Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicinājums meklēt, kur paslēpušies Tele2 “patiešām lieliskie” 4G pakalpojumi

    Jaunākie raksti

    Uh, mobilo sakaru operatori nebeidz runāt par 4G mobilā interneta ieviešanu Latvijā. LMT to ieviesa jau pirms kāda laika un tagad tikai atliek atgādināt par to, ka bija pirmie kas to izdarīja un, ka tīkla modernizācijā ieguldījuši krietni vairāk miljonus eiro nekā konkurenti. Pavisam nesen 4G mobilo internetu Latvijā sāka piedāvāt jautrākais no Latvijas operatoru trijotnes – Bite, taču tam vēl tāls ceļš ejams, lai pakalpojums būtu pieejams visā Latvijā. Bet Rīgā jau viss ir labi un uzņēmumam ir plāns arī pārējās Latvijas iekarošanai.

    Tad mums atliek trešais operators (kas sevi dažkārt mēdz dēvēt par pirmo). 4G mobilā interneta pakalpojumu pieejamību telefonos Tele2 izziņoja jau pagājušā gada nogalē un šodien Tele2 izsūtīja preses relīzi, kurā saka, ka “Tele2 4G tīkls kopumā ir pieejams jau 90% Latvijas iedzīvotāju”. Patiesībā pievienošu pilno preses relīzes tekstu, lai paliek vēsturei.

    Reklāma

    No šodienas, 1. jūlija, “Tele2” 4G tīkls ir pieejams lielākajā daļā apdzīvoto vietu Latvijā – 71 pilsētā un 4100 pagastu centros, ciemos un lauku apdzīvotās teritorijās. “Tele2” klienti, kas ir puse Latvijas iedzīvotāju, jau pusotru gadu lieto “Tele2” 4G internetu Rīgā un tās apkārtnes novados, kā arī lielākajās pilsētās. Tagad, līdz ar 4G tīkla būtisku paplašināšanu arī pārējās pilsētās un mazāk apdzīvotās teritorijās, “Tele2” 4G tīkls kopumā ir pieejams jau 90% jeb 1 826 000 iedzīvotāju.

    “Ātri un pārdomāti izvēršot 4G tīklu un ceļot jaunas bāzes stacijas visā valsts teritorijā, esam panākuši izcilu rezultātu – “Tele2” klientiem Latvijā ir pieejams viens no plašākajiem 4G tīkliem Eiropā!” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

    “No šodienas “Tele2” sāk izmantot SPRK rīkotajā izsolē iegūto 800 megahercu frekvenci, kas ļauj mums apmēram trīs reizes efektīvāk nodrošināt 4G tīklu mazāk apdzīvotās teritorijās, jo katra bāzes stacija sniedz būtiski plašāku signāla pārklājumu. Lai arī “Tele2” ir ieguldījis miljonus plaša 4G tīkla izveidē, esam izmantojuši resursus daudz racionālāk nekā LMT, un tas nozīmē, ka arī turpmāk spēsim piedāvāt tirgū patiešām lieliskus 4G pakalpojumus,” saka V.Vancovičs.

    Līdz šim “Tele2” 4G datu pārraidi nodrošināja vienīgi 1800 megahercu (MHz) un 2600 MHz frekvencēs, kuras vislabāk pielietojamas blīvi apdzīvotos reģionos un pilsētās. “Tele2” 800 MHz frekvenču lietošanas tiesības ieguva 2013. gadā SPRK rīkotā izsolē, valstij samaksājot 1 503 000 eiro.

    “Tele2” ir Baltijā modernākais mobilo sakaru tīkls, kas nodrošina jaunākās paaudzes 4G pakalpojumus un ir sagatavots nākotnei – līdz pat 20 reizēm lielākai tīkla slodzei, kuru radīs pieaugošā mobilā interneta lietošana. “Tele2” ir iedzīvotāju uzslavētākais uzņēmums mobilo sakaru nozarē jau vairākus gadus pēc kārtas.

    Avots: Tele2 (01.07.2015)

    Ar Tele2 ir interesanti. Uzņēmums par saviem 4G interneta pakalpojumiem runā jau labi sen, taču es īsti nezinu nevienu pašu cilvēku, kas būtu pieredzējis, ka tie būtu “patiešām lieliski”, kā saka uzņēmuma vadītājs Vancoviča kungs. Pēc mūsu (Kursors.lv) nesen veiktā Bites un LMT 4G pakalpojumu salīdzinājuma (Rīgā) pat speciāli uzprasīju saviem Twitter sekotājiem (Tele2 klientiem), lai viņi padalās ar ekrānšāviņiem ar šī operatora 4G pakalpojuma mērījumu. Un rezultāti bija maksimums “viduvēji”. Ļoti drūmu bildi atklāj arī pavisam svaigais Omnitele veiktais pētījums, kura dati liecina, ka Rīgā Tele2 4G mobilā interneta ātrums ir 3-4 reizes zemāks nekā LMT un Bite. Un kāpēc preses relīzē ir jārunā par racionālāku resursu izmantošanu nekā LMT, ja nav panākts (patērētājiem galvenais) – ātrs un stabils pakalpojums?

