Web Analytics
More
    Reklāma

    Saņem sodu par Facebook fotogrāfiju ar nepareizi novietotu policijas auto

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus gadus ilgst autovadītāju bruņošanās ar videokamerām, nesnauž arī drošības sargi, bet neviens nerēķinājās, ka sodu var saņemt arī par uzņemtas un sociālā tīmeklī izvietotas fotogrāfijas saturu, kurā redzams policijas veikts noteikumu pārkāpums. Spānijā pieņemts likums, kas ļauj policijai sodīt ieraksta autoru, pamatojoties uz sociālā tīmeklī izvietotu nofotografētu vai uzfilmētu policijas darbību. Likums runā par niansēm, kas liedz noteiktos gadījumos izvietot publiski pieejamu informāciju par streikiem un policijas atrašanās vietām.

    Šoreiz policija izmantojusi jauno likumu, lai uzliktu sodu par fotogrāfijas izvietošanu Facebook, kur policijas auto stāv invalīdu stāvvietās. Fotogrāfijas autore saņēmusi 800 eiro sodu. Policija uzskata, ka notikusi iejaukšanās tās darbībās, turklāt policijas transports novietots invalīdu stāvvietā, jo saņemts steidzams izsaukums par vandālismu veikalā.

    Reklāma

    Šis viss juceklis sācies ASV notikumu iespaidā. Jautājums par policistu drošību ir aktuāls kopš pagājušā gada decembrī Ņujorkā tika nogalināti divi policijas darbinieki. Šajā gadījumā slepkava savu telefonu bija pametis vairāku kilometru attālumā un Waze sniegtā vai nesniegtā informācija nespētu ietekmēt uzbrukuma iznākumu. Waze komanda norāda, ka policijas darbinieku drošība ir šādā veidā apdraudēta visā pasaulē. Tomēr aplikācija nekādā veidā neparāda policijas darbinieku atrašanās vietu, kura jau tāpat nebūtu pamanāma. Waze dati tiek saņemti no lietotājiem, tātad kāds jau policiju ir ievērojis. Ja process nonāks līdz tiesai, tad policijas pārstāvjiem būs neiespējami pieprasīt, lai ierindas amerikānis nekādā veidā nerunā vai citādā veidā nenodod informāciju par ceļa malā redzēto policijas vienību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvis
    17.08.2015 11:04

    absurds

    Kaspars
    17.08.2015 11:11

    tuvojamies policejiskai sabiedrībai

    GundarsBarons
    17.08.2015 11:24
    Reply to  Kaspars

    Mēs jau sen tādā esam. Vēl mazliet un sodīs garāmgājēju par slepkavību, kuru pastrādājis policists, bet garāmgājējs to redzējis.

    GundarsBarons
    17.08.2015 11:25

    “Iejaucās policijas darbībās” – policijas likumīgi veiktajā likumpārkāpumā

    GGG
    17.08.2015 11:59

    Neko sliktu faktā, ka poliči skrienot pēc izsaukuma nomet mašīna pie durvīm tuvākajā tukšajā stāvvietā, es neredzu. Protams, sods ir pilnīg nejēdzgs un nosit motivāciju citreiz ziņot par jebkādiem nopietniem pārkāpumiem.

    Vadims
    19.08.2015 13:18

    Ir jābildē ne tikai auto, bet arī likumsargi, kuri pārkāpuma laikā veikalā iepērkas nevis novērš nekārtības.

    Reklāma