Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z4 Tablet apskats

    Labākais, ko Android planšetdators spēj piedāvāt, tomēr vismaz starta cena ir pārāk augsta.

    Jaunākie raksti

    Uzskatu sevi par tehnoloģiju entuziastu, Sony viedierīces un fotoaparāti manā mazajā pasaulītē ir izlikti ar numuru viens, bet tieši planšetdatoru esība ir vismaz man milzīgs noslēpums. Kāds teiks, ka planšetdators ir pāreja starp viedtālruni un klēpjdatoru, bet šajā pārejas procesā parasti planšetdators zaudē zvanīšanas iespējas, neiegūstot ērti lietojamu klaviatūru. Protams, var jau piepirkt klāt peli un klaviatūru, bet to cenas un izmēri ir pietiekami neatbilstoši, lai saprātīga izvēle kristu par labu kādai citai izvēlei, tikai ne planšetdatoram.

    Ar Sony Xperia Z sērijas Tablet planšetdatoriem stāsts ir nedaudz interesantāks, jo var uzskatīt, ka tikai Sony šobrīd spēj ko likt pretī milzīgajam Apple iPad pārsvaram pasaules tirgos. Un Sony kārtējo reizi ir pacenties, lai Xperia Z sērijas Tablet planšetdatoriem nenāktos kautrēties.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka man iepriekš ļoti patika Sony Xperia Z3 Tablet Compact izmērs un iespējas, bet ar Xperia Z4 Tablet ražotājs gājis vēl soli tālāk, piedāvājot neticami plānu gadžetu par Apple iPad Air 2 (ar 4G LTE, 64 GB) cenu, kas jau daudziem šķitīs kā minimums aizdomīgi.

    Xperia Z4 Tablet 015
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 10.1 colla, 2560 x 1600, ap 299 ppi, skrambudrošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, ANT+, NFC
    • Kameras: 8.1 megapikselis, 3264 x 2448, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.1 megapikseļa priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou
    • Papildus: e-kompass, nanoSIM (4G un balss zvani), Triluminos ekrāns ar X-Reality dzini, IP68 ūdensnoturība
    • Izmēri un svars: 254 x 167 x 6.1 mm, 393 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 6000 mAh
    • Krāsas: melna un balta
    • Cena: sākot no 690 eiro (Wi-Fi) līdz 740 eiro (Wi-Fi + 4G) interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Sony ir paveicis labu darbiņu, jo Xperia Z4 Tablet planšetdators ar visu Li-Po 6000 mAh akumulatoru ir tikai 6.1 mm biezs. Plāns! Ļoti daudzi viedtālruņi, kuru skaitā ir arī jaunākie flagmaņi, par šādu biezumu var tikai sapņot. Xperia Z4 Tablet planšetdators nav arī zaudējis ne nieku no stingrības – to nevarēs savērpt, tāpēc planšetdators rada pamatīgu premium sajūtu.

    Xperia Z4 Tablet planšetdators ir ūdens un putekļu noturīgs, bet tā microUSB nesargā aizsargvāciņš, kas ir patīkama nianses, jo nenāksies lauzīt galvu par laika gaitā izļurkātu gumijas blīvīti. NanoSIM un microSD karšu pievienošanas vietas gan aizsegtas ar vāciņu, bet tas ir pašsaprotami.

    Planšetdators ieguvis arī perfekti izvietotu Sony raksturīgo sudraboto ekrāna bloķēšanas pogu, un pie tās ir skaļuma regulēšanas pogas. Manuprāt, skaļuma regulēšanas pogu atrašanās vieta ir nedaudz neveiksmīga, bet pie tās var pierast (un visu laiku netīšām nepieregulēt skaļumu).

    Xperia Z4 Tablet planšetdatora aizmuguri sedz matēta, nedaudz gumijota plastmasa, kas ļoti palīdz pret planšetdatora izslīdēšanu no rokas, bet tā arī uzkrāj visādas šmuces un pēcāk ir ļoti grūti tīrāma. Pie negatīvā varētu pieskaitīt arī samērā platās ekrāna apmales, kas gan ir raksturīgi visiem planšetdatoriem. It kā jau nekas, bet tās pamatīgi apgrūtina rakstīšanu, kad turi planšetdatoru rokās. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ nespēju iemīlēt nevienu no tiem, lai arī cik fantastisks tas būtu.

