Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber plāno iekarot Latviju, meklē darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Neviennozīmīgi vērtētais takšu serviss Uber pavisam nesen uzsāka oficiālu darbību Tallinā un savus taustekņus plāno apvīt arī ap Viļņu un Rīgu. Par to liecina uzņēmuma publicētie darba sludinājumi. Uber darbībai Latvijā meklē mārketinga un loģistikas menedžerus, kas atbildēs par šī servisa ieviešanu un atbalstu Rīgā. Papētot vakances Lietuvā, interesanti varam secināt, ka tieši Viļņa ir izvēlēta par Baltijas reģiona tehnisko centru – tur tiek meklēti tieši inženieri. Starp citu, arī Google par sava Baltijas ofisa lokāciju ir izvēlējies tieši Viļņu.

    Attēls no Uber.com
    Attēls no Uber.com

    Mega startup uzņēmums Uber ir novērtēts vismaz 50 miljardu ASV dolāru vērtībā un darbojas vairāk nekā 55 valstīs visā pasaulē, tomēr tas regulāri saskaras ar pretestību no taksometru kompānijām, varas iestādēm un medijiem. Lielā mērā tas ir saistīts ar to, ka daudzviet pasažieru pārvadājumus nevar veikt neregulēti (Latvijā ir vērts izstudēt Autopārvadājumu likumu), jo viens no Uber piedāvātajiem pakalpojumiem ļauj ikvienam kļūt par taksistu un pelnīt naudu pārvadājot cilvēkus ar savu privāto auto. Pieņemu, ka Latvijas gadījumā vismaz sākumā varēs atrauties pa zobiem no “klasiskajiem” taksistiem, kas savu darbu dara maksājot par licencēm. Runā arī, ka Uber vadītāji neko diži daudz arī nevar nopelnīt. Tāpat Uber ir problēmas ar servisa lietotāju (vadītāju) izskatīšanu un ik pa laikam var dzirdēt, kad kāds vadītājs ir uzbrucis pasažierim vai pat izvarojis. Tomēr neskatoties uz šādiem starpgadījumiem Uber kā tāds buboņu mēris turpina izplatīties pa visu pasauli. Pakalpojuma lietošanas ērtība mūsdienās nosaka visu!

    Reklāma

    Interesanti, ka Latvijā taksometru aplikāciju jomā ūdeņi vairs nav mierīgi. Pie mums diezgan aktīvi darbojas Igaunijā radītais Taxify un pavisam nesen mūsu tirgū ienāca lietuviešu Taxi Pocket.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    taalais
    04.06.2015 12:11

    Pie Igaunijas takšu cenām Uber ir cerības izsisties, pie Latvijas lēto takšu cenām Uber nav cerību!

    Karalis
    12.10.2015 21:19
    Reply to  taalais

    Es labpratak lietoshu uber par dargaku naudu ja par to sanjemshu kvaaltativu servisu.

    Grix
    04.06.2015 22:47

    Nez kā gan visi privātie tagad pārtaps par takšiem, nemainot a/m numuru zīmes.

    Edgars Labans
    03.07.2015 10:12

    Nedomāju, ka licenzes maksas dēļ, šeit kāds `atrausies pa zobem’. Vismaz Rīgā tā ir smieklīgi maza – tikai 15 EUR mēnesī.

    Reklāma