Web Analytics
More
    Reklāma

    Skaļākie jaunumi no vakardienas Apple WWDC 2015

    Jaunākie raksti

    Apple World Wide Developers Conference noteikti uzskatāms par vienu no gaidītākajiem un skatītākajiem tehnoloģiju pasākumiem gadā. Pats pieprasītākais, protams, būs rudenī gaidāmā jauno iPhone modeļu izziņošana. Šoreiz teksta tiešraidi nesaņēmāmies veidot, bet tagad izstāstīsim par svarīgākajiem vakar izziņotajiem Apple jaunumiem.

    OS X El Capitan

    Jaunajā Mac OS X versijā Apple fokusējies uz ātrdarbības uzlabojumiem, kā arī pievienotas vairākas jaunas un ērtas iespējas, kas varētu atvieglot lietotāja dzīvi. Tiks atjauninātas vairākas OS X iebūvētās lietotnes un pievienoti papildus vadības žesti. OS X El Capitan atnesīs iespēju ērti novietot blakus divus lietotņu logus.

    Spotlight meklēšanas funkcijas papildinās inteliģentāki meklēšanas rezultāti. Safari interneta pārlūka iespējas papildinās biežāk apmeklēto vietņu izvietošana kreisajā ekrāna pusē. Apple to nodēvējuši par elegantāku risinājumu grāmatzīmju joslai.

    Vārds El Capitan ir kalna smaile Josemītu Nacionālajā parkā. Tādējādi Apple turpina OS X operētājsistēmai piešķirt Kalifornijas štatā atrodamo vietu nosaukumus. OS X operētājsistēmas El Capitan publiskā beta versija nonāks pie lietotājiem jūlijā, bet gala versija gaidāma rudenī.

    OS-X-El-Capitan

    iOS 9

    iOS 9 atšķirības no iOS 8 būs vērojamas tikai niansēs. Arī iOS 9 mobilā operētājsistēma piedzīvos ātrdarbības un stabilitātes uzlabojumus. Digitālais asistents Siri kļūs gudrāks un vairāk atgādinās Google Now iespējas. Apple pieļaus arī trešo pušu izstrādātājiem daļēji izmantot Siri balss vadības iespējas.

    Lietotāji saņems uzlabotas kalendāra un atgādinājumu iespējas. Kalendārs spēs pateikt priekšā cikos jāizbrauc no mājām, lai laicīgi nonāktu galamērķī. Tas, protams, tiks realizēts kopā ar Apple Maps papildinātajām iespējām. Apple sola, ka lietotāja privātums vēl arvien ir uzņēmuma galvenā prioritāte.

    iPad planšetdatori tiks pie dalīta ekrāna un jaunas pārslēgšanās starp lietotnēm (multitasking), lai uzlabotu produktivitāti. Divu logu režīms ļaus vienlaicīgi apskatīt bildes vai video, kā arī pārlūkot internetu vai veidot dokumentus. Īsāk sakot – tam būs pilns funkciju klāsts.

    Arī iOS 9 pamatā ir ātrdarbības un stabilitātes uzlabojumi. Tos papildinās ilgāks akumulatora darbības laiks un Apple sola līdz papildus 3 darbības stundām visām mobilajām ierīcēm.

    iOS 9

    image_large

    News

    Apple aizvietos Newsstand ar Flipboard tipa lietotni, kas sauksies Apple News. Satura veidotājiem Apple News nodrošinās ērtu, ātru un pievilcīgu žurnāla tipa lietotni rakstu izvietošanai. Tiek minēts, ka Apple News varētu saturēt satura veidotāja izvēlētas reklāmas.

    apple-news

    watchOS 2

    Apple Watch pieejams vien sešas nedēļas, bet Apple jau izlaiž otru lielo Apple Watch operētājsistēmas versiju watchOS 2. Līdz ar jaunās operētājsistēmas versijas ieviešanu, izstrādātāji varēs piekļūt Watch grozāmā kroņa funkcijām, kā arī lietotnes varēs atraut no iPhone, jo tiks pieļauta to darbība arī ar izslēgtu Bluetooth.