    Z4 Tablet planšetdatora komplektācijā atradīsi vien microUSB vadu un sienas adapteri. SIM kartes ievietošana padara Z4 Tablet planšetdatoru daļēji arī par telefonu – zvanus varēsi veikt, bet tam nav skaļrunīša balss zvaniem, tāpēc vai nu visi apārt esošie dzirdēs tavas sarunas, vai arī nāksies izmantot kādu brīvroku sistēmas risinājumu. Tāpēc (un arī salīdzinoši ļoti augstās cenas dēļ), manuprāt, komplektā būtu noderējušas arī austiņas.

    Kopumā, kā jau visi Xperia Z sērijas Tablet planšetdatori, arī šis ir absolūti daiļš verķis, ko paķert līdzi vannā vai uz jūras malu, jo neviens cits ražotājs nepiedāvā ūdens un putekļu noturību savos planšetdatoros. Precizitātei norādīšu, ka pieejams arī Z4 Tablet planšetdators bez 4G mobilo datu savienojuma.

    Xperia Z4 Tablet 018
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Ekrāns

    Xperia Z4 Tablet planšetdatora krāšņākā sastāvdaļa ir IPS LCD ekrāns ar 10.1 collu un 2560 x 1600 izšķirtspēju, kas dod ap 299 ppi ekrāna punktu blīvumu. Līdzvērtīgu ekrāna punktu blīvumu savos planšetdatoros spējis sasniegt vien Samsung. Sony uzsver, ka ekrāns ir skrambu drošs un tas pieņemami atgrūž speķainus pirkstu nospiedumus, tomēr nākas atzīt, ka pirkstu nospiedumi būs visu laiku uz ekrāna, tikko tam skarsies klāt. Tīrīšana ir samērā vienkārša, tomēr nekādi pārsteigumi nav gaidāmi.

    Patīkami, ka kopš, piemēram, Xperia Z2 Tablet laikiem ir kāpis ekrāna punktu skaits, tomēr tas liek lielāku slodzi procesoram un attiecīgi arī akumulatoram.

    Xperia Z4 Tablet 023
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Protams, ekrānam ir automātiskai spilgtuma regulētājs, kas paņemts no standarta Lollipop saskarnes. Spilgtuma līmenis (papildus automātiskajam) ir arī manuāli pieregulējams, bet to nāksies turēt vismaz līdz trešdaļai, pretējā gadījumā ekrānā pamatīgi atspīdēs viss liekais un krāsas būs nedaudz bēdīgi pelēcīgas. Tas, protams, ietekmēs akumulatora darbību.

    Triluminous ekrāna tehnoloģija un X-Reality dzinis nodrošina fantastiku krāsu attēlojumu, bet, kā jau minēju, tā baudīšanai tik tiešām nāksies ekrāna izgaismojumu turēt pietiekami spilgtu.

    Saskarne un lietotnes

    Xperia Z4 Tablet planšetdatoru darbina Android 5.0.2 Lollipop operētājsistēma ar nedaudz pielāgotu saskarni. Sony nav pārcenties ar vizuālu pielāgojumu izveidi, tomēr katrs pats var ielādēt dažādas vizuālā noformējuma tēmas no lietotņu veikala, lai izceltu planšetdatoru citu starpā.

    Paziņojumu josla un tās izskats pamatā ir Lollipop operētājsistēmas piedāvātais, Sony pievienojis vien pāris pavisam niecīgas iespējas, bet tās vairāk attiecināmas uz Sony veidoto savienojumu uzturēšanu starp Xperia viedierīcēm. Small Apps iespēja pārvērš tavus iemīļotos logrīkus (widgets) pa ekrānu pārvietojamās mikrolietotnēs. Daudzi Sony fani ļoti ciena šo iespēju, bet nākas atzīt, ka pats neesmu iespējai radis jēgpilnu pielietojumu.

     

    Xperia Z4 Tablet saņēmis NFC savienojumu, kas ir viens no Sony mīļākajiem savienojumu veidiem. Tas tiek ļoti aktīvi izmantots gandrīz visos ražotāja produktos, lai nodrošinātu ātru ierīču sadarbības nodrošināšanu. NFC palīdz viedtālrunim vai planšetdatoram pievienot Sony fotoaparātus, starp vairākām Xperia viedierīcēm nosūtīt datus u.tml. Sporta ierīču savienojums ANT+ nodrošinās dažādu aktīvās dzīvesveida ierīču pievienošanu, kaut gan nezinu nevienu, kurš labprātīgi skrējienā vai riteņbraucienā līdzi ņemtu 10 collu planšetdatoru.

