Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS varētu iegādāties viedierīču ražotāju HTC

    Jaunākie raksti

    HTC ir sasniedzis zemāko darbības rādītāju punktu pēdējo vairāk nekā 10 gadu laikā, tāpēc nav brīnums, ka sāk baumot par viedtālruņu ražotāja pārdošanu citiem tehnoloģiju uzņēmumiem. Jūnija sākumā norisinājās HTC valdes un akcionāru tikšanās, kuras laikā HTC vadītāja Šēra Vanga (Cher Wang) atvainojās HTC vārdā par sliktajiem finanšu rezultātiem. Faktiski tie nav aprakstāmi kā slikti, tie ir dramatiski un, kā tiek ziņots, vājākie pēdējo 12 gadu laikā.

    HTC norāda, ka darbības rādītāji ir pievīluši daudzus cilvēkus. HTC pārstāvji ir pārliecināti, ka sliktajos finanšu rezultātos būt jāvaino zemā darbības efektivitāte un pārāk konservatīvais mārketings. Tiesa, iepriekš izmantotie video ar Robertu Dauniju junioru arī diez ko nelīdzēja HTC viedierīču pārdošanas veicināšanai.

    Reklāma

    Vairāki ASUS vadošie darbinieki norādījuši, ka plāns par HTC iegādi tiek apspriests uzņēmuma iekšienē, bet vēl nekādi skaidri plāni par HTC iegādi nav zināmi. Iespējams, ka šis ir labākais brīdis HTC iegādei, kamēr viss vēl nav zaudēts un pircēji turpina uzskatīt HTC par augstas kvalitātes viedtālruņu ražotāju.

    Protams, ASUS nāksies pilnībā pārstrādāt esošo HTC biznesa modeli, jo pat ar One M9 flagmaņa tirdzniecību neiet gludi. Tiek baumots, ka HTC One M9 pārdošanas apjomi ir tik niecīgi, ka ražotājam nākas būtiski samazināt detaļu pasūtījumus. Baumu avots norāda, ka HTC par 30% samazinājis One M9 komponenšu pasūtījumu apjomus, kas var norādīt tikai uz ļoti zemiem pārdošanas apjomiem, tie būtiski atpaliek no HTC plānotajiem. Protams, šīs ir uzskatāmas par baumām.

    Tiek minēts, ka One M9 ir pārāk neizteiksmīgs, tas tikpat kā neatšķiras no vecākā One M8 modeļa, kā arī daudzus potenciālos pircējus baida Snapdragon 810 karšanas problēmas. Konkurenti spēj piedāvāt labāku cenu un daudzas papildus iespējas, kas iet gar degunu ļoti konservatīvā One M9 izvēles gadījumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Maris Laudams
    15.06.2015 10:14

    Cik daudzus baida snapdragon 810? Cik daudzi vispār zin, ka tai aparātā ir 810? Cik no tiem ir dzirdējuši par it kā karšanas problēmu?

    15.06.2015 10:15
    Reply to  Maris Laudams

    Kā noskaidrot, ka tavai ierīcei ir Snapdragon 810? Ja uz tā var uzcept olu, tad ir :)

    Maris Laudams
    15.06.2015 10:22

    Parokoties internetā, neatrodu vairāk sūdzības, kā par citu telefonu pārkaršanu. 90% rakstu par pārkaršanu ir no gada sākuma, kad pats telefons nebija iznācis.

    15.06.2015 11:21
    Reply to  Maris Laudams

    Dzirdējis, ne-dzirdējis, bet es esmu vairākus Snapdragon 810 redzējis dzīvē un varu teikt sekojošo – tas draņķis mēdz karst. Neesam saņēmušies IR bezkontakta termometra iegādei, tomēr ir kaut kāds komforta līmenis un tas nereti tiek pārkāpts.

    Gandrīz bezproblēmu piemērs bija LG G Flex2, bet viss cits… ai ai ai.

    Tas pats One M9 sila un sila jūtami, kaut arī HTC ar atjauninājumu to bija “underklokojis” un tas pat bija iekš Antutu papagaiļiem redzams.

    Šobrīd man uz galda ir Xperai Z4 Tablet un tam ir pilnīgi skaidrs, kurā vietā meklējams procesors.

    Iespējams, nākotnē iegādāsim IR termometru, lai savas aizdomas varētu pamatot nedaudz zinātniskāk.

