņemtu pārāk daudz vietas viedtālrunī. Un jāpiemin, ka kameras acs jau ir pavisam nedaudz izbīdīta no kopējām korpusa līnijām.

    Nez kāpēc One M9+ kameras lietotne zaudējusi iespēju pievienot (lejupielādēt) jaunas funkcijas, kā tas bija One M9 modelī. It kā iespēja kaut ko pievienot ir, bet tā nepiedāvā neko jaunu. Vecajā One M9 modelī varēja pievienot sintētisku bokē efektu un pāris vēl mazāk noderīgas iespējas, bet pat tās ir no One M9+ zudušas.

    Kopumā One M9+ kameras darbība ir labāka (grūti to dēvēt par “labu” jebkādā locījumā vai salīdzināmā pakāpē) par One M9 modeļa sniegumu, tomēr tā vēl arvien iepaliek tālu, tālu aiz Sony Xperia un Samsung Galaxy dārgo viedtālruņu snieguma.

    One M9 Plus foto 002

    Konkurenti

    Beidzot sāk parādīties šī gada flagmaņu raža. No Samsung mums ir pieejams Galaxy S6 un nedaudz dārgākais Galaxy S6 edge. Abi modeļi atšķiras ar noliektajiem ekrānu stūriem, bet tas arī ir viss. Samsung Exynos 7420 procesors ir viens velna pulveris – ātrs un vēss. Galaxy S6 ir pārsteidzoši spilgts un pat dabiski krāsains ekrāns. Galaxy S6 edge, protams, izceļas ar noapaļotām ekrāna malām.

    Man ļoti patika ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi. G Flex2 klients būs pilnīgi dulls un sirdī jauns, kamēr One M9+ ir līdz pēdējai vīlītei biznesmeņu darba rīks.

    Nevajadzētu piemirst, ka līdzīgā cenu kategorijā pieejams arī iPhone 6 vai iPhone 6 Plus. Aptuvenā One M9+ cena nedaudz pārsniedz 64 GB iPhone 6 vai 16 GB iPhone 6 Plus. Abus Apple viedtālruņus rokās esmu turējis epizodiski, tāpēc neņemos tos daudz lielīt vai pelt.

    Spēcīgs konkurents iespēju un izskata ziņā varētu būt LG G4, tomēr tas izmanto Snapdragon 808 procesoru, kas daudziem varētu šķist neatbilstošs flagmaņa prasībām. Uzskatu, ka LG G4 pamatīgi pieviļ akumulatora darbība, kā arī nākas uzvēlēties uzreiz aptuveni 30 līdz 40 eiro dārgāko ādas apdares modeli, jo plastmasas vāciņi ir šaušalīgi draņķi.

    HTC One M9 Plus 002

    Noslēgumā

    Tiešām neticami, ka MediaTek procesors var kalpot ne sliktāk par Qualcomm Snapdragon alternatīvu. Piesardzīgiem jābūt spēlīšu dzenātājiem, tiem būtu prātīgāk izvēlēties Qualcomm Snapdragon procesorus un nelēkt pāri 1080p izšķirtspējas ekrāniem, kas nodrošinātu plūdenu pat prasīgāko spēļu darbību. Par laimi, One M9+ cenas un izskata dēļ nebūtu uzskatāms par spēļu cienītāju viedtālruni. Ja vecākais One M9 atgādināja nedaudz nepabeigtu, eksperimentālu projektu, tad One M9+ atgādina pabeigtu modeli ar ļoti drosmīgu ražotāja izvēli par labu MediaTek.

    One M9+ būs pareizā izvēle tiem, kuri meklē piezemētus vizuālos korpusa risinājumus, kas apvienoti ar patīkamiem materiāliem un kvalitatīvu uzbūvi. Te viss ir labākajā kārtībā un HTC pastrādājis godam. Korpusa krāsu izvēle ir niecīga – pieejams pelēkas krāsas modelis, kā arī sudraba modelis ar zelta malām.

    HTC One M9 Plus 011

    Ekrāna izšķirtspēja un rādītais attēls ir sasniedzis citu šī gada flagmaņu līmeni, bet ne vairāk. Tas noteikti ir pamatīgs kāpums pret parastā One M9 modeļa 1080p ekrānu.

