Web Analytics
More
    Reklāma

    Bite uzsāk 4G mobilā interneta pakalpojumu piedāvāšanu Latvijā

    Jaunākie raksti

    No šodienas, 2015. gada 5. maija, Rīgas un Pierīgas (Mārupes, Piņķu, Babītes, Tīraines, Bukultu, Carnikavas, Ādažu, Kadagas, Baltezera, Upesciema, Mucenieku, Ulbrokas, Sauriešu, Salaspils, Olaines, Jaunolaines, Ikšķiles, Skultes, Baložu, Ķekavas), kā arī Jūrmalas, Ogres, Siguldas un Saldus teritorijā, kas aptver 900 000 iedzīvotājus, pieejams ātrais jaunākās paaudzes Bites 4G internets.

    Bite arī turpmāk attīstīs tīkla pārklājumu, gan ceļot jaunas bāzes stacijas, gan uzlabojot esošās. Jau šogad plānots esošo 3G ātrumu vairākās Latvijas pilsētās dubultot, lai klienti, kuri izmanto 3G ierīces, varētu sasniegt līdzvērtīgu mobilā interneta pieredzi kā tie, kuriem ir 4G telefoni. Tāpat līdz gada beigām ātrais Bites 4G internets būs pieejams vēl vairākās Latvijas pilsētās.

    Freds Renčaks, Bite Latvija vadītājs: “Es patiešām esmu gandarīts un lepns, ka kopā ar komandu esam spējuši īsā laika posmā veikt Bites mobilā tīkla modernizāciju un varam  piedāvāt saviem klientiem ātru un kvalitatīvu jaunākās paaudzes internetu – 4G un 4G+. Esmu pateicīgs Bites darbiniekiem, kuri ieguldījuši savas zināšanas un laiku, lai nodrošinātu augstvērtīgu tīklu, kas balstīts uz jaunākajām tehnoloģijām, lai mēs spētu piedāvāt saviem klientiem pašu labāko – ātru internetu!”

    Kopš 2015. gada sākuma ir uzceltas vairāk kā 200 bāzes stacijas, jaunais Bites ceturtās paaudzes mobilā interneta tīkls ir rūpīgi testēts un pilnveidots, lai nodrošinātu klientiem ātru un nevainojamu datu pārraidi. Klientu testos uzrādīti pārliecinoši rezultāti – aptuveni 46% no dalībniekiem interneta ātrums telefonā sasniedza  50 līdz 90 Mb/s,  kas ļauj pāris sekundēs lejupielādēt aplikācijas, skatīties fotogrāfijas un video, izmantot e-pastu, lejupielādēt un augšupielādēt liela apjoma failus, kā arī darīt citas ikdienā nepieciešamas lietas mobilajās ierīcēs.  Arī Kursors.lv nesen veiktā interneta testēšana atklāja, ka vismaz Rīgā Bites 4G mobilais internets ir ātrs.

    Ja karte nerādās, spied šo saiti
    Latvijas galvaspilsētas centrā ir uzstādītas arī 10 4G+ stacijas, kuru  pamatā ir tehnoloģija, kas pieejama tikai 30 pasaules valstīs. Bites jaunākās tehnoloģijas datu pārraide nodrošina teorētisko lejupielādes ātrumu līdz 150 Mb/s (4G tīklā) un līdz 300 Mb/s (4G+ tīklā). Paredzams, ka praktiski interneta ātrums sasniegs vidēji 50 Mb/s (4G tīklā), kas ir pietiekams, lai 500 MB lielu dokumentu lejupielādētu 80 sekundēs, kā arī netraucēti skatītos filmas tiešsaistē.

    Domājot par nākotni, Bites jaunākās paaudzes interneta tīkla izveidē izmantotas pasaules līdera Huawei tehnoloģijas. Pateicoties informācijas un komunikācijas nozares uzņēmuma Huawei tehnoloģijām, Bites mobilais tīkls ir gatavs vairakkārt lielākam lietotāju skaitam, kuriem spēs nodrošināt tiešām ātru un kvalitatīvu internetu.