    Xperia viedtālrunis ar mobilo datu plānu spēs ar Xperia Link palīdzību nodrošināt arī Xperia Z4 Tablet piekļuvi internetam. Tas tiks paveikts ar Bluetooth savienojuma palīdzību, kas tērē ievērojami mazāku enerģijas apjomu par Wi-Fi piekļuves punkta (hotspot) izveidi.

    Sony Smart Connect lietotni vari iemācīt, ko darīt mirklī, kad tiek pieslēgts kāds aksesuārs. Varēsi arī izveidot klusuma režīmu nakts stundām un vairākas citas interesantas, automatizētas iespējas. Smart Connect lietotne diemžēl ar NFC nesadarbojas.

    Xperia Z4 Tablet 014
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Patīkami, ka visas funkcijas ir samērā atturīgi parādītas saskarnē un ieteikumos. Tās nav uzbāzīgas, tomēr nenāksies speciāli rakties par forumiem, lai uzzinātu, ko vēl spēj tavs Xperia Z4 Tablet planšetdators. Šī nianse ir ļoti ērta un to jau izmanto arī Samsung, piedāvājot īsas un vizuāli pievilcīgi noformētas pamācības.

    Pievienoto lietotņu skaits nav grandiozs, tomēr varēja iztikt bez antivīrusa, Spotify un Facebook uzspiešanas. Lietotnes nevar atinstalēt, to darbība tikai ir apturama. Xperia Z4 Tablet ieguvis planšetdatoros nepārāk izplatītu iespēju – FM radio.

    No 32 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam pieejami būs aptuveni 19.5 gigabaiti, kas nav pārlieku labs rādītājs. No 3 GB RAM brīvs palicis nabaga viens gigabaits.

    Akumulators un veiktspēja

    Kā jau ierasts, planšetdatoram man ir grūti novērtēt akumulatora darbības laiku. Daudzviet internetā norādīts, ka kārtējo reizi, dzenoties pēc maksimāla ierīces plānuma, pamatīgi sarucis akumulators. Jā, 6000 mAh šādam ekrānam un Snapdragon 810 procesoram nav daudz, tomēr pat spēļu dzenāšanas laikā atlikušās enerģijas indikators negāzās kā domkrats bezdibenī. Jāuzmanās būtu tiem, kuri vēlēsies Xperia Z4 Tablet planšetdatoru izmantot ārpus telpām, lietojot ļoti spilgtu ekrāna izgaismojumu. Tas gan var paplucināt energotaupību. Internetos tiek norādīts, ka video skatīšanās laiks nesasniegs Sony solītās 17 stundas, bet gan apstāsies 14. stundā. Interneta pārlūkošana būs iespējama ap 10 līdz 12 stundām ar vienu uzlādes reizi.

    Ja jau par energotaupību, tad atzīmēšu, ka Xperia Z4 Tablet planšetdatoram ir tikai STAMINA taupības režīms, bet nav pieejams Ultra STAMINA ekstrēmais taupības režīms, kas jau bija jaunākajos Xperia viedtālruņos, bet, kopš Lollipop atjauninājuma, Ultra STAMINA nonācis arī visos vecajos Xperia Z sērijas viedtālruņos. STAMINA režīms nedaudz samazinās Xperia Z4 Tablet planšetdatora veiktspēju, ierobežos datu savienojumus izslēgta ekrāna laikā, kā arī piedāvās manu mīļāko iespēju – STAMINA pulksteni. STAMINA pulkstenis pēc ekrāna bloķēšanas pogas nospiešanas parāda laiku un datumu, bet nestartē nevienu procesu un neaktivizē savienojumus (ja vien nepieskaries ekrānam, lai to atbloķētu), tādējādi pamatīgi ietaupot enerģiju. Super ideja, turklāt tā strādā!

    Sintētiskās veiktspējas testos Xperia Z4 Tablet planšetdators turas topa augšgalā. Tas spēkojas ar Galaxy S6 sēriju, kas saņēmusi ļoti jaudīgu Samsung Exynos 7420 procesoru. Bariņam pievienojas arī Xperia Z4 Tablet planšetdatora lielākais konkurents Apple iPad Air 2, kas bieži vien pārspēj Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 astoņu kodolu procesora spējas. Ikdienā nav absolūti nekādu iebildumu pret Xperia Z4 Tablet planšetdatora ātrdarbību.

