Web Analytics
More
    Reklāma

    Skype for Web tagad pieejams visā pasaulē

    Jaunākie raksti

    Lai arī daži uzskata, ka Skype izmantot vairs nav modē, tomēr ar 300 miljoniem ikmēneša aktīvo lietotāju tas joprojām ir pasaulē populārāko tiešsaziņas rīku desmitniekā (populārākais – WhatsApp). Strīdēties par rīku popularitāti nav lielas jēgas, jo tāpat nākas lietot to, ko izmanto mums svarīgi cilvēki. Un Skype vēsturiski Latvijā ir populārs serviss, tāpēc ir svarīgi būt lietas kursā par šī saziņas rīka aktualitātēm.

    Pavisam nesen ziņojām, ka Skype ir izlēmis neturpināt attīstīt Windows “modernās” saskarnes programmas versiju. Tā vietā visa uzmanība tiek veltīta “parastajai” (desktop) versijai. Pieņemu, ka 99.99% gadījumu tā ir Skype versija, ko izmanto arī tu. Tomēr tas nav viss, jo beidzot visā pasaulē ir pieejama Skype tīmekļa versija. Tā varētu patikt tiem, kas (pamatoti) sūkstās par Skype programmu smagnējo darbību un lēnīgumu.

    Reklāma

    Jau pagājušajā nedēļā Skype paziņoja, ka Skype for Web kļuva pieejama lietotājiem no ASV un Lielbritānijas, bet nu servisā var pieteikties arī no Latvijas. Lai piekļūtu servisam, dodamies uz Skype.com vai web.skype.com.

    Vismaz man tas izdevās un varēju redzēt savas kontakpersonas un iepriekšējās sarunas. Ja uzstādīsim speciālu spraudni un izmantosim Internet Explorer, Chrome, Firefox vai Safari tīmekļa pārlūkus, varēsim ne tikai sazināties rakstot, bet arī veikt balss un video zvanus. Tāpat pārlūkā saņemsim paziņojumus par ienākošajiem zvaniem vai jauniem paziņojumiem mūsu sarunās.

    Skype for Web ekrānšāviņš
    Skype for Web ekrānšāviņš
    AvotsSkype
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ytteroy
    15.06.2015 20:33

    Nekādas lielās atšķirības nav, ja tos pašus resursus izmanto pārlūkprogramma.

    Raivis Rasnačs
    16.06.2015 21:26
    Reply to  ytteroy

    Atšķirība ir – Skype vairs nestartēsies kopā ar OS un tiks izsaukts pēc vajadzības. Automātisko palaišanu, protams, var atslēgt, bet bieži tas netiek darīts un finālā nelāgi atsaucas uz datora veiktspēju.

    x
    16.06.2015 22:20

    ja tas ir pilnībā no 0 uzrakstīts spraudnis, var būt arī efektīvāks un ne tik rijīgs kā desktopa aplikācija.
    Tagad desktopa aplikācija ir pasmaga un rijīga, nākas teju katru dienu restartēt lai atbrīvoju atmiņu.

    16.06.2015 03:21

    Lielisks jaunums

    Reklāma