    apple-watchos-2-new-faces

    Apple Music

    Pēc daudzu mēnešu baumām Apple vakar izziņoja ilgi gaidīto Apple Music mūzikas straumēšanas servisu. Tas būs pieejams 30. jūnijā, un sākotnēji visi saņems trīs mēnešu izmēģinājuma versiju. Pēcāk servisa mēneša maksa būs $9.99 par vienu ierīci vai $14.99 par “ģimenes plānu” vairākām ierīcēm. Apple Music būs daļēji sociāls tīmeklis, kurā mākslinieki varēs izvietot ekskluzīvu saturu, kā arī tiks nodrošināta 24 stundu radio stacija Beats1. Beats1 radio kanālā “dzīvajā” uzstāsies dažādi DJ. Apple Music būs pieejams ne tikai Mac un Windows datoriem, bet arī Android ierīcēm.

    Apple Music

    Apple Wallet un Apple Pay

    Soli tuvāk Eiropai nonāks Apple Wallet un Apple Pay. Lielbritānijā ar Apple Pay varēs norēķināties daudzos veikalos un sabiedriskajā transportā. Apple Wallet uzglabās informāciju par veikalu lojalitātes kartēm, kā arī demonstrēs dažādas izpārdošanas un veikalu veidotās akcijas.

    Apple Pay

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    55 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    viesis
    09.06.2015 10:50

    pfff – iOS 9 atšķirības no iOS 8 būs vērojamas tikai niansēs: are you sure!? Multitasking tada neliela nianse…

    09.06.2015 10:58
    Reply to  viesis

    Ja salīdzina no vidējā Apple lietotāja ;) skatījuma, tad iOS 8 vizuālās pārvērtības ir daudz grandiozākas par puspaslēptu multitāskingu. Redzēs, kāds tas būs, tad varēs spriest.

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 11:01
    Reply to  viesis

    Daudzuzdevumu vide būs pieejama tikai iPad. Un visās tās krāšņumā tās būs pieejama tikai uz jaunākā iPad Air 2. Tā kā būs vien neliela nianse, kas priecēs vien dažus.

    atis
    09.06.2015 10:54

    Nu viena no visu laiku garlaicīgākajām WWDC

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 10:58
    Reply to  atis

    Piekrītu. Bet tas vieš cerības, ka Apple uz jaunām iespējām ietaupīto laiku investēs kļūdu un stabilitātes labošanai.

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 10:55

    Arti, aizmirsi pierakstīt, ka tie bezdievji no Apple atļaujas ko tādu, kas Android pasaulē nebūtu iedomājams. Savu jaunāko iOS 9 viņi apsola arī 4 gadus vecam viedtālruņu modelim – iPhone 4s.

    09.06.2015 11:01

    To 100% skaidri neizpratu, bija teikts, ka beta versija būs arī veciem telefoniem. Stulbi jau būtu dot betu, bet ne gala versiju, tomēr spiediens no akcionāriem par jaunu modeļu tirdzniecību var kaut kad nostrādāt.

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 11:07
    Reply to  Artis Abols

    Beidz izlikties… Būs pieejama gan beta, gan gala versija.

    09.06.2015 11:12

    Ņemot vērā cik precīzas bija visas baumas, nebrīnītos, ka tomēr rudenī iOS 9 nonāks tikai iPhone un iPad ar jaunajiem 64 bitu procesoriem (A7, A8). Turklāt Apple sen jau vajadzēja visus iP 4 un iP 4s murmuļus nodušīt ar jauninājumiem, kas sabremzē telefonus. Būtu man teikšana, iOS 9 viņi neredzētu! Velkas te līdz kaut kādi arhaiski hlami…

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 11:40
    Reply to  Artis Abols

    Baubas par ierīču savietojamību tiražē tikai tu.

    Apple jau gadiem piekopj praksi, ka pie jaunākā iOS tiek arī 3 gadus veci iPhone modeļi. Kāpēc pēkšņi būtu jāmaina praksi? Cik dzirdēju, tad Apple nemaz nevar sūdzēties par jaunāko iPhone noietu.