    Xperia Z4 Tablet 025
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Fotogrāfijas

    Sony Xperia Z4 Tablet uzstādīts Exmor RS BSI 8.1 megapikseļa gaismjūtīgs sensors ar 3264 x 2448 izšķirtspēju un arī priekšējā 5.1 megapikseļa kamera tikusi pie Exmor RS sensora. Pieejama SteadyShot digitālā attēla stabilizācijas iespēja.

    Kameras saskarnē nekādas jaunas vēsmas nav manāmas un tā ir identiska visā Xperia sērijā gan viedtālruņiem, gan planšetdatoriem. Sony uzskata, ka būtu jāuzspiež pilnīgi automātiska attēlu uzņemšana, kas pat nepiedāvā izvēlēties fotogrāfijas izšķirtspēju un pēc noklusējuma tiek izmantoti vien 6 megapikseļi. Manuālās iespējas minimāli atbilst nosaukumam, tomēr tās piedāvā plašāku izvēli kaut vai izšķirtspēju un citu mazo pielāgojumu ziņā.

    Xperia kameras lietotnes nu jau var teikt, ka vienmēr piedāvājušas dažādu papildus efektu lejupielādi. To skaitā ir t.s. time lapse, dažādi efekti un vairākas citas lejupielādējamas maksas un bezmaksas minilietotnes, kas paredzētas kameras iespēju papildināšanai.

    Xperia Z4 Tab foto 016 Xperia Z4 Tab foto 014 Xperia Z4 Tab foto 011

    Pati 8.1 megapikseļa kamera ir visai viduvēja, ja to salīdzina ar citu līdzvērtīgas izšķirtspējas kameru sniegumu un pat citu planšetdatoru veidotajām fotogrāfijām, turklāt tā nekādi nespēs mēroties spēkiem ar moderno viedtālruņu flagmaņu kamerām. Uzskatu, ka par savu nosprausto cenu latiņu Sony varēja saņemties un Xperia Z4 Tablet apgādāt arī ar būtiski labāku kameru. Piemēram, tādu, kāda atrodama jaunajos Xperia Z sērijas viedtālruņos.

    Konkurenti

    Planšetdatoru tirgus ir pašķidrs un no konkurentiem varētu minēt jau vairākkārt piesaukto Apple iPad Air 2, kas būs dažbrīd pat nedaudz lētāka Xperia Z4 Tablet alternatīva. Vismaz sākotnējā cena ir paša Xperia Z4 Tablet lielākais ienaidnieks, redzēs, kā cena laika gaitā kritīsies… Pat man kā milzīgam Android fanam un Apple filozofijas noliedzējam nāksies atzīt, ka labprātāk pirktu Apple iPad Air 2, nevis Xperia Z4 Tablet. Ja arī šīs abas operētājsistēmas nav salīdzināmas, tad salīdzināms ir otrreizējais tirgus, kurā no iPad vaļā tikšu ātrāk un veiksmīgāk.

    Līdzvērtīgs konkurents varētu būt nedaudz novecojušais Samsung Galaxy Tab S 10.5 (iepriekš apskatījām 8.4 modeli, bet 10.5 ir uzskatāms par identisku). Arī Samsung Galaxy Tab S 10.5 nav nekāds lētais planšetdators, tomēr tas vēl arvien ir gandrīz divas reizes lētāks par Sony piedāvājumu. Galaxy Tab S 10.5 ir nemodernāks Snapdragon 800 procesors (vai Exynos alternatīva), 3 GB RAM, 2560 x 1600 Super AMOLED ekrāns, 8 megapikseļu kamera (uzskatu, ka Galaxy Tab S 10.5 kamera ir labāka par Xperia Z4 Tablet) un ievērojami lielāks Li-Ion 7900 mAh akumulators. Galaxy Tab S 10.5 saņēmis Lollipop jauninājumu.

    Xperia Z4 Tablet 021
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Galavārds

    Sony Xperia Z4 Tablet ir viens velna planšetdators, tajā sabāzts viss iespējamais un planšetdators ir neticami plāns. Neviens konkurents nepiedāvās tik modernu specifikāciju, ūdensnoturību, ekrānu un uzbūvi. Tomēr visu laiku urda doma, ka prasītā cena ir par augstu – tik labs Xperia Z4 Tablet planšetdators atkal nav.

    Teorētiski Sony piedāvā Xperia Z4 Tablet papildināt ar fizisku BKB50 Bluetooth klaviatūru, kas Xperia Z4 Tablet padara par gandrīz klēpjdatoru. Klaviatūra planšetdatora darbības laiku neietekmējot, jo tai ir savs, neliels akumulators. Pagaidām nav precīzi zināma oficiālā klaviatūras cena, bet dažviet internetā to piedāvā par apmēram 160…180 eiro.