    “Kamēr viedās pilsētas koncepts vēl ir mūsu tuvāko desmit gadu vīzijās, valkājamās viedierīces un internets jau tagad ir ikdiena, kas sniedz plašas iespējas ikvienam lietotājam. Visaptveroša infrastruktūra un ātrs internets ir būtiskākais priekšnoteikums tehnoloģiju attīstībai un jaunu iespēju radīšanai, tāpēc Huawei lielu enerģiju velta mobilā tīkla attīstībai. Esam vadošais 4G nodrošinātājs pasaulē. 4G un 4G+ pašlaik ir jaunākā tehnoloģija, kuras būtiskākā priekšrocība ir ātra datu pārraide,” min Džeks Džu, Huawei Technologies vadītājs Baltijas valstīs.

    Kopumā Bite tīkla attīstībā Latvijā ir investējusi 96,5 miljonus EUR. Bites tīkls tiek veidots, savlaicīgi domājot par nākotni un iespējamiem mobilā tīkla uzlabojumiem, piemēram, lai izveidotu 4G tīklu, uzņēmumam nebija jāveic milzīgas investīcijas un jāpārbūvē viss no jauna, jo bija tikai jāpilnveido esošais 3G tīkls.

    Jaunie Bites interneta tarifi mājai, datoram un planšetdatoram

    Mobilajiem telefoniem paredzētie interneta tarifi nemainās, tāpēc varam vērst uzmanību uz tarifiem, kas paredzēti planšetdatoriem, datoriem un mājas lietošanai (ar rūteri). Tie iedalās pēc datu apjoma un ir pieejams arī neierobežotais tarifs, kas vislabāk būs lietojams mājās (rūterī). Pie tam, ja klientam jau ir Bites balss pakalpojumu pieslēgums, šie interneta pakalpojumi tiks piedāvāti ar 20% atlaidi. Ja līgums tiks slēgts uz 24 mēnešiem, tad rūteris pienākas bez maksas. Klients var izvēlēties arī neslēgt šādu ilga termiņa līgumu un atsevišķi maksāt par rūteri.

    grafiks_LV

    Ko mums piedāvā konkurenti LMT un Tele2?

    Zemāk aicinu iepazīties ar šī raksta tapšanas brīdī aktuālajiem konkurentu mobilā interneta pakalpojumiem. Tele2 gadījumā bildē nav ietilpis vēl viens XS (500 MB) plāns ar maksimālo ātrumu 2 Mb/s un 2,70 eiro cenu mēnesī.

    2015-05-05_1549

    LMT arī piedāvā vairākus datu plānus datoram un planšetdatoram, kā arī īpaši izdara trīs plānus mājas interneta (ar rūteri) lietotājiem.

    2015-05-05_1550

    2015-05-05_1551

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    laimigs
    05.05.2015 16:06

    tai pašā laikā Tele2 reklamē 4G internetu, bet telefonā vēl nez kāpēc nav pieejams..

    eee
    05.05.2015 16:13
    Reply to  laimigs

    Nu jau nu jau

    hmm?
    05.05.2015 16:14
    Reply to  laimigs

    Kā nav?! Lietoju 4g gan ar Tele2 gan ar LMT, Tele2 pat bieži labāk strādā kā Lmt.

    05.05.2015 16:30
    Reply to  hmm?

    Taisnība, kopš pagājušā gada 7. novembra Latvijā oficiāli Tele2 4G pieejams arī telefonos: http://kursors.lv/2014/11/06/tele2-sak-piedavat-4g-mobila-interneta-pakalpojumu-ari-telefonos/

    Ksspars Lccis
    05.05.2015 19:07

    vai ta pā*iem nevajag īpašu simkarti? :D

    Vārds
    05.05.2015 20:37
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nu jā, vajag ‘jaunākas paaudzes’ sim karti kurā ir iekodēts/atbalstītas augstās 4G frekvences…. Pie sava operatora aizej, uzprasi un samaina bezmaksas – 2min darbs.
    Nezinu kā tas ir Mele2 jo viņiem 4G vēl ‘testa’ stadijā, bet gan LMT gan Bitē vienkaršs process.