    Un acīmredzot iOS 9 nav tik daudz būtisku izmaiņu, lai būtu jāatmet iPhone 4s atbalsts. Vēl jo vairāk ātrdarbības uzlabojumi ļauj to atbalstu pavilkt ilgāk.

    reiny
    09.06.2015 13:02

    Par ko cepies? Man ir nu jau 3 g. vecs NEXUS 4 un vēl pirms nedēļas vai 2 dabūju kaut kādu kārtējo Android atjauninājumu.
    Savukārt kolēģis pēc sava iPhone 4 vai 4s updeita drīz pirka jaunu iPhone jo redz vecais bremzēt sāka.

    09.06.2015 13:05
    Reply to  reiny

    Nexus produkti ir izņēmums. Mazs patīkams nišas izņēmums nevis attēlo kopējo situāciju Android pasaulē.

    09.06.2015 15:23

    Pag pag. Nexus ir Google produkts (šajā kontekstā), iPhone ir Apple produkts. Ne tur niša, nekā. Viens apdeito savējos, otrs apdeito savējo.

    Tas, ka kaut kāds Samsung vai HTC nespēj apdeitot savu produktu, nav 100% Google vaina.

    09.06.2015 15:28
    Reply to  Artis Abols

    Mēs varētu izvērst plašu diskusiju par to cik liela daļa vainas par Android ražotāju pekstiņiem ir jāuzņemas Gūglei (es uzskatu, ka ir), taču ir gandrīz 100% skaidrs, ka tā ir Google problēma.

    09.06.2015 15:45

    Man atkal šķiet, ka ražotāji ir stulbeņi – neredzu nevienu iemeslu, kas liegtu Samsung izlaist tīru (vanilla) Android telefonu, bet visu savu figņu pēcāk piegādāt un atjaunināt ar Google Play vai Samsung app veikala palīdzību. Android OS paņem no Google, saliek savus draiverus un sper ārā kā OTA atjauninājumu.

    Kāpēc Motorola var tā rīkoties, bet citi nevar?

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 11:20

    Android pasaulē nav tādu lošu, kas lietotu 4 gadus vecu telefonu… bet nu sorī, skaidrs, ja par savu glāstāmo noliksi štuku eiro, tad nu nāksies lietot i visus 5 gadus… Lai cik kruts nebūtu telefons, tā dzīves cikls ir divi gadi. Un – vari vien priecīgi gorīties par jaunākā opa pieejamību vecam modelim, bet tas pats 4S ar ios8 ir palicis par gļukainu kluci, kaut kur 3 gadus veca andrīša līmenī ar džindžerbredu…

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 11:41
    Reply to  Ksspars Lccis

    Cik tad maksā Android flagmaņi? 300 € gabalā?

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 12:20

    Nu draudziņ, ieej ss.lv un apskaties, cik fanboji grib par saviem apjātajiem gļukainajiem 4 un 4s ar ios8. Paņem tādu un salīdzini darbībā… hm, ko lai Tev tādu labu un lētu piedāvā… Vo, Samsung S3Neo (inetā ap 180) Un… Tu nopietni domā, ka 99% cilvēku, kam ir uz andrīša kitkats baigi drebina vai viņi dabūs lolipopu? Ka, ar jaunāku osu tavs telefons pēkšņi paliks arī par bārdasdzenamo mašīnu vai bankomātu????? Ar šitām minoritātēm ir tāpat kā ar vegāniem – var paciest, kamēr meditē vientulībā un klusītēm. Gūglei NAV pilnīgi nekāda sakara ar ražotājiem un to, vai ražotāji grib/negrib atjaunot softu!

    09.06.2015 12:33
    Reply to  Ksspars Lccis

    Te nu gan tu klaji maldies. Google ražotāju (operatoru) lažošana atjauninājumu sakarā ir būtiska problēma, jo rezultātā vairums Android telefonu darbojas ar novecojušu programmatūru, kas palielina to ievainojamību risku, ierobežo to lietojamību un traucē nopelnīt vairāk ar jaunām funkcijām.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 12:39

    Kristap… nu bet tagad nopietni, bez blablabla: Kitkat VS Lolipop: 1. kādi ir lietošanas ierobežojumi 2. Ko varētu nopelnīt un uz ko. Un pats galvenais jautājums Tev, par ko jau dīcu gadu: Ievainojamības risks. KAS tas ir, ko tas vasarā ēd un vai Tu esi saticis kādu ievainoto, varbūt pat noasiņojušo jūzeri? Man famīlijā ir 4 telefoni ar KitKat – ko mēs iegūsim no Lolipopa?

