Web Analytics
More
    Reklāma

    Shure Lielbritānijā cīnīsies par bezvadu mikrofonu “tiesībām”

    Jaunākie raksti

    4G mobilā interneta ieviešana ir atnesusi galvassāpes daudziem video un skaņu tehnikas jomas profesionāļiem, un arī entuziastiem. 4G mobilā interneta izmantotās frekvences (tā saucamās 700 un 800 MHz frekvences) pārklājas ar bezvadu mikrofonu frekvencēm, tādējādi kaitējot skaņas ierakstam, koncertiem u.tml. Minētās frekvences tika nodotas 4G mobilā interneta izmantošanai uzreiz pēc analogās televīzijas izslēgšanas.

    Shure ir profesionāla līmeņa skaņu tehnikas ražotājs, kas iesaistījies cīņā par bezvadu mikrofonu turpmāku pielietojumu jau vēsturiski izmantotajās frekvencēs. Shure vēlas, lai Lielbritānijā ar likumu noteiktu frekvenču joslu, kas izmantojama tikai bezvadu mikrofoniem. Tiek piesaukti dažādi skaisti salīdzinājumi ar zeltu un fosilo kurināmo, kas ir pieejami tikai konkrētos apjomos. Diemžēl līdzvērtīga frekvenču trūkuma situācija ir visā Eiropā.

    Reklāma

    Otra nometne norāda, ka radio mikrofonu frekvenču atņemšana nevienam, it īpaši ne skaņu tehnikas jomas pārzinātājiem, nav bijis noslēpums un par to bija zināms jau gadiem pirms analogās televīzijas atslēgšanas. Ražotājiem un pircējiem esot bijis pietiekami daudz laika, lai pielāgotos jaunajiem nosacījumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma