Web Analytics
More
    Reklāma

    Bites un LMT 4G mobilā interneta salīdzinājums (2015. gada maijs, Rīga)

    Jaunākie raksti

    Pēc tā, kad 2013. gada beigās LMT Latviju iepazīstināja ar 4G (LTE) mobilo internetu, ir pagājis labs laiciņš un sarunas par šo tēmu jau bija aprimušas. Tie kas gribēja izmēģināt 4G labumus, to jau dara un tie, kam 4G nav aktuāls, par to var īpaši nekratīt ar ausi arī tagad. Pagājušajā gadā par 4G tēmu ieminējās Tele2 un nu pie ātra mobilā interneta apspēlēšanas ir ķērusies arī Bite, kas no 5. maija saviem klientiem (vismaz Rīgā) piedāvās modernu un ātru 4G mobilo internetu.

    Lai arī es joprojam uzskatu, ka visu trīs operatoru 4G interneta pakalpojumi būs kaut cik salīdzināmi tikai šoruden vai vispār nākamā gada pavasarī (kad tie būs komerciāli pieejami un klientu “apdzīvoti”), tomēr izlēmu ziedot vienu savas dzīves nakti, lai izbrauktos pa Rīgu un veiktu mobilā interneta mērījumus. Tik liela man bija interese salīdzināt esošo LMT pakalpojuma kvalitāti ar gaidāmā Bites tīkla spējām.

    Kā tieši es veicu šo testu? Testam izmantoju divus identiskus Samsung Galaxy Alpha viedtālruņus (jo tie atbalsta LTE Advanced). Vienā biju ievietojis savu ikdienā izmantoto LMT SIM karti, bet otrā – Bites sarūpēto testa SIM karti. Ātrumus mērīju ar oficiālo Speedtest.net aplikāciju un centos mērījumus veikt lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu (centos neveikt mērījumus “tukšās” vietās), tā, lai “bilde pilnāka”. Katrā vietā es piestāju, apskatījos vai abi telefoni uzrāda 4G tīklu un tad katram veicu pa vienam veiksmīgam mērījumam. Visos mērījumos izmantoju Speedtest aplikācijā pieejamo Lattelecom testu serveri. Pēc tam apkopoju visus mērījumus un atliku tos Google kartē. Par mērījuma ikonu izvēlējos to operatoru, kas konkrētajā vietā spēj nodrošināt augstāko lejupielādes ātrumu.

    Ja karte nerādās, spied šo saiti

    Kas šis salīdzinājums NAV

    • Tā kā LMT 4G tīklu jau aktīvi lieto uzņēmuma klienti (tādu ir daudz), bet Bites 4G tīkls vēl ir pavisam “tukšs” (testa veikšanas brīdī to lieto aptuveni 2000 klienti), tad būtu labi pie šī testa atgriezties pēc kāda pusgada, kad arī Bitei parādīsies reāla tīkla noslodze.
    • Vispār mobilie sakari ir aptuveni tikpat nepastāvīgi kā bites vai sievietes. Ir milzum daudz dažādu apstākļu, kas ietekmē pakalpojuma kvalitāti (tostarp datu pārraides ātrumu). Lietotāju skaits nav vienīgais šāds apstāklis.
    • Noteikti radīsies jautājums kāpēc šajā salīdzinājumā nav iekļauts Tele2. Kā izrādās, Tele2 jau no pagājušā gada rudens arī telefonos piedāvā 4G un pēc mājaslapā pieejamās informācijas biju neprecīzi sapratis datumus. No 1. jūlija pakalpojums būs pieejams 90% Latvijas iedzīvotāju nevis vispār pieejams. Domāju, ka rudenī vai ziemā ir vērts vēlreiz izbraukt šo testa maršrutu un pilnvērtīgi pārbaudīt kādus pakalpojumus nodrošina visi trīs mobilo sakaru operatori. Ap to laiku visiem trīs operatoriem būs komerciāli palaisti tīkli un tos lietos reāli lietotāji nevis mazskaitlīgi testētāji.

    Kāds labums no šī salīdzinājuma

    • Pirmkārt, es vēlējos saprast cik ļoti var ticēt Bites teiktajam, ka viņu 4G internets būs pats ātrākais. Apskatoties uz testa brauciena laikā iegūtajiem datiem, secinu, ka tukšs Bites tīkls tik tiešām ir ātrāks par LMT piedāvājumu un atsevišķos gadījumos izteikti ātrāks.
    • Otrkārt, man bija vēlme praksē pārbaudīt kādā stāvoklī ir LMT 4G interneta pakalpojums. Pēdējā laikā arvien biežāk sanāk dzirdēt, ka cilvēki sūdzas par lēnu LMT mobilo internetu. Praksē tik tiešām jūtamā daļā mērījumu LMT mobilā interneta ātrums nav 4G nosaukuma cienīgs.
    • Par to liecina arī vidējie ātrumu rādījumi. Bite: 55,00 Mbps (download); 31,35 Mbps (upload) 32 ms (ping); LMT: 36,20 Mbps (download); 20,18 Mbps (upload); 30 ms (ping). Maksimālais lejupielādes ātrums 126,92 Mbps gan šajā pētījumā pieder LMT. Bitei ātrākais mērījums ir 101,23 Mbps.
    • Vairākos gadījumos Bites tīklā Speedtest aplikācija ar pirmo reizi nespēja veikt mērījumu (paziņoja par tīkla problēmu). Taču pēc kādiem 2 mēģinājumiem mērījums tomēr tika veikts. LMT ne reizi nenovēroju šādu problēmu.
    • Visi trīs Latvijas mobilo sakaru operatori mīl runāt par īpaši ātro 4G+, jeb 4G Advanced (kas patiesībā ir LTE Advanced). Starp šobrīd 225 Rīgā aktīvajām Bites 4G bāzes stacijām tikai 10 nodrošina 4G+ pakalpojumu. Arī LMT šādas bāzes stacijas ir tikai dažas. Šo datu pārraides standartu atbalstošas klienta puses ierīces (piemēram, telefoni) teorētiski spēj nodrošināt līdz pat 450 Mbps lielus datu pārraides ātrumus, tomēr mūsu pusē izplatīto mobilo ierīču gadījumā aktuālāki ir 150 Mbps ātrumi (mana testa veikšanā izmantotās ierīces nodrošina līdz 300 Mbps lielus ātrumus). Praksē gan secinu, ka pat ja telefons uzrāda 4G+ esamību, tas ne obligāti garantē īpaši lielus datu pārraides ātrumus. Tātad, pagaidām secinu, ka vismaz Latvijā gan Bites, gan LMT gadījumā tas vairāk ir mārketinga līdzeklis nevis klientam reālu ieguvumu nesoša tehnoloģija (vai vismaz tās realizācija).

    Secinājumi

    Pagaidām secinu, ka vismaz Rīgā Bite tik tiešām ir pilnvērtīgi izvērsusi 4G tīklu un pārklājuma “robi” gadījās reti. Tāpat arī vismaz pagaidām, kad tīkls tukšs, tas ir ātrāks par LMT pakalpojumu. Tuvāk gada beigām būtu labi izbraukties vēlreiz pa pilsētu un veikt papildus mērījumus, lai ir dati par visu trīs operatoru pakalpojumu kvalitāti. Ideālā gadījumā būtu svētīgi nomērīt mobilā interneta ātrumus/kvalitāti arī visā Latvijā. Ja tiks sakārtota šāda pētījuma finansiālā puse, to var veikt, jo iepriekš esmu līdzīgu darbu veicis.

    Kādas atziņas tevī raisīja šis pētījums un kāda ir pašam pieredze ar LMT, Bites vai Tele2 mobilo internetu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    62 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gints Rotčenkovs
    03.05.2015 17:10

    Tele2 klients. lietoju Tarifu “Baltija”. Zona ir no Tallinnas līdz Viļņai vai Polijas robežai. Lieliski.
    Vajadzību pēc 4G pagaidām nejūtu.
    Ļoti izbrīna LMT “telemārketinga zaļknābji”, kas uz vēl viena firmas numura portāciju no LMT uz Tele2 piedācā 2 nedēļas mājās patestēt 4G :D

    kasinjsh
    03.05.2015 17:12

    Par neiekļauto Tele2 runājot, Liepājā neizspiedu vairāk par 20+mb/s lejup un zemu augšup (ap 5-7mb/s). Testēju DR rajonā un Centrā ar LG G3 – LTE Cat4 ierīce.