    09.06.2015 12:42
    Reply to  Ksspars Lccis

    To, ka tās ierīces vismaz kaut cik normāli darbosies un nebūs jāuzlādē 3x dienā.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 12:51

    ahā… es līdz šim domāju, ka lādēju tikai pa nakti… tagad zināšu, ka rūķīši man lādē pa dienu… starp citu, es pirms mēneša salīdzināju savu nu jau veco Huawei p7 ar kolēģes jauno sesto aifonu un neredzēju lielas šķirbas ne plūdenumā, ne arī to, cik ātri ielādē populārākās aplikācijas… bet gan jau ka es smagi kļūdos, vecums, redze slikta un tā… lādējuam tāpat kā 99% cilvēku – katru nakti. bet uz to galveno jautājumu par “ievainojamību” Tu spītīgi atkal izvairījies runāt… a zrja golubčik…

    09.06.2015 12:55
    Reply to  Ksspars Lccis

    Android 5.0 (Lollipop) ir vairāki būtiski drošības jaunieviesumi, kas šo sistēmas versiju padara krietni drošāku par KitKat: http://www.androidpit.com/android-5-0-lollipop-security

    Skats
    09.06.2015 13:11

    Ja cilvēks nelieto internetbanku telefonā un pārmērīgi neiespringst par Lielo Brāli, kas viņu vēro:), cik tad viņam telefona drošība reāli var būt apdrudēta?

    Un , vērojot, cik daudz pielaižu telefona datiem jāatvēlē uz pieprasījumu,
    lai ielādētu vienu nieka spēlīti no Google play, un kur tik tā spēlīte netiekot klāt, par nopietnu drošību vispār grūti runāt.

    09.06.2015 13:15
    Reply to  Skats

    Tā jau ir, cilvēkiem ir reāli pajāt par saviem datiem un nav svarīgi, ka tie var tikt pazaudēti. Cilvēkiem nav naudas, tātad nav ko zagt. Un aplikācijas tāpat tiek kačātas no torrentiem, jo neies taču par tām maksāt (jo naudas ta nav).

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 13:30

    Tu vienkārši atšaudījies ar kaut kādu linku. Internetbankai vajag kōdus. Tādā veidā mūsu internetbankā vēl neviens nav ielauzies. Spēlītes nespēlēju, bet ar avu kontu pērku bērniem, un ne mazums. Mani neinteresē gūgles viedoklis – mani, JOPCIK, interesē reālā situācija LATVIJĀ, case stadijs vai kas cits. Jopcik, kur vēl, ja ne KURSORĀ par to varētu rakstīt?????????????????????????????

    edgku
    09.06.2015 14:16
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tu nu gan esi sacepies, “Ksspar”. Links nav “kaut kāds”, bet tur konkrēti uzskaitīti drošības uzlabojumi. Tu gribi, lai Kristaps tev romantiskā apgaismojumā pie jasmīnu tējas to lēni un saprotami atstāsta?

    Varbūt tev nē, bet daudziem cilvēkiem reāli interesē OS atjauninājumi. Dažkārt pat šķietami sīku fīču dēļ.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 14:35
    Reply to  edgku

    nevajag man romantisku apgaismojumu. Es jau sen rosinu tēmu: apdraudējums – īsts vai uzpūsts. es gribu satikt dzīvē kaut vienu īstu cilvēku, kas caur telefonu ir piedzīvojis apdraudējumu. man nevajag atstāstīt linkā izlasīto. Tieši tas pats stāsts ar visādiem Kašpirovskiem, ptu… Kaspersky un vīrusu cepējiem.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 14:37
    Reply to  edgku

    starp citu, “edgku” – džusītes, kas ir aifonu primārā mērķa auditorija reāli cepas par katru apdeitu. Man te tādas visādas vanabī māksliniecītes ir dučiem redzamas un novērojamas – ko un kā viņas dara ar saviem glāstekļiem.

