Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā sarūk viedierīču tirgus, 90% iedzīvotāju jau ir viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Ķīna ir strauji apguvusi viedās ierīce un tiek ziņots, ka 90% Ķīnas iedzīvotāju jau esot viedtālrunis. Šāda apskaužama statistika nozīmē arī to, ka viedierīču pārdošanas apjomi sāks strauji kristies un pirmās pazīmes jau par to liecina. Šī gada pirmo trīs mēnešu laikā Ķīnā pārdoto viedtālruņu skaits sarucis par 4.3%, kad to salīdzina ar pagājušā gada to pašu periodu.

    Ķīnā pēdējos sešus gadus viedierīču tirgus ir tikai plaucis un attīstījies. Vairāki ražotāji Ķīnas tirgū redz arī turpmāku potenciālu un jau iepriekš rakstījām, ka Apple produkcijas noiets Ķīnā ir lielāks, nekā visā Eiropā kopā. Arī vietējie lielie ražotāji Huawei, ZTE un Xiaomi saskata tirgus potenciālu, un grasās arī turpmāk izlaist vairākus jaunus modeļus gadā.

    Reklāma

    Salīdzinoši dārgie Apple iPhone viedtālruņi ir apsteiguši vietējā ražotāja Xiaomi pārdošanas apjomus. Tajā pašā laikā Samsung ir nokritis uz ceturto vietu, bet Samsung savas spējas vēl parādīs ar Galaxy S6 un S6 edge modeļiem, kas tikai nesen nonākuši pārdošanā. 885 miljoniem Ķīnas viedtālruņu lietotāju ir lēti vai vidēji dārgi viedtālruņi, kas vismaz teorētiski nozīmē milzīgas iespējas pārdot tieši flagmaņus šajā tirgū.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    11.05.2015 10:01

    Nu nekas, izdomās jaunu iekārtu, kas aizstās VT un visi pirks to. Tā jau ik pa laikam notiek. Kamēr nav izdomāta, var pagriezt pircējus “nomā, nevis pērc” karuselī. Ir taču cilvēki, kuriem patīk ik pēc pusgada iesēsties jaunākā telefonā, lai piedalītos tehniskās jaunrades procesā vismaz šādā veidā.

    11.05.2015 10:51

    Ķīnā viss, liekas, masveidā notiek – viens ieraudzīs Apple vai Samsung, tā visiem uzreiz vajag. Tas pats, kas japāņu tirgū – līdz ko vienai mazai meitenītei kādu grabulīti vajag, tā visas skrien pakaļ. Apsēstie austrumnieki.

    Reklāma