    Filips
    03.05.2015 17:48

    Pats lietoju LMT 4G, esmu ļoti apmierināts.
    Šādus testus tomēr korektāk veikt dienas laikā, vietās kur tiek inrtensīvi izmantots tīkls. Paskaties Alfu, Galeriju, Spici, lidostu – vietas, kur cilvēki tiešām intensīvi sērfo, šēro hotspotus utt. – tad salīdzinājums būs korektāks un Bite diez vai pavilks.

    Artis
    03.05.2015 17:52
    Reply to  Filips

    Tagad Spicē LMT 4G . Note 4.

    03.05.2015 17:56
    Reply to  Filips

    Nevaru īsti piekrist par to korektumu. Cilvēki mūsdienās vēlas izmantot mobilos sakarus un internetu pilnīgi visur, ne tikai tirdzniecības centros. Par noslodzi runājot. Ja dienas laikā noslogotākās vietas varētu būt skolas, ofisu telpas un tirdzniecības centri, tad vakaros cilvēki ir pa mājām un pīķi ir tieši guļamrajonos (kas vakara pusē arī tika testēti). Šajā testā gan svarīgākais bija saprast kāda ir (ja ir?) atšķirība starp Bites un LMT tīkla spējām.

    Cik man zināms, tad tirdzniecības centri principā ir diezgan traki objekti un tajos nodrošināt labus sakarus ir ļoti grūti.

    kk
    03.05.2015 20:33

    “pilnīgi visur” nozīmē Latviju nevis tikai Rīgu, puis…

    03.05.2015 21:11
    Reply to  kk

    Lai arī es saprotu operatoru nostāju, ka nauda ir jāpelna tur kur ir cilvēki nevis jātērē apraidot “tukšus” reģionus, tomēr es pats iestājos par to, lai stabili un ātri mobilie sakari būtu arī ārpus lielpilsētām. Un kā jau minēju rakstā, man ir plāns ar laiku vēlreiz izbraukties un nomērīt kādus pakalpojumus operatori piedāvā reģionos.

    Eduards
    04.05.2015 18:09

    nosākuma ir jāpagaida, kad Bite ieviesīs savu 4G rajonos. savādāk nebūs godīji .. tak visi zina, ka LMT 4G ir lielākāis pārklājums :)

    04.05.2015 21:10
    Reply to  Eduards

    Protams, protams, par to, ka LMT ir plašākais pārklājums īsti diskusijas nav. (Citi) operatori gan mīl teikt, ka viņi savus pakalpojumus piedāvā lielam skaitam iedzīvotāju (piemēram, Tele2 saka, ka viņu 4G būs pieejams 90% Latvijas iedzīvotāju), tomēr tas nenozīmē, ka pakalpojums būs teritoriāli izplatītākais. Tā ir būtiska atšķirība, īpaši tiem, kas dzīvo (vai bieži apciemo) reģionos. Neuzķerieties uz šo triku!

    Filips
    03.05.2015 21:15

    Man un, domājams, daudziem citiem mājās pieejams wifi. Man neticās, ka studenti ar bites internetu strīmo youtube savos guļamrajonos :)

    03.05.2015 21:22
    Reply to  Filips

    Viss iet uz to, ka datu plāni arī Latvijā būs neierobežoti (te gan Bite pagaidām vēl iepakaļus konkurentiem) un tad vairs nebūs īsti liela vajadzība čakarēties ar WiFi (lai vai ko par to teiktu Lattelecom). Internets telefonā gluži vienkārši būs vienmēr un visur bez liekām darbībām un stresa par rēķinu.

    Jau tagad gan Bite veselam lērumam aplikāciju piedāvā bezmaksas datus un ja simtiem vai tūkstošiem cilvēku tās aktīvi izmanto, tad tas rada jūtamu noslodzi tīklam. Tas pats Facebook ar saviem autoplay video griež datu skaitītāju ne sliktāk kā kāda mūzikas vai video straumēšanas aplikācija.

    Eduards Cers
    05.05.2015 10:03

    Gribēju piebilst pat nrkorektu atbildi. Arī Bite piedāvā neierobežotu datu pārraidi. Lai gan tā nāk komplektā ar divām sim kartēm, izmantot tikai vienu no tām neviens neliedz.

