Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums atklāj, ka Bite šobrīd nodrošina ātrāko 4G internetu Rīgā

    Jaunākie raksti

    Šī gada maijā starptautisks telekomunikāciju tehnoloģiju un konsultāciju uzņēmums Omnitele veicis pētījumu par Latvijas lielāko mobilo operatoru pakalpojumu kvalitāti. Pētījumā noskaidrots, ka ātrāko mobilo internetu Rīgā nodrošina Bite, un tā ātrums pārsniedz Igaunijas, Dānijas, Somijas un vēl vairāku Skandināvijas valstu rādītājus. Pie līdzīgiem rezultātiem nonācām arī mēs Kursors.lv veiktajā 4G mobilā interneta pētījumā salīdzinot Bites un LMT pakalpojumus.

    Omnitele pētījuma rezultāti parāda, ka Bites un LMT 4G tīkla pārklājums Rīgā ir līdzvērtīgs, taču ātruma ziņā Bites tīkls uzrāda labākus rezultātus. No visiem mērījumiem teju pusē – 49% gadījumu – ātrums sasniedza vairāk kā 50Mb/s, 95% uzrādīja ātrumu virs 10Mb/s. Šāds interneta ātrums ir pielīdzināms fiksētā interneta ātrumam un ir vairāk kā pietiekošs, lai pilnvērtīgi klausītos mūziku, lasītu ziņas, skatītos filmas un spēlētu spēles gan mobilajā telefonā, gan datorā vai planšetdatorā.

    omnitele-data-0
    Omnitele pētījums: Mobilā interneta ātrums Rīgā pret citām valstīm
    omnitele-data-1
    Omnitele pētījums: Mobilā interneta ātrums Rīgā un pārējā Latvijā
    omnitele-data-2
    Omnitele pētījums: Mobilā interneta maksimālais ātrums (Rīgā)

    Bite piedāvā 4G internetu Rīgā un Pierīgā no šī gada maija. Jau šobrīd klienti to ir atzinīgi novērtējuši, par ko liecina arī fakts, ka mobilā interneta lietojums mēneša laikā kopš 4G ieviešanas ir palielinājies par 28%.

    Lai piedāvātu ātru internetu un tā sniegtās iespējas arī citās Latvijas pilsētās, šī gada vasaras un rudens laikā Bites 4G internets būs pieejams vēl 30 Latvijas pilsētās (Aizkrauklē, Skrīveros, Koknesē, Pļaviņās, Balvos, Bauskā, Iecavā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jēkabpilī, Jelgavā, Kuldīgā, Skrundā, Liepājā, Aizputē, Limbažos, Salacgrīvā, Ķegumā, Lielvārdē, Preiļos, Rēzeknē, Saulkrastos, Vangažos, Inčukalnā, Talsos, Tukumā, Kandavā, Smiltenē, Ventspilī, Baldonē, Jāņupē un Valmierā), noklājot 1,4 miljonu iedzīvotāju lielu teritoriju. Tīkla paplašināšanas darbi jau ir uzsākti un tā notiks pakāpeniski – ikreiz informējot reģionu iedzīvotājus par pilsētām, kurās 4G internets kļuvis pieejams.

    Omnitele ir 1988.gadā dibināts uzņēmums, kurš uzstādījis pasaulē pirmo GSM tīklu. Uzņēmums ir bāzēts Somijā un tā pieredze mērāma vairāk kā 1000 īstenotos projektos 80 pasaules valstīs. Pētījums Latvijā veikts šī gada maijā un tā gaitā 214 vietās visā Latvijā kopumā veikti 1284 mērījumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vitālijs Sikuriņecs
    01.07.2015 21:03

    Tiešām tik lēts PR?
    Bite taču ir tukšs tīkls. Lūgums nākamajā pētījumā arī likt klāt cik nslogots katrs tornis ir, jeb norādīt attiecību ātrumam pret klientu skaitu. Visi Bite klienti pat simkas nav samainījuši.

    Un man kretinē tā reklāma- Mums tik ātrs 4G, ka veseli 3 mēneši jāgaida , lai no Rīgas uz Liepāju tas tiktu. Kur tas ātrums? LMT jau sāk mežā sēņotājam piedāvāt 4G, bet Tele2 (Mele2) un Bite tikai skaita galviņas, protams, 70% dzīvo Rīgā (pierīgā), tāpēc viņu pārklājums nav vērā ņemams.

    Josifs
    03.07.2015 16:25

    A man kā klientam kāda starpība tukš vai pilns tīkls? Galvenais ir ātruma rādītājs. Kad būs pilns tad arī mainīsies ātruma samērs un tad arī varēs izvērtēt atkal kuram ir ātrāks.

    01.07.2015 22:26

    Kamēr Bite Rīgā, tikmēr es šodien “sēņoju” nekurienē, tuvumā nav pat lielu ciemu.

    ŠŅ
    02.07.2015 11:23

    tā zaļā krāsa šķebina.

    Twinkijs
    03.07.2015 18:50

    4G tīkls vēl tikai būs, bet Omnitele, jau notestējusi. :) Nu beidziet, kur tad tas tīkls ir? aaa…, Rīgā, kur stacijas ar optiku? Nezināju, ka dažas stacijas var jau saukt par tīklu. :))))) Vienīgais, kam ir tīkls, tas ir LMT. Abi pārējie operatori var atpūsties un kašķēties savā starpā, kā mazi bērni ar blogeru palīdzību. Jo, secinājums ir tāds, tas ļimonadņiks ar disabled data, kas pārnāks pie jums, tāpat nemaksās ne nieka. Un tas portāciju skaits nu nekādi nenosegs tīkla ekspluatācijas izdevumus.

    Reklāma