Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorka vēlas, lai Google Maps samazina kreiso pagriezienu ieteikumu skaitu

    Jaunākie raksti

    Ņujorkas pilsētas padome nosūtījusi tehnoloģiju gigantam Google aicinājumu ierobežot kreiso pagriezienu ieteikumus Google Maps lietotnē un navigācijas laikā. Ņujorka saskaitījusi, ka kreiso pagriezienu veikšana gadā vainojama daudzu kājāmgājēju un riteņbraucēju ievainošanā un pat nāvē.

    Pagājušajā gadā Ņujorkā ceļu satiksmes negadījumos ar kreisā pagrieziena veikšanas manevru miruši 17 gājēji un trīs velosipēdisti. Tiek arī norādīts, ka gados jauni gājēji ASV visvairāk ciešot tieši no neuzmanīgiem kreiso pagriezienu veicējiem. Tieši tāpēc lūgts Google ieviest jaunus navigācijas algoritmus, kas ļautu maksimāli izvairīties no kreiso pagriezienu veikšanas.

    Reklāma

    Šobrīd Google Maps piedāvā iespējas izvairīties no lielceļiem, izvairīties no maksas ceļiem un arī prāmjiem, bet tiek lūgts iekļaut iespēju izvairīties no kreiso pagriezienu veikšanas pilsētās. Otrs lūgums izskanējis par ieteikumiem smago automašīnu vadītājiem, kas tos maksimāli daudz novadītu uz speciāliem “smago” maršrutiem pilsētās, tādējādi vēl papildus izskaužot satiksmes negadījumus un sastrēgumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    14.07.2015 15:56

    Šis ir aktuāli arī Rīgā, jo ļoti bieži navigācija mudina izdarīt kreiso pagriezienu tur, kur zīme to neatļauj.

    Ksspars Lccis
    14.07.2015 16:05
    Reply to  Skats

    kura tieši navigācija to mudina? here, piemēram, neesmu novērojis… es domāju, ka daudz lielāka problēma ir vienkārši nekaunība. Kaut kur uztaisīt “šortkatu” – tas ir jebkura nekauņas goda lieta.

    Skats
    15.07.2015 12:07
    Reply to  Ksspars Lccis

    Man ir vēl Nokijas N8 bezsaistes Ar Auto (latviešu valodā:) – tā kas tagad ir Here un nupat vēl bija Maikrosoft sarūpēti karšu atjaunojumi, bet nekā – tā pati liksta.
    Vienreiz jau pa fikso neatļautu kreiso uztaisīju un menti trīsdesmitnieku noplēsa.:(

    KKTK
    21.07.2015 09:37

    Mani gudrā Wāze gribēja uz Brīvības ielas apmest riņķī kur ir 4 joslas.

    Reklāma