    One M9+ kamera ir nedaudz uzlabota, tomēr tās darbība vēl arvien nebūtu dēvējama par uzticamu. Atgriezusies tā saucamā Duo Camera ar visai diskutablu pielietojumu. Man šķita, ka Duo Camera iespējas aktivizēšana ir pārāk līdzīga standarta vienas kameras izmantošanai, ar to jābūt uzmanīgam. Jāatzīst, ka kamera ir slikta.

    Patika atturīgā HTC Sense 7.0 saskarne. Tā kļūst tikai labāka un kopš Lollipop atnākšanas man patīk vēl labāk. Klāt nākušas vizuālās tēmas, dažādas ekrāna atbloķēšanas iespējas. Sakārtota un uzlabota Blinkfeed mājas ekrāna darbība un pielietojums. HTC Sense 7.0 saskarne ir perfekti paveikts darbs.

    HTC M9+ cenas Latvijas Interneta veikalos

    One M9+ ar MediaTek ikdienai būs prātīgāka izvēle par parasto One M9 ar Snapdragon 810, tomēr MediaTek ir un paliek MediaTek ar visiem saviem mīnusiem. Kopumā - uzlabojumi ir jūtami, bet kamera atkal pieviļ.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    10
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    varisb
    20.08.2015 11:42

    Nepiekritīšu par to ka telefonā vajag QHD izšķirtspējas ekrānu. sony un Huawei ir gājuši pareizo ceļu paliekot pie full hd ,bet uzlabojot baterijas laikus.Vienkāršajiem patērētājiem gluži vienlaga kāds snapdragon vai mediatek proecesora modelis ir .Tiešām ir tik liela atšķirība starp s808 un s810?Man jau liekas ,ka 808 modelis ir veiksmīgāks -nevienmēr vissjaudīgākais ir labākais.
    Paldies par apskatu.
    Ps.Vai ir gaidāms motorola moto g 2015 apskats? Ļoti interesē .pie Bites šķiet bija.

    20.08.2015 11:50
    Reply to  varisb

    Šodien tieši kāreiz ir jaunais Moto G (3rd gen) ienācies ar 1 GB RAM. Cik noprotams, 2 GB RAM versija pie mums nav gaidāma.

    Ikdienā, protams, 810 un 808 maz atšķirtas. Diemžēl 810 karst, bet arī 808 nav nekāds vēsais. Pat 615 karst.

    Filozofija drīzāk ir tāda, ka vajag nodalīt to, kas reāli tiek izmantots (izšķirtspējas, kodoli utt.) no tā, ko pircējs sagaida no telefonu flagmaņiem. Piemērs varētu būt pirmās paaudzes Moto X ar 2 kodolu procesoru, 2 GB RAM un 4.7 collu 720p ekrānu. Pietiek? Jā, pietiek. Bet vai kāds ir gatavs izvēlēties Moto X, ja Galaxy S4 piedāvāja 5.0 collu 1080p ekrānu???

    Ainārs
    20.08.2015 12:23

    Njā mūsdienās aizvien grūtāk un grūtāk atrast labu telefonu kam ekrāns ir zem 5″. Šitais simpatizē pēc izskata, bet 5.2″ un 700 eiro galīgi neder. Nu nekas jāgaida varbūt tomē kaut kas uzpeldēs ar mazu ekrānu un ļoti labu kameru.

    ingus linde
    20.08.2015 14:15
    Reply to  Ainārs

    Tev sony izstrādājumi nepatīk? Z compact sērijas ir zem 5″. Kameras ar viņiem labas cik dzirdēts. Man pašam ir Z1 compact. Esmu ļoti apmierināts kā telefons strādā, tikai mīnus viņam ir ekrāna aizsargplēve, tā ir jāmaina pret stikla.

    Uldis M.
    20.08.2015 15:15
    Reply to  Ainārs

    iPhone 5s ;)

    Kaspars
    20.08.2015 15:16

    Tie AnTuTu testi ir smieklīgi, es kad nopirku savu Z3+, man tam rādīja 50268, tikko veicu atkārtotu testu: 52889.