    ProxyFromDeep
    15.06.2015 20:54
    Reply to  Artis Abols

    IR termometrs ar lāzer”tēmekli” – jēbajos maksā nepārāk daudz – savējais tika iegādāts , ja nemalodos, par 6 Ls .
    Protamz uz pamatotu “zinātniskumu” ar tādu devaisu nav ko cerēt , bet “spēlējoties” ir konstatēts ka mēra gana precīzi ( plus/mīnus pāris grādu robežās ) vienīgi ir jānoķer īstais mērījuma punkts , jo “lāzers skatās” nedaudz šķībi :D

    Maris Laudams
    16.06.2015 00:33
    Reply to  Artis Abols

    Nav jau tik svarīgi karst / nekarst. Tikai jau kuro reizi ir pārkopēts teikuma par to, ka pircēji nepērk, jo 810 karstot.

    Delfi ar savos rakstus veido no viena jauna teikuma, bet pārējo tekstu pārkopē no iepriekšējiem.

    Ja teksts tiek atkārtots, tātad ir dati par to, ka cilvēki pēkšņi ir izglītojošies un visi atteikušies no m9 iegādes dēļ karšanas

    Jokman
    15.06.2015 10:17

    HTC jau sen vajadzēja pievienoties kādam milzim, kas spēs šai kompānijā ielikt naudu, pacelt produkta montāžas un komponenšu kvalitāti, kā arī iedot kārtīgu mārketingu. Savādāk šajos laikos ir grūti cīnīties ar lieliem milžiem.

    Naurelijs
    15.06.2015 23:31
    Reply to  Jokman

    Neatbalstu! Nav sūdīgu produktu ir tikai sūdīgs mārketings.

    EEee
    15.06.2015 11:09

    Es pats ļoti gaidīju One M9 iznācienu, jo uzksatu ka HTC ir viskvalitātīvākie Android viedtālruņi, neiegādājos to tikai tam dēļ, ka HTC One M9 likās kā neliels face-lift M8 un nebija sajūta, ka ir jēga tērēt uz to tik daudz naudiņas

    kasinjsh
    15.06.2015 12:01

    HTC tikko noliedza.

    15.06.2015 12:22
    Reply to  kasinjsh

    Jā, tikai ar to niansi, ka viņi nav ieinteresēti. Varbūt arī nav ieinteresēti, bet dzīve dažreiz spiež.

    NR71
    15.06.2015 15:08

    Jā, HTC M9 gaidīju. Taču, iztrūkstošā pieejamība lokālajā tirgū oficiāli un arī kameras švakais uzlabojums mani no tā iegādes atturēja. Nepārliecināja arī testu rezultāti un nemainīgā saskarne. Pirms gada būtu par to tikai smējies, bet pirms mēneša, pēc uzticīgas HTC markas lietošanas kopš sava pirmā viedttelefona HTC Touch pro, pārgāju pie Huawei. Un ziniet, esmu apmierināts.

    ffee
    15.06.2015 15:50

    htc āksti kuro gadu savu flagmani izlaiž ar gandrīz identisku dizainu, ieliekot mid range dzelžus par premium cenu. Htc nav Apple, no sākuma jāiemācās tautu zombēt, tad tā var ākstīties.

    15.06.2015 15:53
    Reply to  ffee

    Man šķiet, ka HTC nokļūdījās premium flagmani izlaižot ātrāk nekā Samsung, LG un arī Sony. Ja paraugāmies uz pēdējā gada notikumiem, tad Samsung un LG (arī Huawei) tikai tagad ir tikuši līdz premium materiāliem ierīču korpusos un mārketē tos kā lielus sasniegumus. HTC īsti tas nav nekas jauns un arī tehnoloģiju pusē īsti ne ar ko nevar atšķirties, tāpēc arī tik čābīgs rezultāts. It kā labs telefons, tomēr to nav ar ko reklamēt.

    15.06.2015 16:20

    Un Sony uzsācis atpakaļceļu no alumīnija uz plastmasas kantēm :(

    Raivis Rasnačs
    15.06.2015 16:24
    Reply to  Artis Abols

    Teiksi, ka tas ir slikti? Ne visiem tas alumīnijs tīk, arī man ne. Alumīnijs = paša spēkiem nenomaināms korpuss. Plastmasas gadījumā, ja nepieciešams, vari iegādāt jaunu plastmasas vāku un nomainīt. Arī krāsošanai plastmasa ir pateicīgāka, uz alumīnija krāsas nav tik košas un izteiksmīgas.