    Skats
    09.06.2015 18:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es ar’ domāju, ka, izņemot tādiem speciem kā Kristaps, Artis,
    kam pienākas pēc amata būt lietas kursā:) u.c, apdeits – tas pirmkārt ir stilīgi, typa saņemt kaut ko jaunu , tāds kā hepenings viedtālruņu augstajā mākslā.
    Bet es jau arī Kursoru lasu intereses un redzesloka paplašināšanas,
    ne jau kādu baisi praktisku mērķu vadīts.
    Viedtālrunis tomēr ir māksla:) Iedomājos , man vēl gana labs Nokia N8 ar vienkodola procesoru, bet tagad astoņkodolīgie rullē.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 21:02
    Reply to  Skats

    es gan domāju, ka tādiem speciem pietrūkst antropoloģisku spēju izprast atsevišķas likumsakarības. Piemēram, vai aifona nosacīta popularitāte (cik tur bija mazpadsmit procenti) ir saistīti ar tehnoloģisko pārākumu, vai atsevišķu pircēju grupu lielumu – cacas, hipsteri un vanabī mākslenieki – visi tie, kam tik svarīga zīmēšanās.

    09.06.2015 21:26
    Reply to  Ksspars Lccis

    iPhone popularitāte ir saistīta ar to, ka produkts ir tuvs Apple mērķim – radīt pašus labākos produktus. Cilvēki izvēlas iPhone, jo tas darbojas stabili, uzticami un ir ērts lietošanā. Pieņemu, ka tu (kā nūģis) vari tam nepiekrist, tāpēc tev vieglāk būs sagremojams tas, ka Apple gana daudz tērē mārketingā :)

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 21:33

    kamōōōn, Kristap, es nekad tik zemu nenolaistos, lai Tevi par nūģi saukātu. Tev nepiestāv. Es vēl saprastu sarkasmu vai kaut ko fundamentālāku, dziļākās zinībās vai jēgas izpratnē balstītu. Bet nu pasarg, Dievs… Karoče: ои, хочу аифон, такие класние селфи для инстаграма…

    09.06.2015 21:51
    Reply to  Ksspars Lccis

    Eh, atkal teksta formāts nepasaka ne tuvu visu, ko gribēju pateikt. Manā skatījumā apzīmējums “nūģis” ir vairāk kompliments nekā palama. Tas ir latviskots “geek”, jebšu cilvēks, kas kaut ko sajēdz no tehnoloģijām un ir spējīgs par to arī diezgan gudri spriedelēt. Neņem ļaunā :)

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 21:54

    Nu nemānies – jau vairākas reizes te bijusi diskusija, ka nūģis ir nūģis, nevis tas, ko centies pateikt. Apple mērķis ir labi nopelnīt, jebkuras kompānijas mērķis ir tikai un vienīgi labi nopelnīt.

    09.06.2015 21:58
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es labi zinu, ko pats vēlos pateikt. Nevajag te piešūt bumbas kur nevajag. Un, jā, protams, visu uzņēmumu galvenais uzdevums ir pelnīt.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 22:47

    ko viņi arī veiksmīgi dara, izmantojot vergu darbu Ķīnā un krāpjoties ar nodokļiem. Ir tik ērti ar aifonu kabatā iztaisīties smalkam un apriet, par provi, maxima, kādi viņi slikti, kādas zemas algas utt. Drusku liekulīgi. Es, piemēram, visus saukāju par retardiem – un varu tam piemeklēt brīniš”kīgu attaisnojumu – vajag tik noskatīties Vudija Alena filmu Whatever works. http://www.imdb.com/title/tt1178663/?ref_=nv_sr_1 Nez kālab tik cilvēki apvainojas…

    09.06.2015 22:51
    Reply to  Ksspars Lccis

    Eh, vecais stāsts par “vergu darbu Ķīnā un nodokļu krāpšanos”. Kura korporācija mūsdienās to nedara? Tas, protams, kaut kādā mērā ir nelāgi, tomēr pārmest to vienam uzņēmumam ir kaut kā nekorekti. Un pie tam, kas no tā? Vai tas maina kādus produktus mēs izmantojam? Ja gribētu dzīvot tik ētiski un cēli, tad būtu jāsēž mežā zem celma. Tas arī būtu galvenais veids kā kompānijām pārstāt darīt sliktas lietas – nepērkot to produktus. Tiesa, tam arī būtu sekas – atlaisti darbinieki, neēdušas ģimenes, pašnāvības un iznīcība. Grozies kā gribi, viss būs slikti.

