Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung izlaiž Galaxy S6 “izturīgo” versiju – apvelta ar lielu bateriju un briesmīgu dizainu

    Jaunākie raksti

    Šo gadu Samsung iesāka izlaižot Galaxy S6 un Galaxy S6 edge flagmaņus. Tiem bija jauns un vismaz pašam Samsung inovatīvs dizains un lielas ambīcijas iepūst siltu dvašu flagmaņu jomas līderu Apple tālumā zaigojošajā pakausī. Produkta dizains un tehniskais noformējums ir pienācīgi labs, bet kā noskaidrojām savos apskatos, tad vēl nepietiekami labs, lai konkurētu ar Apple produkciju. Pat vēl vairāk, manuprāt, Huawei P8 jaunā telefona korpuss ir uzdizainēts un kopā salikts labāk nekā Galaxy S6. Un arī LG G4 ādas korpuss šķiet augstvērtīgāks nekā Galaxy S6 nu jau “banālais” metāla un stikla apvienojums. Veidojot jaunos produktus Samsung ir nācies pieņemt smagus lēmumus un spert sev neraksturīgas atkāpes. Galaxy S6 nav lietotāja nomaināma baterija (bet ir bezvadu lādēšana), nav iespējas paplašināt atmiņu ar microSD atmiņas kartēm un ir zudusi ūdensizturība. Tomēr tā kā Samsung ir kompānija, kas vēlas radīt produktus, kas būs interesanti pilnīgi visiem cilvēkiem (parasti tas notiek izlaižot neskaitāmas viena modeļa versijas), tad ilgi nebija jāgaida uz vēl vienu speciālu Galaxy S6 modeli.

    Pašā nedēļas sākumā īsi pirms Apple WWDC konferences trakuma Samsung prezentēja jauno Samsung Galaxy S6 Active viedtālruni, kas pagaidām ir pieejams tikai ASV pie operatora AT&T. Samsung šobrīd nevarēja atklāt informāciju par šīs ierīces pieejamību mūsu pusē. Tas ir Galaxy S6, kas speciāli pielāgots īpaši prasīgiem lietotājiem, kas ikdienā apgrozās tehnoloģijām nedraudzīgos (lasi, mitros un putekļainos) apstākļos. Telefonam ir IP68 aizsardzības sertifikācija, kas nozīmē, ka telefons ir pilnībā pasargāts no putekļiem un pret spēcīgu ūdens strūklu no visām pusēm. Telefonam ir 5.1 collu liels quad HD izšķirtspējas Super AMOLED displejs, 64 bitu astoņkodolu procesors un 32 GB iebūvētā atmiņa. Ierīcei ir 16 megapikseļu aizmugurējā un 5 megapikseļu priekšējā kamera un iespaidīgs 3500 mAh akumulators. Iespaidīgs gan salīdzinot ar “parasto” Galaxy S6, kam ir tikai 2550 mAh (Galaxy S6 edge versijai – 2600 mAh) ietilpības akumulators. Ir cilvēki, kas šādu gājienu uzskata par apvainojumu. Vizuāli jaunajā telefonā nav ne miņas no Galaxy S6 pamatmodelī tik ļoti uzsvērtā (bet ne līdz galam nostrādātā) lieliskā dizaina un izvēlēto materiālu burvības. Telefons izskatās patiešām atbaidoši. Mūsdienās pat lauksaimniecības tehnikai ir pievilcīgāki vaibsti.

    Reklāma

    Šoreiz Samsung, tāpat kā savulaik Apple, saņem pārmetumus par to, ka forma tiek likta pāri būtībai/saturam. Proti, daļa patērētāju nav īsti mierā ar to, ka mūsdienīgie telefoni ir kļuvuši pavisam plāni tā vietā, lai, piemēram, saņemtu lielākus akumulatorus, kas spētu nodrošināt ilgāku darbību. Es varu rekomendēt noklausīties sarunu ar Apple augsta ranga vadītāju Filu Šilleru (Phil Schiller), kurā viņš stāsta par to kāpēc Apple joprojām piedāvā produktus ar 16 GB atmiņu un kāpēc jaunais iPhone ir tik plāns. Īsumā – biezāks telefons (ar lielāku bateriju) būtu dārgāks ražošanā, smagāks un ilgāk uzlādējams. Jebkurā gadījumā šis jautājums ir atvērts un par tēmu var diskutēt daudz un dikti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Martins Baumanis
    11.06.2015 13:18

    Neredzu tur neko briesmīgu…

    11.06.2015 14:08

    Ja uz Galaxy S6 netiktu liktas tik lielas cerības un tā prezentācijā un mārketinga materiālos nebūtu tik ļoti uzsvērts tā lieliskais dizains un fantastiski nostrādātais korpuss, tad nebūtu vietas aizrādījumiem par to, ka tas viss ne pārāk labi iet kopā ar realitāti un īpaši cenu.

