Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaguar un Land Rover automašīnas pratīs izvairīties no bedrēm

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Jaguar Land Rover šobrīd izstrādā tehnoloģiju, kas sniedz iespēju automašīnai laicīgi atpazīt uz ceļa esošās bedres, un, sagatavojoties to pārvarēšanai, izmainīt automašīnas piekares uzstādījumus. Tādējādi tiek panākts, ka trieciens, kas rodas iebraucot bedrē, tiek absorbēts pēc iespējas efektīvāk un tiek samazināts smagu bojājumu risks.

    Šobrīd ar šo sistēmu aprīkotās automašīnas spēj atpazīt bedri tikai tad, kad tajā jau tiek iebraukts, taču Jaguar Land Rover apgalvo, ka nākamais solis šīs tehnoloģijas attīstībā, būs spēja atpazīt bedres vēl pirms automašīna tām ir pietuvojusies. Tādējādi Jaguar Land Rover plāno aprīkot savas automašīnas ar sistēmu, kas jau laicīgi ļaus mašīnai savas joslas ietvaros mainīt braukšanas virzienu, lai izvairītos no iebraukšanas bedrē.

    Reklāma

    Šobrīd ceļa seguma skenēšanai tiek izmantoti vairāki zem automašīnas novietoti sensori, taču vēlāk tiek plānots tos papildināt arī ar automašīnas priekšpusē novietotu stereodigitālu 3D kameru, ar kuras palīdzību tiktu noteikts precīzs bedres dziļums. Noteiktos gadījumos sistēma automātiski samazinātu automašīnas braukšanas ātrumu vai pat apturētu automašīnu, ja bedre izrādītos pietiekami dziļa, lai nodarītu automašīnai nopietnus bojājumus.

    https://www.youtube.com/watch?v=NPiynbknYVE

    Automašīnas, kas tiktu aprīkotas ar šo sistēmu, spētu arī savā starpā apmainīties ar informāciju par bedru atrašanās vietu, veidojot publiski pieejamā mākoņpakalpojumā bedru datubāzi. Jaguar Land Rover ziņo, ka šī informācija ar bedres precīzu atrašanās vietu un fotogrāfiju tiktu nodota atbildīgajiem ceļu remonta dienestiem, tādējādi nodrošinot operatīvu remontu.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aigi
    12.06.2015 09:07

    Rīgā šādas mašīnas nekustēsies ne no vietas…

    es pats
    12.06.2015 09:36

    Ja šīs mašīnas tirgos Latvijā tad viņām jāprot lidot, lai izvairītos no bedrēm!

    12.06.2015 09:47

    Runā ka būšot Austrumeiropas pakete ar vairākas reizes jaudīgāku bedru meklēšanas procesoru, kā arī speciālu procesora dzesēšanas sistēmu.

    P.
    12.06.2015 16:10

    Vajag testdraivu uz Brasas tilta (vai citur, kur ir bruģis) ;)

    armandsz226
    15.06.2015 13:03
    Reply to  P.

    Mēģinot izvairīties no bedrēm, noskries no tilta ātri vien!

    Uhh
    15.06.2015 11:15

    Kuram dienestam nez Latvijā sūtīs to infu tie aparāti?
    Veči atvērs e-pastu, nolamāsies (akal šitie s*&^ sasūtījuši spamu) un būs garais DELETEEE… :)

    Reklāma