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 23:19

    Jā, būs slikti un viss ies uz galu – samierinies. Bet, kamēr, piemēram, Huawei netērē miljardus mārketingam es izvēlēšos nākamo tālruni P8. Tak piekritīsi, ka viņš izpildījuma un iespēju ziņā NAV uz pusi lētāks par 6to aifonu??? Un starpība ir tāda, ka es samaksāšu varbūt 10% pa virsu izmaksām, nevis 50% kas aiziet “resno investoru” kabatās, kas sēž uz 90% pasaules resursiem. TUR ir tā starpība, tur ir tas minimums, ko Tu vari ielikt vai izņemt no globālās ainas. Tas ir nē kāda jahtām, ikru kaudzēm, piesārņotai puspasaulei un tā tālāk. Protams, tas IR vecais stāsts, bet tāpēc, ka tas stāsts ir vecs, tas nav zaudējis ne jēgu, ne aktualitāti. Es zinu, ka sapņo par aifonu – es iesaku uzreiz pārlekt nākamajā pakāpē un ķerties pie žurnāla HOW TO SPEND, sapratīsi, ka aifons ir tikai tāda spīguļu mantiņa mums, lumpeņiem un nūģiem.

    09.06.2015 23:49
    Reply to  Ksspars Lccis

    Huawei P8 ir jauks telefons. Šodien atkal paņēmu palietot.

    aamurs
    10.06.2015 00:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es tiešām tevi vecīt nesaprotu. Man kā patērētājam pie vienas vietas, vai kādam es ar savu pirkumu palīdz ikru, jahtas, vai kādu zeķu pāru iegādē. Man vizuāli patīk produkts, produktam ir daudz pozitīvas atsauksmes, plaša klientu bāze, daudz aksesuāru, pieejamas visas lietotnes, viss, pērku. Tu domā Huaveja priekšnieki kartona kastēs dzīvo? Nevajag ziediņus plēst. Katrā ābolu rakstā tu momentāli iezodzies iekšā ar savām negācijām. Centies sevi pasniegt, kā intelektuāli? Šobrīd īpaši nesanāk. Ja tik ļoti nepatīk āboli, turi savu maku pie rokas un ej pērc bumbierus. Ja esi tik ļoti par operētajsistēmu atvērtību, tad lūdzu, dari kaut ko lietas labā un izmanto šo, tev tik plašo komentāru piegānīšanas laiku un dari kaut ko lietas labā. Varbūt palīdzi savas iemīļotās sistēmas izstrādē, nezinu, jebko lietderīgu…

    A.Z
    10.06.2015 12:00
    Reply to  aamurs

    Jāsāk ar to,ka,manuprāt,cilvēkiem Latvijā ir pilnīgi nodrāzta izpratne kāpēc pērk dārgas vai dārgākas lietas-zīmulis,čāčas utt.Ir arī tādi,bet tas jau ir sabiedrības līmeņa atspoguļojums.Ja Latvijā negribētu novilkt ādu par acīm,tad arī flagmaņu cenas nebūtu tik atšķirīgas.

    edgku
    10.06.2015 11:41
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ja es gribu aifonu, kas es esmu – caca, hipsteris, vanabī “mākslenieks”? Tu reāli esi stereotipu apsēsts :)

    Ksspars Lccis
    10.06.2015 13:33
    Reply to  edgku

    nu uz to Tev pašam jāatbild. Profilbildi esi mēģinājis ieturēt stilīgu, melnbalts, drusku zivsacs… :D :D :D Saproti, vecīt, Tu raugies no nepareizās puses… ja X grib burkānu, tas nenozīmē, ka viņš ir mūķene. Ja ieejot klosterī visas mūķenes darbojas ar burkāniem… saproti domu?

    09.06.2015 21:25
    Reply to  Skats

    Es piekrītu un pats popularizēju uzskatu, ka lietotājam vulgaris nav būtiski iedziļināties kodolu, gigabaitu, megapikseļu skaitā un programmatūras versijas numuros. Viņam būtiskākais, lai ierīce darbojas droši un pienācīgā kvalitātē (attiecīgi tās cenai, protams). Un priekšnoteikums tam ir laicīgi veikti programmatūras atjauninājumi. Tas ir kritiski svarīgi gan datoros, gan visa veida citās ierīcēs.