    Bet nu labi, nodomāju, ka jāsagaida 1. jūlijs, kad pavisam noteikti Tele2 būs saņēmušies un spēs piedāvāt “patiešām lielisku” 4G mobilo internetu. Nu tas brīdis ir pienācis!

    Ķeram pie telefoniem un izmērām Tele2 4G interneta ātrumu!

    Tāpēc es aicinu visus Kursors.lv lasītājus (Tele2 klientus) ķerties pie telefona un ar Speedtest servisu vai aplikāciju nomērīt Tele2 4G interneta ātrumu. Pēc tam pie šī raksta komentāros publicēt komentāru ar bildi (un vietu), kur veikts mērījums. Nevar taču būt tā, ka Tele2 mūs māna, kaut kur tam pakalpojumam taču ir jābūt. Tas nav normāli, ka ar operatoru ir jāspēlē paslēpes.

    P.S. Domāju, ka šāda asa raksta sakarā ir vietā atruna. Šobrīd esmu LMT klients (pirms tam lietoju Bite pakalpojumus), taču šis aicinājums ir mana personiska iniciatīva, jo es neesmu mierā ar situāciju, kad Tele2 saka vienu, bet realitātē situācija ir krietni savādāka – sliktāka. Tāpēc es ceru, ka šeit publicētie mērījumi manas bažas apgāzīs un uzskatāmi redzēsim, ka šis operators piedāvā kvalitatīvus 4G pakalpojumus visā Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    98 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    10.07.2015 07:35

    Nabaga Kristaps, kuru neuzpirka pr materiāli. Pārāk maz maksā par reklāmu?

    Rakstam bija jāpagaidai mēnesi vismaz lai kautko salīdzinātu. Reizēm paliek smieklīgi lasīt kursors. Kā mazi puikas. :D

    Jaunai mašīnai arī iesaka nespiest apgriezienus virs kādas robežas. Daži to arī dara. Saudzīgi iebrauc un tad pedālis grīdā. Citi sajāj uzreiz.

    10.07.2015 07:39
    Reply to  khe

    Nemeklē sensācijas, kur to nav. Par Tele2 mobilo internetu (un pakalpojumiem kā tādiem) sūdzības es klausos jau sen, tāpēc pēc viņu klaji skaļajiem saukļiem par lielisko 4G internetu vairs nevarēju novaldīties un izlēmu uzprasīt lasītājiem pēc viņu novērojumiem. Tie nav tik slikti kā es paredzēju, bet jebkurā gadījumā sliktāki nekā abiem konkurentiem. Tā manā skatījumā ir nopietna problēma par ko ir jārunā!

    Un, protams, tiks veikts salīdzinošais mērījums kaut kad nākamajā gadā, kad Bite un Tele2 tīkli būs jau pilnāki ar 4G lietotājiem. Pamatā Rīgā, bet atkarībā no resursu pieejamības es gribētu šādu testu veikt arī visā Latvijā.

    Ingus Keivs
    15.07.2015 04:36

    Nakts copes laikā pie Ķīšezera. Čiekurkalns. LMT. iekārta : Jolla

    DNR
    19.07.2015 16:48

    Vērojams neliels progress. Pie Užavas bākas

    ProxyFromDeep
    25.08.2015 04:57

    Itkā jau skaidrs ka vecus postus bakstīt nav labi , bet … :D

    Ap Jāņiem “apgreidojos” un iepirku jaunāku telefonu ar LTE atbalstu .
    Ir šur tur pabraukāts un pie viena arī pabakstīts & patestēts gan telefons gan tele2 piedāvātais LTE.
    Rezumē – ātrums , jā (ekhmm ) , aptuveni 20 Mbit , bet toties praktiski visur . lielos vilcienos
    ir tikai divas vietas kur “pazuda” – tas ir vienā vecrīgas krogā un lauku mājā ( pie Smiltenes ) atrodoties telpās vai ielienot pagrabā . dārzā vai mežmalā – viss darbojās .

    Reklāma