    Paldies par pētījumu!

    05.05.2015 11:14
    Reply to  Eduards Cers

    Paldies par norādi uz kļūdu, tik tiešām kaut kā biju palaidis garām, ka Bite ar Kosmosa tarifu ir atrisinājusi šo problēmu.

    bombelats
    03.05.2015 22:20
    Reply to  Filips

    Arī savā guļamrajonā(tas gan nav Rīgā) pieslēdzos wi-fi, bet rūtets darbojas LMT 4G tīklā.

    banans
    03.05.2015 17:54

    Vairākkārt tiek uzsvērts ka Bitei esot ‘tukšs’ tīkls it ka uzbrauciens. Nu okei varbūt patlaban ir 2000 AKTĪVU 4G testetāju, bet vēlētos zināt cik LMT ir AKTĪVI 4G lietotāji…. Neba visi kas sēž LMT ir konstanti savienojusies pie 4G( īpaši tāpēc ka LMT ir “draudzīgi” mobila interneta limiti) tāpēc vairakums LMT tīkla lietotāji parasti slēdz šo opciju kad vajag lietot netu, pārējo laiku sēž uz parasto 2G zvanu/sms zonas UN TIE NAV 4G AKTĪVIE lietotāji….

    Un ir vēl atšķirība starp mobilo tīklu uz telefona vai mobilo tīklu uz datora. šīs divas pasaules nu netiek mestas vienā katlā torņa serveros! Tā kā visi tie kas sēž uz LMT mājas interneta ir pieskaitāma pie citas grupas. Tur niansites drusku atšķiras.

    Kad būs Tele2 pievienojusies iesaku šādu ātruma testu veikt uz laptopa, ieliekot šim karti attiecīgā com slotā/kartē un testejot

    pupiņators
    03.05.2015 22:19
    Reply to  banans

    Piekrītu! Noteikti ‘mājas interneta’ mobīlie tipa savienojumi netiek laisti vienā ‘katlā’, savādāk pārāk liels risks, ka visi utorrent kačātāji pēkšņi kaut ko sadomās kačāt un nokārs kādu/-as bāzes staciju/-as un pazudīs sakari, kas nu galīgi mūsdienās nebūtu labi… tapēc noteikti laiž šo padarīšanu atsevišķi no mobīlo tīkla/sakaru servera.

    bombelats
    03.05.2015 23:10
    Reply to  banans

    Runājot par 4G atslēgšanu tālrunī. Tā ir kāda zināma statistika jeb kārtējie slima suņa murgi? No visiem zināmajiem man cilvekiem, kas izmanto LMT, neviens nepārslēdz tīklu veidus. Pie tam, man nav skaidrs kādēļ, lai to vispār darītu. Varētu domāt, ka 4G izmaksā dārgāk. No komenta jāsaprot, ka LMT nav draudzigi tarifi. Tad nav loģikas jo vairāk. Ja es varu atļauties šo “nedraudzīgo” tarifu operatoru, tad nu neapgrūtinašu sevi ar G pārslēgšanu.Tāda extra, lai paliek ZZ feniņpi**jiem.

    Aleksejs Mjaliks
    04.05.2015 00:54
    Reply to  bombelats

    Nezinu, kā tur banāna paziņu lokā, bet manējā vienīgie, kas tālrunī slēdz nost “ātros standartus” ir kāreiz Bite lietotāji. :)