    banans
    05.05.2015 20:45

    Šodien pabraukāju un ‘pilnā’ Bites tīklā pastestēju 4G ātrumus uz mobīlā… nekas nav nokrities un ir tādi paši ātrumi kā bija ”tukšā” tīklā – testa laikā… Vienīgais kas ir pozitīvi tīkls ir daudz stabilāks un nu jau retums ir sastapties ar ‘communication issue’ uzrakstu, pirms nedēļas/divām šādu uzrakstu bieži varēja sastapt, kā arī bieži varēja izjust ka nets atslēdzas tagad kopš oficiālās palaišanas tā visa ir pagātne un šodien nevienu reizi netika kas tāds novērots.

    Testēju uz Bite speedtest servera!

    http://i.imgur.com/u0hzEVD.png

    Pirmie 2 mērijumi Centrs – Origo
    Otrie 2 mērijumi Vecrīga – Brīvības piemineklis
    Trešie 2 mērijumi – Spice

    Telefons HTC One mini, pēc bildes redzams, ka gan ātrums gan pings 4G Rīgas zonā Bitei ir stabils! Tā kā godājāmā Skuteļa ‘tukšo tīkla’ ātruma frāzes ir totāli nepamatotas, drīzāk LMT atkal slogans – vairāk reklamējamies, nekā daram….

    Aleksejs Mjaliks
    06.05.2015 00:50
    Reply to  banans

    1 dienu pēc publiskas palaišanas ir pāragri spriest, par tīkla darbību pie ikdienas noslodzes. Ne jau visi skrēja tās SIM kartes mainīt. Un ~35 Mbps nav nekāds dižais rezultāts. Nav jau brīnums, ka Bite centīgi uzsver, ka 3G ātruma ziņā ķer 4G aiz astes. :)

    banans
    06.05.2015 09:09

    sim kartes mainīt varēja jau vismaz nedēļu atpakaļ( sieva nebūdama ‘testētāja’ nomainīja ) kā arī pazīstamā nopirka iphooni Bitē Aprīļa 20tajos datumos un viņai arī ‘balto’ 4G sim karti ielika jo vajadzeja mainīt no mini uz nano sim.. Tā kā 4G sim kartes sen jau dod. Tie kas joprojām nav aizgājuši veltījuši 3min laika un samainījuši tiem anyway 4G neinteresē.

    banans
    06.05.2015 09:22
    Reply to  banans

    Un pa pa…. tev ar 35mbps nepietiek?? Tev e-krāniņš pa īsu? Vai ir kārtējā latviešu lielummānija? Protams 4G maksimums nav sasniegts BET PRIEKŠKAM vienmēr vajag tos maksimumus? tāpat viņus 100gadus neutilizēsi it īpaši uz telefona. Personīigi mani apmierina labāk stabili 35mbps ar praktiski akmenī iecirstu pingu, nekā ‘lēkajoši’ 100mbps ;) 3G bites tīklā bija lēkājoši 15mbps, ļoti kaitināja šāds nepastāvīgs ātrums…
    Tas ir liels sasniegums salīdzinot 3G vs 4G viņiem

    erikiss1
    05.05.2015 21:02

    Nezinu, man kaut kā Bite pati par sevi neievieš uzticību un stabilitāti. Reāli liekas tāds studentu variants (ja saprotat ko domāju :D ). Bet nu vēl jau jautājums, kas notiksies, kad vairāk cilvēki sāks lietot šo 4G un vai nesāksies vairāk problēmas, tiešām nezinu.

    Bet kā ir ar to 4G+ Bite vienīgā piedāvā vai kā?

    Aleksejs Mjaliks
    06.05.2015 00:47
    Reply to  erikiss1

    LTE Advanced (LTE-A, 4G+) piedāvā arī LMT. Bet abos gadījumos tas vairāk ir reklāmas triks, jo LTE-A pārklājums ir visai ierobežots.

    Reklāma