Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa skaidros, vai Uber uzskatāms par transporta servisu

    Jaunākie raksti

    Uber takšu serviss kārtējo reizi nonācis uzmanības centrā ar savu neskaidro darbības veidu, un Spānija lūgusi Eiropas Savienības Tiesai (European Court of Justice) izlemt par Uber statusu. Pats Uber apgalvo, ka uzņēmums piedāvā tikai digitālus servisus, kamēr tā darbība drīzāk būtu aprakstāma kā transporta un pārvadājumu nodrošināšana.

    Uber šobrīd nav oficiāli Eiropā atzīts par transporta un pārvadājumu servisu, tāpēc Uber spēj izvairīties no licencēšanas, pārvadājumu uzskaites un drošības nosacījumu ievērošanas, kādu pieprasa Eiropas Savienības likumi.

    Reklāma

    Uber statusa izvērtēšanu ierosināja Barselonas lielākais taksometru uzņēmums un pavisam īsā laikā tiesvedība nodota Eiropas Savienības Tiesai, kas atrodas Luksemburgā. Tiek pat pieļauts, ka Uber un citu “digitālo servisu” dēļ Eiropai nāksies ieviest jaunus regulējumus, nosakot kas ir kas, un kā likums attiecas pret šādiem servisiem.

    Uber uzsāka savu darbību Eiropā vēl 2011. gadā un kopš tā laika parastie taksometru servisi ir legāli un nelegāli cīnījušies pret Uber. Tiek ziņots, ka Uber vērtība pārkāpusi 40 miljonu dolāru slieksni, tāpēc uzņēmums ir spējīgs uz nebeidzamām cīņām tiesas zālēs.

    Spriedums Uber statusa lietā gaidāms ne ātrāk kā pēc gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    23.07.2015 14:20

    tad jau salidzi.lv arī ir tirdzniecības serviss.

    bet ja tantiņa uz ielas man parāda, uz kuru pusi ir pietura – tantiņa ir apvienotais karšu un maršruta plānošanas serviss :)))

    Reklāma