Web Analytics
More
    Reklāma

    “Triatel” pilnveido bezvadu Wi-Fi internetu automašīnās

    Jaunākie raksti

    Telekomunikāciju operators “Triatel” (AS “Telekom Baltija”), koncentrējoties uz nišas biznesu un turpinot attīstīt papildu iespējas, tostarp attālajos Latvijas reģionos, pilnveidojis bezvadu Wi-Fi interneta automašīnā pieejamību. Tas pieejams automašīnā, kā arī tās tuvumā gan ieslēgtas, gan izslēgtas automašīnas režīmā ar vidējo lejupielādes ātrumu 3 – 7 Mb/s un maksimālo – 14,7 Mb/s.

    Nišas pakalpojumu pilnveidi uzņēmums īsteno saskaņā ar jauno darbības stratēģiju, kas paredz piedāvāt dažādas papildu iespējas reģionos ar salīdzinoši vājāku IT komunikāciju pieejamību, nevis sacensties ar nozares lielā trijnieka kompānijām.

    Reklāma

    Automašīnas bezvadu Wi-Fi internets pieejams visā Latvijas teritorijā, tostarp valsts attālajos reģionos, un to var lietot visi automašīnas pasažieri. “Triatel” internetu automašīnās ir iespējams lietot portatīvajā datorā, viedtālrunī, planšetdatorā (iPad u.c.), dažādu ražotāju MP3 pleijeros (iPod u.c.), Wi-Fi fotokamerās, portatīvajās spēļu stacijās.

    “Mūsdienās cilvēki kļūst aizvien mobilāki un vēlas drošu un stabilu internetu saņemt arī ārpus mājām vai biroja. Mūsu bezvadu Wi-Fi interneta automašīnā pakalpojumu ir iecienījuši gan tie klienti, kuriem automašīna ir kā mobilais birojs, gan tie, kuri vēlas stabilu internetu lietot Latvijas reģionos, dodoties atpūtā mežā, pie ezera, jūras u.tml.. Mēs neesam iesaistījušies ātrākā interneta sacensībās, jo konkurējam ar stabilitāti, īpaši vietās, kurās sava zemes reljefa, koku vai apbūves īpatnību dēļ tiek bloķēta signāla pārraide ātrajā LTE tīklā,” stāsta AS “Telekom Baltija” valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

    Bezvadu Wi-Fi interneta automašīnā komplektācijā ietilpst Nexpring NP20 bezvadu interneta modems, RUIM karte, auto lādētājs, signālu pastiprinošā ārējā antena. Bezvadu Wi-Fi internets automašīnā ir pieejams jebkurai automašīnai, neatkarīgi no izlaiduma gada. Ārējā ierīce – bezvadu interneta modems tiek pieslēgta automašīnas barošanas adapterim, visbiežāk 12V auto piepīpētāja spraudnim, un novietota autobraucējam ērtā vietā. Vēlams, lai antena atrastos logu līmenī. Savukārt interneta signāla pastiprināšanai pēc izvēles var izmantot ārējo antenu. “Visbiežāk klienti modemu izvēlas novietot auto salonā uz aizmugurējā paneļa, pie stikla. Savukārt par ārējo antenu izvēlas magnētisko antenu ārpusē pie durvīm,” praktiskās nianses skaidro V.Topors.

    “Triatel” modemā iebūvētais akumulators nodrošina modema darbību arī vēl pāris stundas pēc automašīnas izslēgšanas. Tajā iebūvētais rūteris nodrošina stabilu datu pārraidi 10 – 30 metru rādiusā: attālums ir atkarīgs no gala ierīcē, piemēram, viedtālrunī vai datorā, iebūvētā Wi-Fi modema parametriem. Tādējādi, tas nodrošina internetu gan automašīnā un tās tuvumā, gan to var kā mobilu ierīci ņemt līdzi, piemēram, no kāpu zonas, kurā atstāta automašīna, lejā uz pludmali, kurā iecerēts pavadīt atpūtas dienu.

    Automašīnas bezvadu Wi-Fi interneta ātrums ir vidēji 3–7 Mb/s lejupielādei un 1-3 Mb/s augšupielādei. Maksimālais lejupielādes ātrums ir līdz 14,7 Mb/s, un to var ietekmēt ar ārējās antenas palīdzību.

    Pakalpojumu novērtējuši klienti, kuri vēlas stabilu interneta ātrumu, kas ļauj komfortabli strādāt internetā automašīnā vai tās tuvumā, piemēram, mežu izstrādē, būvobjektos, ņemot vērā biznesa ikdienas specifiku. Otra klientu grupa ir cilvēki, kuri automašīnas bezvadu Wi-Fi internetu vēlas izmantot atpūtas pasākumos, piemēram, medībās, makšķerējot, organizējot ballītes brīvā dabā u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    12.05.2015 13:22

    Iebrauc ar auto kāpu zonā un izmanto internetu….kam to vajag?

    bombelats
    12.05.2015 23:28
    Reply to  x

    Atbilde apslēpta tele2 reklāmās: Tikai Mārtiņš Vilsons kā muļķis spēlē ģitāru vai copē zivis zaļumos, pārējie reālie atpūtnieki neatrauj acu no savām glaudierīcēm. ;)
    Bet skumja realitāte.

    Juris
    14.09.2015 15:55
    Reklāma