    Liela vilšanās, it īpaši par šo cenu, ir kameras darbība. Ierasts, ka Sony viedierīces saņem labas un lieliskas kameras, tomēr šoreiz nākas atzīt, ka tā ir viduvēja un par prasīto cenu – pat nepieņemami vāja.

    Xperia Z4 Tablet 029
    Sony Xperia Z4 Tablet

    Atminos laikus ap 2012. gada vidu, kad parādījās pirmie Sony Xperia viedtālruņi ar NFC savienojumu, tiem līdzi nāca, ja nemaldos, četras vai sešas programmējamas NFC uzlīmes. Xperia Z4 Tablet komplektācija šajā ziņā ir pavisam niecīga, ražotājs uzskatījis par derīgu piedāvāt vien uzlādes iespējas un datu kabeli.

    Sony Xperia viedtālruņu un planšetdatoru saskarne ir ļoti ierasta un tā vismaz ražotāja Lollipop ierīcēs atšķiras minimāli. Xperia Z4 Tablet ir viens no pirmajiem ražotāja produktiem, kas jau rūpnīcā saņēmis Lollipop, bet nu jau visa Xperia Z sērija ieguvusi jauninājumu 5.0 Lollipop un tuvākajos mēnešos gaidāms arī 5.1 Lollipop.

    Ja tiešām ir vēlme kaut kam piesieties, tad tas noteikti būs Xperia Z4 Tablet aizmugures noformējuma materiāls. Pamatīgi ķēpājas un ir grūti notīrāms, kas arī redzams fotogrāfijās. Tikko pieskaries, tā paliek pirkstu nospiedumu un putekļu pēdas.

    Xperia Z4 Tablet pavisam noteikti ir labākais, ko (pie mums oficiāli nopērkams) Android planšetdators var sniegt, bet par šo cenu – „sorry” – dodos uz veikalu pēc 64 GB Apple iPad Air 2 ar 4G savienojumu.

    Sony Xperia Z4 Tablet cenas Latvijas Interneta veikalos

    Labākais, ko Android planšetdators spēj piedāvāt, tomēr vismaz starta cena ir pārāk augsta.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    25.06.2015 21:51

    Sony tabletēm nav ne vainas, bet aksesuāru trūkums gan ir neciešams- ļoti maz precīzi pielāgotu vāciņu, piemēram, atšķirībā no iPad, kur uz katra stūra var ko dabūt. Rakstā nav īsti minēts (vai es paskrēju garām), kā Sony šeit realizējuši lādētāja ligzdu- ir viņu Tablet Z, un tur tā ir vienkārši stulbākajā vietā uz pasaules- tabletes apakšā, un kad tā ir ievietota kādā vāciņā, tad vāciņš jātaisa vaļā, lai varētu tikt klāt šim portam, pat Sony pašu oriģinālajiem vāciņiem bija šāda problēma. Bija gan daži 3puses izstrādātāji pacentušies, un savos update produktos izgrieza caurumu tur, bet citādi, tas bija idiotisks solis no Sony puses.

    26.06.2015 09:08
    Reply to  Kaspars

    USB caurums ir bez vāciņa, kas ir neliels atvieglojums.

    Apskatā ir minēts, ka USB ir ūdensdrošs arī bez vāciņa.

    Pirx73
    26.06.2015 17:46
    Reply to  Kaspars

    Manai Tablet Z2 ligzda ir apakšā, vismaz mag. uzlādei, kuru parasti arī lietoju ar doku. USB ports ir augšā un arī var netaisīt vāciņus vaļā. Ja neskaita dīvaino austiņas lizgdas novietojumu (daļēji labojas lietojot ausis ar L-veida štekeri), Z2 ir ideāls, vairums Z kļūdu izlabotas. Kamera man planšetē ir dziļi vienaldzīga, tāpēc tās (ne)kvalitāte neuztrauc.
    Z4 ir labs, bet dārgs pēc vella. Žēl ka nenotestējāt ar klaviatūru, jo rakstīts, ka tai Sony speciāli uzrakstījusi mini Start izvēlni, kā Windows, kura aktivizējas, kad klaviatūra pieslēgta.