    banans
    04.05.2015 15:53
    Reply to  bombelats

    Neba jau pārslēdz G tīkla veidu ko dara tikai cirvji jo pakalpojuma maksa nemainās, bet slēgā ‘mobīlā interneta’ opciju ieslēgt/izslēgt pēc vajadzības ;) jo LMT megabaitu limits ir ļoti niecīgs ja vein neizmet 10eur mēn par internetu uz mobīlā bez limitiem. Pašam jau sen kadu laiku ir Bite ar pērkonu un 3GB limitu pa 11.80eur/men, uz 3G tīklu parasti tēreju ~1.6GB, šo mobīlā interneta opciju telefonā neslēdzu ārā un vienmēr darbojas tur kur nav pieejams kāds no saglabātajiem wifi puktiem tātad esmu vienmēr savienojies ar internetu, redzēs kā būs limitu ziņā uz 4G zonas… Ja patlaban pārietu uz LMT tad man būtu jamaksā 20eur/mēn uz manu lietojamību(briviba+neatkarība tarifi), kas ir par 8eur/mēn dārgāk, jeb gada laikā izmestu 100eur! ;) Pirms gadiem 3 meiģināju būt LMT klients, nestaroju tos 4mēn pie viņiem un vienīgais ko tur fantastisku redzēju bija ikmēneša lielā reiķina summa – tā palielinājas par vismz 40% salīdzinot ar to cik tērēju iepriekš uz priekšapmaksas BiFri karti. Tad aizgāju atpakaļ ar savu nummuru uz Bites pieslēgumu un reiķini bija +/- tādi paši kā tērēju uz priekšapmaksu… Manas vajadzības/dzīvošanas ietvaros zona identiska Bitei un LMT… Pieminēsu pagājušovasar biju kāzās kur diženie LMT klienti spļaudijās jo zona praktiski nebija un ja… Read more »

    Kaspars
    04.05.2015 16:52
    Reply to  banans

    Es datus slēdzu ārā tādēļ, ka negribu visu laiku saņemt notifikācijas un ir cerība, ka tas nedaudz ietaupīs akumulatoru. Bet par “atsevišķo katlu” runājot, maksimums kas tur var būt ir trafika veida prioretizēšana, jo der atcerēties, ka LTE ir tīri datu tīkls bez balss un sms.

    andris
    04.05.2015 20:48
    Reply to  Kaspars

    Tieši tā, es arī slēgāju datus iekšā/ārā, bet tādēļ, lai nejēdzīgi neēstu bateriju. LMT klientiem laikam patīk visu dienu sēdēt pie vada

    04.05.2015 21:10
    Reply to  andris

    Telefons savu dienu “notur” un ar to arī pilnībā pietiek. Neies taču čakarēties ar tīklu slēgāšanu.

    davfreim
    05.05.2015 10:15
    Reply to  andris

    Tie, kas slēdz ārā internetu telefonā – pārejiet atpakaļ uz Nokia 3310, jo izslēdzot internetu smartfonā, tas tiek padarīts par vecu nokiu, tad jautājums, kam jums vispār smartfonu, netērējiet lieki naudu un lietojiet 3310!

    Kaspars
    05.05.2015 19:33
    Reply to  davfreim

    Tu laikam nesaproti, ka ir arī citas lietas darāmas, ne tikai telefons spaidāms.

    Aleksejs Mjaliks
    06.05.2015 21:11
    Reply to  Kaspars

    Ko tad ar viettālruni vēl var darīt, ja tam atslēdz datus? Spēlēt spēlītes? Bet tās jau ēd bateriju vēl vairāk. :)

    Aleksejs Mjaliks
    06.05.2015 21:15
    Reply to  andris

    Datu pārraida nav tas rijošākā padarīšana viedtālrunī. Ekrāna spīdēšana un n-to kodolu darbināšana noēd vairāk.

    arvix
    03.05.2015 19:11

    karte neradās :(

    03.05.2015 19:21
    Reply to  arvix

    Pamēģini doties pa taisno uz karti.

    arvix
    03.05.2015 19:24

    Paļdis :)

    Allahs Akbars
    03.05.2015 21:27

    Telefonā 4G absolūti nav vajadzīgs.

    03.05.2015 21:31
    Reply to  Allahs Akbars

    Aha, un auto vietā labāk atgriezties pie zirgu pajūgu izmantošanas. Protams, ka arī telefonā ir vajadzīgs ātrāks un stabilāks internets. Mūsdienās telefons taču nepilda tikai telefona funkcijas. Es pat teiktu, ka telefona (balss zvanu) funkcijas šajās ierīcēs kļūst arvien retāk izmantotas.

    Allahs Akbars
    03.05.2015 22:59

    Vēl jo vairāk, 4G diezgan labi garšo baterija.

    bombelats
    03.05.2015 23:38
    Reply to  Allahs Akbars

    Neko tamlīdzīgu savai 735jai Lumiai neesmu novērojis.