    kurlander
    15.06.2015 16:29

    Man, kā HTC One M8 lietotājam, pa lielam ir 2 komentāri: 1. Snapdragon 801 karšana… no sākuma pirms vēl M9 iznākšanas, šis fakts diemžēl nostrādāja negatīvi… lielais Samsungs atteicās un savā S6 ielika savu proci. “Mazais” HTC ielika to, ko varēja atļauties un palika pāri… Protams, ka problēma pastāv… bet tā ir par daudz uzpūsta. Domāju, ka “kāds” piepalīdzēja uzpūst… 2. Kamera… it kā megapikseļu tagad ir daudz… (pat par daudz), bet kvalitāte nav… un atkal droši vien dēļ tā, ka HTC ir mazs spēlētājs, kurš nespēj dabūt labus kameru moduļus. Visus labos (no Sony) jau rezervē lielie (Samsung, Apple un pat LG). Ir jāņem vērā viens būtisks faktors, ka lielie milži vnk paņem speciāli norezervē/nopērk visas labākās komponentes (t.sk. ekrānus, kameras, procesorus utt), lai tādā veidā iznīcinātu konkurenci…. jo visiem ir ražošanas jaudu limiti: gan Sony (foto matriču ražošana), gan Snapdragon, gan LG (ekrānu ražošana) … Iedomāsimies situāciju… ka ja es (ja es būtu miljardieris) šodien izdomātu uzražot ļoti augstas klases viedtelefonu, kurā būtu tikai kvalitatīvas detaļas, tad es to nevarētu izdarīt… JO ekrānu, proču, foto moduļu utt ražotāji vnk atbildētu, ka viņiem uz doto brīdi NAV detaļu ko pārdot (pašlaik ražo citiem klientiem)… tāpēc, lūdzu, stājies rindā un… Read more »

    fgfgffg
    15.06.2015 18:32
    Reply to  kurlander

    ko nu muldi, katrs cenšas katru kapaiku ietaupīt. Kāpēc sapirkties visu pa dārgo, ja pēc dažiem mēnešiem viss būs par kapeikām? Domā, ka Apple prikola pēc liek mazas sd kartes un dual core prochus? Miljonus ietaupa viņi to darot, kamēr citi pajoļi ieliek jaunāko, kas tāpat karst , karas un nestrādā kā nākas.

    kurlander
    15.06.2015 21:41
    Reply to  fgfgffg

    tu vispār izlasīji un saprati, ko es gribēju pateikt?
    HTC ir outsaideri un visas labākās komponentes viņiem noceļ lielie konkurenti… viņi ir spiesti ražot no detaļām, ko var dabūt un rezultātā procis karst un fotkas nestāv līdzās S6 (Edge) un iPhone6 (plus).

    x
    15.06.2015 21:20
    Reply to  kurlander

    >Kamera… it kā megapikseļu tagad ir daudz… (pat par daudz), bet kvalitāte nav…

    pikseļu skaitam nav tieša sakara ar bilžu kvalitāti….tāpat kā ne vienmēr jaudigāks auto ir tikpat labi vadāms, kā cits, mazāk jaudīgs.

    toties mpikseļi lieliski noder ne pārāk izglītotu pircēju zombēšanai.

    kurlander
    15.06.2015 21:52
    Reply to  x

    Kurā vietā es saku, ka pikseļiem ir kāda saistība ar kvalitāti? Tāpēc arī rakstīju, ka ir “par daudz”, kas šajā M9 nebija nepieciešams… varēja ielikt mazāku bet kvalitatīvāku matricu (16MP kā S6), BET visticamāk viņiem nebija variantu, jo visas labās (uzsveru “labās”) Sony matricas jau bija nopirkuši Samsung un Apple.
    M9 atlika iemontēt ne tik labu 20MP Toshiba (laikam) matricu :)
    Un Samsung ar Apple priecīgi berzē rokas…

    15.06.2015 10:19

    Dzirdējis, ne-dzirdējis, bet es esmu vairākus Snapdragon 810 redzējis dzīvē un varu teikt sekojošo – tas draņķis mēdz karst. Neesam saņēmušies IR bezkontakta termometra iegādei, tomēr ir kaut kāds komforta līmenis un tas nereti tiek pārkāpts.

    Gandrīz bezproblēmu piemērs bija LG G Flex2, bet viss cits… ai ai ai.

    Tas pats One M9 sila un sila jūtami, kaut arī HTC ar atjauninājumu to bija “underklokojis” un tas pat bija iekš Antutu papagaiļiem redzams.

    Šobrīd man uz galda ir Xperai Z4 Tablet un arī tam ir pilnīgi skaidrs, kurā vietā meklējams procesors.

    Iespējams, nākotnē iegādāsim IR termometru, lai savas aizdomas varētu pamatot nedaudz zinātniskāk.

    Reklāma