Web Analytics
More
    Reklāma

    Četri kodoli pret astoņiem – vai no dubulta apjoma ir kāda jēga?

    Jaunākie raksti

    Viedtālruņi ir ļoti veikli no viena un divu kodolu procesoriem pārlēkuši uz četriem, astoņiem un pat desmit kodoliem, bet vienmēr bijis aktuāls jautājums – vai operētājsistēma un lietotnes spēj izmantot visus piedāvātos procesora kodolus. Iepriekš bija skaidri pateikts, ka Chrome interneta pārlūks spēj lieliski sadarboties ar astoņu kodolu procesoriem, bet par citām lietotnēm var tikai zīlēt.

    Beidzot veikts interesants tests, kur pretstatīti četru un astoņu kodolu procesori, lai atbildētu uz vienkāršu jautājumu: vai daudzkodolu procesoru piedalās ar visiem kodoliem viedierīces darbības nodrošināšanā? Ātrā atbilde ir jā, daudzās lietotnēs tiek izmantoti visi pieejamie procesora kodoli.

    Reklāma

    Pētījumā izmantotas ļoti populārās Chrome, YouTube, TempleRun 2 un Riptide GP2 lietotnes. Katrs pats var zemāk iepazīties ar lietotņu spējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    27.05.2015 12:02

    Labi, Chrome spēj izmantot 8 kodolus, bet paskatieties uz noslodzi! Vienkārša pārlūkprogramma tagad noslogo 4 kodolus ~60% apjomā (40% – 90%)? Tas nav normāli.

    27.05.2015 12:07
    Reply to  P.

    Ne jau vienkāršu, plain HTML lapu skatoties ir tāda noslodze. Otrkārt, kam tad vispār vajag to jaudu, ja to nelieto? Tu pērc 8 kodolus, lai 7 stāvētu rezervē? Lai stabili rullē ar 7 un viens ir rezervē.

    P.
    27.05.2015 12:37

    Nepērku 8 kodolus – man tos nevajag. Tāpat kā 4K ekrānus. Viedtālrunis ir paredzēts komunikācijai un izklaides funkcijai. Ja tam ir vajadzīgi 8 kodoli, tad kaut kas saknē nav pareizi ar os/programmatūru.

    27.05.2015 13:28
    Reply to  P.

    Iemesls kodolu skaitam mājas apstākļos vienmēr ir bijis tieši un vienīgi izklaides funkcijas nodrošināšana.

    Raivis Rasnačs
    27.05.2015 16:12
    Reply to  P.

    Kodoli nav tikai jaudai. Svarīgs faktors daudzkodolu procesoru ieviešanai bija energoefektivitāte. Ar 2 jaudīgiem kodoliem ir sarežģīti iegūt tik labu darbības laiku ar vienu uzlādi kā ar 4-8 kodoliem.

    Reklāma