    Aleksejs Mjaliks
    04.05.2015 00:55
    Reply to  bombelats

    Garšo. Bet tas, ka kāroto saturu var lejuplādēt ātrāk, to kompensē, jo radio savienojums ir jātur īsāku laiku.

    Armands Padrevics
    04.05.2015 01:29
    Reply to  Allahs Akbars

    Iegādājies Sony un aizmirsīsi ka baterija ir problēma, pavadu divasdienas bz uzlādes uz 4G ar vietas noteikšanu u.t.t. Ik mirkli no vai uz darbu izmantoju Spotify un paralēli skatos kas jauns pasaulē izmantojot mobīlo tīklu. Nokļūstot darbā, mājās vai iecienītos restorānos man vietas noteicējs pats sāk meklēt veco labo WiFi, bet tikmēr neko no tā kā baterijai tas baigi skādētu nejūtu. Cik zināms iPhone un Samsung lietotāji par to parasti gaužas, bet ja izvēlies labu telefonu tad kreņķu īsti nebūs par šo tēmu.

    Skats
    04.05.2015 16:50

    Tieši tā, tiklīdz meitai sarūpēju pavisam lētu Amigo pieslēgumu ar bezlimita zvaniem un īsziņām,
    tā viņa pārgāja uz vatsapu, tvīteri , instragramu utt.
    un visas lētā pieslēguma priekšrocības pazuda kā nebijušas dēļ nepāŗtrauktā interneta lietojuma pārtēriņa. :)

    Vitālijs Sikuriņecs
    03.05.2015 21:29

    Jā… bite tīkls ir noslogots ka nemetas. Lmt visi mobilie mājas interneti visi ir uz 4g pārdoti pēdējo gadu. Tā ka pamērīsim vasaras beigās. kad tiešām būs cilvēki tīklā.

    04.05.2015 21:11

    Tieši tāds arī ir mans plāns :)

    Briedis
    03.05.2015 23:14

    Tur, kur Rīgā dzīvoju es, Bites 3G ir ātrāks par LMT 4G, tāpēc esmu pārliecināts bez visas testēšanas, ka Bites 4G būs ļoti ok!

    davfreim
    04.05.2015 00:14

    Nu es tik varu teikt to ko saku visu laiku – LMT 4G velku torrentus uz iPad parasti ar ātrumu ~ 5MB/s, man ar to ir diezgan pietiekami, jo mājās optiskais internets velk ar 12.5MB/s. Seriālus velku un skatos kaut mežā, ja ir 3g vai 4g, laukos arī tagad vietām ir 4g LMT.

    Ksspars Lccis
    04.05.2015 12:27
    Reply to  davfreim

    torenta ātrumu nav korekti saistīt ar tīkla ātrumu. tā ir gara ķēde dažādu tīklu līdz kādam sergejam murmanskā, kur tavs seriāls tajā brīdī atrodas. citreiz man kāda reta filma nāk divas dienas, neskatoties uz latteļa optiku.

    banans
    05.05.2015 15:59
    Reply to  davfreim

    Es caur LTC optiku esmu izspiedis 38mb/s konstantu ātrumu torrentos uz datora, Bites 3G tīklā Rīgā uz telefona torrenti ir velkušies ar 3.3mb/s ātrumu, bet tagad uz 4G ātrākais ir novērots 4.5mb/s un tad drošvien ir telefona ātruma limits, jo tas ātrāk nespēj apstrādat un sarakstīt datus….
    ;) Tā kā tavs ūber ”krutais” iPaads LMT 4G tīklā nav nekas dižss.

    Kaspars
    05.05.2015 20:01
    Reply to  davfreim

    Optiskais internets, tas gan izklausās “kruta” :D

    Edgars Labans
    04.05.2015 11:14

    Pats minimāli izmantoju Bites internetu, šķiet ka arī telefons 4G neatbalsta – taču paldies par paveikto izpētes darbu !

    Ksspars Lccis
    04.05.2015 12:31

    Man šķiet, ka ir pilnīgs daunisms ķērkāt, ka 4G telefonā nav vajadzīgs. Tieši tāpat, kā 4G ir tik ūberkruts, ka visi latteļu wifji var iet bekot. Katram savs. Katrai situācijai savs risinājums. Tieši tīk pat bezjēdzīgi, kā diskusēt par glāstāmā ekrāna izmēru.

    marsinsh
    04.05.2015 16:00

    Hehe tas priecē :) Pats aktīvi lietoju bites 3g tīklu, un kolēģi kad pārgāja no miskastes-2, bija pārsteigti par ātrumu. Gaidu ar nepacietību 4g :) Kaut kas pačukstēja ka mainīsies tarifi :) Bite rulee!