    Tāpēc arī tādi komentāri par šo Active modeli. Ja jau Samsung ir tik ļoti uzsvēris Galaxy S6 superīgo dizainu, tad kāpēc tagad telefons ir iebāzts kaut kādā raupjā CAT produktu paskata korpusā? Patiesībā te pat prasītos šo nosaukt par Galaxy XCover Plus, kas ir speciāli veidots “izturīgais” produkts. Jo šobrīd Active nedara godu Galaxy S6 produktu līnijai un daļā gadījumu sanikno uzņēmuma klientus un pat fanus.

    Imants imants
    11.06.2015 13:29

    Dizaina uztvere ir špāsīgi individuāla lieta, Kristap. Būtu labi, ja Tu savus subjektīvos viedokļus ievadītu ar “manuprāt, ” un/vai “man patīk/nepatīk” apskata tekstā un nemēģinātu jau virsrakstā uzspiest citiem savu “pareizo” viedokli. Man, piemēram, šķidrā bārdele tava zoda galā liekas tizluma un infantilisma kalngals, bet tā kā tai nav nekāda sakara ar tavu profesionalitāti un prasmi darīt savu darbu, tad es pat nemēģināšu mācīt kā tev būtu jāizskatās. ;-)

    11.06.2015 13:37
    Reply to  Imants imants

    Cienījams un visādi citādi respektējams viedoklis :)

    11.06.2015 14:02

    S5 Active vispār pie mums bija?

    11.06.2015 14:04
    Reply to  Artis Abols

    Samsung.lv neatrodu Galaxy S5 Active, tātad, laikam oficiāli nebija.

    ESSSS
    11.06.2015 14:03

    Godīgi sakot dizainam nav ne vainas. Savā darba tiešām noderētu šāds izturīgāks viedtālrunis.

    ESSSS
    11.06.2015 14:33
    Reply to  ESSSS

    bet nu izturības ziņā saprotu ka nav izturīgāks par parasto Galaxy s5 ar ūdensizturību?

    11.06.2015 14:36
    Reply to  ESSSS

    Samsung Galaxy S6 Active (IP68) ir (vismaz uz papīra) izturīgāks par Galaxy S5 (IP67).

    varisb
    11.06.2015 16:02

    Nu kāpēc triecienizturīgu un ūdensdrošu telefonu uzreiz jāpadara tik neglītu?Tas rāmis tiešam izskatās atbaidoši .Nu un parastajā s6 jau 3500mah bateriju iestūķet nevarēja?! Šitas nav nemaz tik biezs.

    x
    11.06.2015 16:06

    Rodas jautājums – vai izturīgajai versijai jābūt balstītai uz dārgākā modeļa?

    Iespējams, dzīvoju maldos, ka tādus pērk būvdarbu strādnieki, kuriem tas mētājas pikapa kravas kastē starp lāpstām un ķellēm, bet patiesībā tie domāti vidējā līmeņa menedžeriem lietošanai peintbola spēles laikā…

    Svimart
    13.06.2015 13:29

    Ja šitais maksās tikpat cik parastais s6, tad neviens celtnieks arī viņu nepirks. Vot ja šitais viss būtu ielikt ~ 4″ ekrānā būtu pefekts telefons. Visas tās lāpstas uz 5 collām un vairāk ir tīrās šausmas ikdienas darba lietošanai. piem. CAT s50…

    janka
    14.06.2015 10:27

    xcover 3 ir viens kolosaals aparaats un 3 reizes leetaaks.. buutu forsi, ja vareetu uztaisiit apskatu

    14.06.2015 10:32
    Reply to  janka

    Laba doma, centīsimies Samsung Galaxy Xcover 3 sarūpēt uz testu.

    Reklāma