    AZ
    09.06.2015 14:21
    Reply to  Ksspars Lccis

    Bet ir taču tomēr patīkami,ka ražotājs/izstrādātājs par tevis izdoto naudu piedāvā atjauninājumos/uzlabojumus nevis pēc gada aizmirst par tevi.

    x
    09.06.2015 13:03

    >OS X El Capitan atnesīs iespēju ērti novietot blakus divus lietotņu logus.

    tiešām, agrāk to nevarēja izdarīt?

    Žans
    09.06.2015 13:05
    Reply to  x

    Tur ir domāts pilnekrāna režīmā varēs divus logus salikt blakus. Es tā noteikti tweetbot ar Safari apvienošu.

    Aleksejs Mjaliks
    09.06.2015 14:28
    Reply to  Žans

    Ja vien Tweetbot beidzot tiks pie jaunāku iOS pilnvērtīga atbalsta. :)

    Žans
    09.06.2015 20:31

    Uz iPhone jau ir iOS7(iOS9) stilā viņš, tad nesen arī Mac versija atjaunojās. iPad versija ir pamesta novārtā(lai gan man vairs nav iPad’s un kaut kā vienalga).

    Žans
    09.06.2015 13:04

    Par to kā uz El Capitan atbalstīs Apple Metal ne vārda neuzrakstījāt. Metal tak atdzīvinās skandalozo Retina MacBook’u.

    davfreim
    09.06.2015 14:21

    Kopumā diezgan garlaicīgs WWDC, bet daudz sīku uzlabojumu. Interesanti būtu notestēt Apple Music, jo 3 mēnešus visiem tas būs par velti 9.99$ vietā.

    Prieks, ka iOS9 būs arī uz vecajiem iPad un pat uz iPhone 4s. Kopumā daudz mazu uzlabojumu, kuri kopā diezgan pozitīvi ietekmēs iOS.

    Man patīk uzlabojumi Notes un noteikti gribēšu ietestēt News aplikāciju, izskatījās ļoti labi.

    AZ
    09.06.2015 18:01

    Es gaidu iespēju izmēģināt Apple Pay.Vai kādam ir bijusi iespēja pabūt ASV un izmēģināt?

    Ksspars Lccis
    09.06.2015 23:09
    Reply to  AZ

    a kas ir tik īpašs tajā Pay? Mums rimčikā visi kases termināli ir ar NFC – tas būtu 3 minūšu darbs kaut ko tādu palaist, tikai visiem pofig… neviens te netaisās sarosīties – nav nekāda baigi diži advancētā štelle salīdzinot ar bankas karti, kurai, starp citu, nevaj aķīti un kura nebaidās no ūdentiņa :D Varbūt štatos, kur vēl akmens laikmets – čeki un kartes ar magnētiskajām joslām un visu no tā izrietošos krāpšanu.

    Maris Laudams
    10.06.2015 13:46

    Iphone pērk, jo to pērkot nav jādomā – tas strādās un tu būsi “kruts”. Viss! OS, izšķirtspēja, fīčas, ātrums, utt nevienu neinteresē. Tieši tāpēc tas ir tik populārs. Ar samsung tu nekad īsti nesaproti, ko tu pērc. Viens ātrāks, viens lielāks, viens lētāks, viens…
    Vajag tā kā bērniem – izvēli ierobežot līdz 1 vai 2 un viss notiek.

    Austiņas – Beats. Sūc kā skan! Tās stādās un būsi stilīgs.

    Izteiktākais piemērs pulksteņi – pilnīgi visi rāda laiku. Tikai citi to dara stilīgi. Tev nav jāpatīk Breitling for Bentley – tas strādās un tu būsi stilīgs.

    Pērkot kāda zīmola preci, tu palien zem šī zīmola lietussarga un pievienojies mistiskai kastai.

    Tikai šajos laikos ilgstoši zīmoli vairs nav modē. Tāpēc ir jāuzmanās un nedrīkst nogulēt laiku, kad pārlekt uz citu zīmolu un kaismīgi visiem stāstīt cik ļoti labāks tas ir par pārējiem.

    Varu tikai iztēloties kā iphonisti smējās un rādīja ar pirkstu uz blackberry lietotājiem.

    Reklāma