    Eduards
    04.05.2015 18:11

    tā vien šķiet, ka Lattelekoms zaudē klientus, jo izņemot pilsētās kur optika un ātrais DSL, 4G ir krietni ātrāks ērtāks un pat gandrīzvai lētāks. protams dzirdēju, ka LTC kautkādu apgreidoto DSL taisīs, bet tikuntā kuram tas vairs interesēs, ja visi jau pārgājuši un apmierināti.

    banans
    05.05.2015 15:53
    Reply to  Eduards

    LTC dīzelis lai arī ir ‘lēnāks’ bet tas ir stabilāks un NEKAD nemainīšu pret 4G internetu privātmājā.
    Diena vai nakts, saulīte vai orkāns vienmēr pings ir mazāks par 5ms un ātrums konstants 10mbps, savukārt 4G mobilajam internetam, kā uznāk sūtīgāks laiks tā ātrums krasi samazinās un anyway pietuvinās tam 10niekam(atkarībā kur dzīvo u.t.t.)… Pings standartā jau ir virs 20ms, bet vakaros un noslodzes brīžos vispār ir 40ms un vairāk un uz tādiem pingiem ir neiespējami internetā kaut ko normāli paspēlēt bez lagiem.
    Tā kā ‘4G’ ieguvums mājās ir tikai perfekti saulainās vasaras dienās. ;)

    KKTK
    05.05.2015 16:25
    Reply to  Eduards

    Lattelekoms zaudē arī ar to, ka privātmājā kur reiz bija stacionārais telefons, bet tad uz pāris gadiem tika atslēgts vairs nepiedāvāt ne internetu, pat ne telefonu. Nemaz nerunājot par korporatīvo klientu problēmām ņemoties ar viņu škībaiem rēķiniem…

    khe
    04.05.2015 20:09

    a par ko cepiens? bite palaida 4g kurš šobrīd, ka Kristaps rakstīja ir tikai ar 2000 lietotājiem?
    Ko mēraties? Pēc gada varēs domāt par mērīšanos.

    04.05.2015 21:12
    Reply to  khe

    Sagaidīsim, kad tusiņam pievienosies Tele2 un varēs smuki salīdzināt visus trīs operatorus.

    banans
    05.05.2015 15:45
    Reply to  khe

    4G tīkla ‘testa’ laikā Bitē testēja aptuveni 2000 aktīvo lietotaju, no 5. Maija VISI Bites klienti automātiski var dabūt šo 4G ātrumu ja esi 4G zonā, ir jaunā baltā 4G simkarte kuru dabūn bezmaksas samainot jebkurā Bites centrā un ir telefons kas atbalsta šos ātrumus (~900 000 lietotāju Latvijā ir Bitei) tā kā mērīties jau var šobrīd ;)

    strazyyy
    04.05.2015 23:08

    prieks, ka Bitei beidzot būs 4G tīkls. Tagad man tikai jātiek vaļā no ātruma ierobežojuma Kosmosam :'(

    http://puu.sh/hBtaa/5a0e200935.png

    Renārs
    05.05.2015 10:29
    Reply to  strazyyy

    Kā var dabūt ātruma ierobežojumu kosmosam???

    strazyyy
    05.05.2015 14:46
    Reply to  Renārs

    Pats nezinu, laikam pašam jāuzprasa Bitei par to. :u

    Dmitrijs Klokovs
    04.05.2015 23:46

    Es īsti neuzticētos speedtest.net datu atbilstībai. Pakalpojuma sniedzējs parasti atver trubu uz pilnu klapi šim domenam. Tāpēc Latvijabierindojās top 5 ar ātrāko iimternetu. Iesaku izmantot mazāk populāru testmy.net

    04.05.2015 23:52

    Speedtest.net es izmantoju tāpēc, ka tas ir populārs rīks, ko izmanto daudzi cilvēki un tādējādi mērījumu dati ir labi salīdzināmi. Manā rīcībā nav datu un faktu, kas liktu apšaubīt šī rīka darbības precizitāti.