    Kaspars
    26.06.2015 10:36

    Par kvalitāti ir jāmaksā. Šis nav masu produkts, bet premium ierīce ar īpaši plānu korpusu, ūdensizturīgs (var lietot guļot vannā un nebaidīties, ka tvaiks vai slapja roka to sabojās) utt. Ar 810 būs ērti lietot ziemā ārā – rokām nebūs auksti (tas mazliet pa jokam). Gaidot lidmašīnu kādu pusstundu padzenāju veikalā šo verķi un iespaidi ir teicami (man personīgi patika labāk par Apple iPad Air 2 ).

    Ksspars Lccis
    26.06.2015 11:01
    Reply to  Kaspars

    āpāc… cilvēki tiešām vairs vannā nevar ieiet lai nebūtu kāds gadžets jāglāsta?

    Kaspars
    26.06.2015 14:47
    Reply to  Ksspars Lccis

    ir cilvēki, kas to var atļauties!

    Ksspars Lccis
    26.06.2015 16:26
    Reply to  Kaspars

    domāju, ka drusku nepareizi lieto latviešu valodu :D var atļauties nopirkt silikona lelli, bet tas ir vajadzīgs? Da labi, skaidrs… ir cilvēki kas uz poda sēžot arī kaut ko noteikti glāsta…

    26.06.2015 11:24
    Reply to  Kaspars

    810 silda tikai vienu pleķi aizmugurē aptuveni kolas bundžas dibena izmērā. Laikam vakar Z4 Tab atnāca jauninājums, kas labo 810 silšanu.

    Kaspars
    28.06.2015 14:12
    Reply to  Artis Abols

    Un vai pēc labojuma ir jūtami samazinājusies sildīšana? Kā ar jaudas rezervēm- nav tā, ka nogriezuši visu, un 810 tagad darbojas lēnāk par iepriekšējo? Aktuāls jautājums, jo tikko iegādāju Z3+ un telefons atsevišķās situācijās ir vienkārši nelietojams- pārkarst un izslēdz aplikāciju, piem filmē- un norm vienkārši norauj klipu, jo temp par augstu.

    28.06.2015 14:59
    Reply to  Kaspars

    Par Z4 Tab nemācēšu komentēt, jo jau atgriezts Sony.

    Par One M9 varu teikt tikai to, ka tas saņēma līdzīgas idejas jauninājumu, Antutu punkti nokritās diezgan ievērojami (ja vēlies precīzi, meklē mūsu One M9 apskatā). Bet, manuprāt, cieta ātrdarbība un arī īsti vēss M9 nekļuva.

    Par Xperia Z3+ karšanu un attiecīgu izslēgšanos esam jau rakstījuši iepriekš. http://kursors.lv/2015/06/15/snapdragon-810-saga-turpinas-ar-sony-pazinojumu-par-xperia-z3/

    Kaspars
    29.06.2015 19:00
    Reply to  Artis Abols

    Mjā, par to silšanu baigā dilemma tagad- nav jau daudz Android telefonu šajā segmentā, kuri reāli ir apskatīšanas vērti, tādas dilemmas priekšā- vai nu atgriezt Z3+ un paņemt S6, vai tomēr samierināties ar siltošu un cerēt, ka update nākotnē pārāk nesamazinās ātrdarbību.

    Ksspars Lccis
    29.06.2015 19:32
    Reply to  Kaspars

    pamēģini Huawei P8, būsi patīkami pārsteigts

    jānis
    26.06.2015 11:39

    Arī Z4 Tabletam nav zibspuldze, kas ir nedaudz mulsinoši. Oriģinālajam Z Tabletam nebija arī vibro signāls, kā ir šim?

    Man ir vecāks modelis, planšete kā oga – plāna un viegla.

    26.06.2015 15:04
    Reply to  jānis

    Kādā ziņā vibro signāls? Uz nospiedienu var ieslēgt arī vibro fīdbacku, bet vai zvana/ziņas saņemšanas laikā ir vibrosignāls, to gan nepateikšu – tablete vairs nav pie manis.

    jānis
    26.06.2015 23:17
    Reply to  Artis Abols
    Raivis Rasnačs
    26.06.2015 17:58
    Reply to  jānis

    Zibspuldze? Planšetei? Pat Apple nav vēl tik tālu aizdomājies…

    x
    28.06.2015 15:13

    Jā! un tā kā viena fiksētā zibspuldze ir štrunts pēc būtības, tad jēga no tās ir tikai tāda, ka tā ir.

    cita lieta, ja planšete pa bezvadiem mācētu palaist populārāko sistēmu zibspuldzes.

    Reklāma
    Labākais, ko Android planšetdators spēj piedāvāt, tomēr vismaz starta cena ir pārāk augsta.Sony Xperia Z4 Tablet apskats