    Par HTC- nekad nav patikuši UI uz tiem, arī tagad ne, tas izskatās ļoti vecmodīgs. Arī kameras tajos nekad nav iepriecinājušas un skatos pēc šiem attēliem, izskatās, ka līdzi tirgus prasībām viņi arī nav tikuši.

    20.08.2015 16:11
    Reply to  Kaspars

    Antutu M9+ maksimums bija 50 000 ar kaut kādiem maziem simtiem pilnīgi aukstam telefonam, bet uzsilstot (laižot Antutu pēc Vellamo) nogāzās pie 47 600.

    Kaspars
    20.08.2015 16:25
    Reply to  Artis Abols

    Hah, tiešām, tagad man tur 48000 parādīja pēc AR efektu padarbināšanas. Ļoti objektīvs tests, lai neteiktu vairāk :)

    Uldis M.
    21.08.2015 09:01
    Reply to  Kaspars

    nekā personīga, bet palasot šo uzreiz ienāca prātā iPhone 6 prezentācijā reklamētais:

    http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2014/09/A8-07.jpg

    Kaspars
    21.08.2015 11:42
    Reply to  Uldis M.

    Apmēram tā arī ir. Tā kā lietošanā ir gan tas Sony Z3+ gan iPhone 6, tad kaut kādos brīžos Sony ir ātrāks, bet kopējais sniegums no iPhone 6 ir pārliecinošāks. Tā līkne gan tur nav pareiza- iPhone 6 vajadzēja startā būt zemākam un tad tas ar nedaudz augstāku noslīd vēlāk zemē, jo auksta starta veiktspēja tomēr nav vienāda, bet nu tas jau Apple mārketings.

    Kaspars
    20.08.2015 16:54

    Parasti Mediatek procesoru izvēle saistās ar augstu veiktspēju un mazu cenu (šis procesors (bez burta T) ir arī nesen anonsētajam Xiaomi redmi note2, bet ar full hd ekrānu un cenu 125-155$, kaut arī šeit šī cena nebūs pieejama). Vispār izskatās pēc HTC agonijas… 700eur nav konkurētspējīga cena, pat nav tāda lai kaut cik ieinteresētu. Labi salīdzināt ar Xiaomi redmi note 2 nav korekti (tas ir budžetnieks ar flagmaņa parametriem, bet tomēr plastikāta budžetnieks), nākamais, kas nāk prātā ir šīgada veiksmīgākais startups LeTV one, tehniskie rādītāji līdzīgi, cena 270$ (tas ar piegādi uz LV, Ķīnas cenu neatminos) un milzīgi pārdošanas apjomi… Vispār nepatīkamākis ir, ka tiek nozūmēts gandrīz leģendārs brends – HTC!

    judenknochlein
    20.08.2015 20:17

    Par gps atkal nav pateikts pilnīgi nekas. Tā turpināt :(

    Kaspars
    20.08.2015 20:52
    Reply to  judenknochlein

    Ja HTC nav kaut ko nogriezuši ad ar GPS ir labākajā kārtībā!

    21.08.2015 14:12
    Reply to  judenknochlein

    Dzīve pie zerolemōna un saķika neapstājas.

    Kaspars
    22.08.2015 11:58
    Reply to  Artis Abols

    Artis, ko nelabu iepīpējis vai parasto pārdozējis?

    Ksspars Lccis
    22.08.2015 16:53
    Reply to  Kaspars

    runā, ka mušmires esot štengrākas šogad – karsts, it kā maziņas, bet ņipras!

    Gatis
    20.08.2015 20:33

    Sony z3+ labāks par htc one m9+ vai nē

    21.08.2015 14:11
    Reply to  Gatis

    Z3+ pie mums nav bijis. Bet es 810 Snapiju neņemtu. Ja dotu bez maksas, tad cita runa, bet par savu naudu nepirktu.

    Reklāma
    One M9+ ar MediaTek ikdienai būs prātīgāka izvēle par parasto One M9 ar Snapdragon 810, tomēr MediaTek ir un paliek MediaTek ar visiem saviem mīnusiem. Kopumā - uzlabojumi ir jūtami, bet kamera atkal pieviļ.HTC One M9+ apskats