    Tomēr, ja es sadomātu rīku mainīt, apsvērtu vietējā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas rīka izmantošanu.

    banans
    05.05.2015 15:35

    Šodien ‘pilnā’ Bites tīklā pastestēju 4G ātrumus… nekas nav nokrities un ir tādi paši kā bija ”tukšā” tīklā testa laikā…

    [img]http://i.imgur.com/u0hzEVD.png[/img]

    Pirmie 2 mērijumi Centrs – Origo
    Otrie 2 mērijumi Vecrīga – Brīvības piemineklis
    Trešie 2 mērijumi – Spice

    Telefons HTC One mini, pēc bildes redzams, ka gan ātrums gan pings 4G zonā Bitei ir stabils! Tā kā godājāmā Skuteļa ‘tukšo tīkla’ ātruma frāzes ir totāli nepamatotas….

    banans
    05.05.2015 15:37
    Reply to  banans

    Aizmirsu piebilst, ka Bites speedtest serveris ņemts uz visiem mērijumiem nevis lattelecom vai kāds cits.

    KKTK
    05.05.2015 16:39

    Vispār šitas falšais 4G (īstenībā LTE) internets ir tāda PRšķiku medusmaize – solīt var visu! Brēkt var ar putām uz lūpām. Ja kāds prasa pierādīt, tad paprasot dzelžu nodaļai to arī pāris torņu radiusā var realizēt. Labi, pat pusē Rīgas var iespringt un salikt dzelžus. Bet par to, kas notiek pēc tam, kad sarodas uz reklāmu uzķērušies civlēki un iestājas realitāte, atbildīgs nav NEVIENS. Jo juridiski viņiem ienīgais, kas ir jānodrošina ir regulatora cik tur tie daži kilobaiti/s. Un tad arī var nevis rūgti atzīt savu nespēju, bet apelēt uz “jūs bijāt pagrabā, slikta zona, “pēkšņi” uzradusies liela noslodze, pamēģiniet rīt, mēs apskatīsimies, mēs nomainīsim, mēs nepārtrauktu uzlabojam mūsu pakalpojumus. Trakākais, ka tas arī viss ir taisnība, taču to “taustāmo” ātrumu par ko tu itkā maksā tu tā arī nesaņem ar tādu blīkšķi kā reklāmas.

    LTE man šķiet ir tieši telefonu manta. Zibenīga konekcija, mazie apjomi arī nāk super, lagošana tiks piedota, jo tas tak telefons. Bet mājsaimniecībās, kur var griesties servisi, vai darba specifikai vajag daudz ātrus datus – vienmēr! Šitas “4G” īsti neder… Vai arī der, ja paveicās ar rajona kaimiņiem, kam visiem izdevīgāks ir kas cits :)

    Anja Nonnast
    12.05.2015 07:21

    Es Anja Nonnast, likumīgs un Cienījams naudas aizdevējs. Mēs aizdod līdzekļus, lai cilvēki, kam vajadzīga finansiāla palīdzība, mēs dodam aizdevums cilvēkiem, kuriem ir slikta kredītu vai nepieciešama nauda, lai samaksāt rēķinus, ieguldīt uz uzņēmējdarbību.

    Vai esat bijis meklē aizdevumu? Jums nav jāuztraucas, jo jums ir īstajā vietā es piedāvāt aizdevumu ar zemu procentu likmi 4%, tādēļ, ja jums ir nepieciešama aizdevuma Es gribu jums vienkārši sazināties ar mani pa šo e-pasta adrese: (anjanonastfirm@gmail.com )

    Informācija, kas nepieciešama no jums ..

    Pilna Vārdi …………

    Valsts ………….

    Valsts …………..

    Sex ………….

    Vecuma ………….

    Mājas adrese …………..

    Personal Tālruņa numurs ………….

    Home Tālrunis …………..

    Mēneša Ienākumi ………….

    Kredīta summa nepieciešams ………….

    Aizdevuma termiņš ………………

    Savējais
    14.07.2015 21:16

    Kā var būt ja bitei 4G testā uz oklu ir ap 30, bet datorā tikai 545 kbs? kur problēma?

    Reklāma