Web Analytics
More
    Reklāma

    Taksometru izsaukšanas serviss Uber Baltijas valstu iekarošanu sāk ar Tallinu

    Jaunākie raksti

    Par Baltijas startup uzņēmumiem un interneta biznesu vēstošais blogs Baltic Geek vēsta, ka Tallinā darbību uzsācis populārais (un arī dažviet bēdīgi slavenais) taksometru izsaukšanas serviss Uber. Piezīmēšu, ka Tallina ir pirmā pilsēta Baltijas valstīs, kur Uber izvēlējies izvērst savu darbību. Uzņēmums darbojas vairāk nekā 55 valstīs un 200 pilsētās visā pasaulē un šobrīd ir novērtēts vismaz 50 miljardu ASV dolāru vērtībā.

    Tallinā no piektdienas pilotprogrammas režīmā ir palaists UberPOP kopā-braukšanas pakalpojums, kurā ikviens interesents var kļūt par taksistu. Lai kļūtu par Uber servisa pārvadātāju, jābūt ne jaunākam par 21 gadu, derīgai vadītāja apliecībai (bez pārkāpumiem), apdrošinātam personiskajam auto un Uber izskata katru pieteikumu.

    Reklāma

    UberPOP pakalpojums dažādās valstīs saskaras ar varas iestāžu pretestību, kas liedz personiskos automobiļus neregulēti izmantot pārvadājumu pakalpojumu sniegšanai. Igaunijā gadījuma pārvadājumu nodrošināšanai nepieciešama speciāla atļauja, ko pārbauda policija vai pašvaldība. Par Uber servisa ieviešanu Igaunijā atbildīgais Aleksandrs Lobovs vēsta, ka Uber sadarbosies ar Igaunijas varas iestādēm, lai nodrošinātu legālu servisa darbību šajā valstī.

    Uber ir arī citi pakalpojumi, kuros notiek sadarbība arī ar klasiskajām taksometru kompānijām. Tieši šādu darbības formu izvērsis igauņu pašu veidotais līdzīgas dabas serviss Taxify, kas pagājušā gada nogalē piesaistīja 1.4 miljonu eiro investīcijas Eiropas tirgu apguvei un šobrīd aktīvi darbojas arī Latvijā. Taxify uzmanīgi sekos Uber panākumiem Igaunijā un ja privāto pārvadātāju pakalpojums kļūs legāls, apsver iespēju piedāvāt konkurējošu pakalpojumu.

    UberPOP servisa bāzes cena Tallinā ir 1.90 eiro. Par katru nobraukto kilometru jāmaksā 0.35 eiro un ceļā pavadīto minūti – 0.15 eiro. Minimālā brauciena cena (un arī maksa par brauciena atcelšanu) ir 3 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Labans
    18.05.2015 10:56

    Pagaidam Alviksa un Panda taxi izskatās lētāki (gadījumā ja Uber gribētu ienāt LV). Iespējams Uber par to pašu naudu piedāvā labāku auto vai kādu citu ekstru.
    Jebkurā gadījumā jaunas firmas atnākšana liecina, ka Iganijā ir piemērotāka vide inovācijām/investīcijām nekā pārējās Baltijas valstīs.

    Reklāma