Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple trīs mēnešos pārdod 61 miljonu iPhone

    Jaunākie raksti

    Vēl šī gada janvārī Apple uzrādīja rekordu, pārdodot necerēti lielu iPhone skaitu. 74.5 miljoni Apple iPhone nonāca pie pircējiem Ziemassvētku laikā un Apple spēja gūt ienākumus 74.6 miljardu ASV dolāru apmērā. Šī gada pirmajā ceturksnī Apple guva 58 miljardu dolāru ienākumus un pārdeva gandrīz 61 miljonu iPhone. Šie esot bijuši veiksmīgākie Apple pirmie gada trīs mēneši uzņēmuma vēsturē.

    Tiek norādīts, ka Ķīna kļūst par milzīgu Apple noieta tirgu. Ķīna ir ienesusi gandrīz trešo daļu no Apple ceturkšņa ienākumiem. Tas nozīmē, ka Eiropa ir piekāpusies Ķīnai un noslīdējusi uz trešo Apple noieta tirgu. Pirmais noieta tirgus, protams, vēl arvien ir ASV.

    Gada pirmajos trīs mēnešos Apple piegādāja 4.56 miljonus Mac datorus, kas ir aptuveni par 10% vairāk, ja salīdzina ar pagājušo gadu. Ar iPad neiet tik gludi un jau kārtējo reizi planšetdatoru pārdošanas apjomi krīt. Ar pārdotiem 12.6 miljoniem iPad uzņēmumam nākas atzīt nelielu sakāvi un 23% kritumu, ja salīdzina ar pagājušā gada attiecīgu laika periodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    _- Smits -_
    28.04.2015 13:40

    Ljoti skisti jo pats (beidzot) sapratu ar ka jaamainaas uz iphone :)

    Uldis M.
    29.04.2015 09:00

    Heiteri var heitot, bet ja šis produkts būtu vienkārši “overpriced shit” tad “nozombētie” pircēji ar laiku tomēr atjēgtos un otrreiz, trešoreiz, u.t.t. neizvēlētos pirkt šo produktu, bet pirktu “daudz labāku” produktu no Dienvidkorejas! Un Apple pārdošanas apjomi ne tuvu nebūtu šādi.
    Malači Apple!

    Janks
    29.04.2015 11:43

    katrā ziņā pēc n-to gadu androīda lietošanas, pārejot uz apple produktu, ir jūtama ļoti liela kvalitātes atšķirība.Android galīgi vairs nepiesaista..

    Ksspars Lccis
    30.04.2015 11:07

    Согласно подсчетам специалистов Strategy Analytics, за первые три месяца календарного года корейской корпорации удалось захватить 24% рынка коммуникаторов, тогда как охват Купертино составил 18%. Для сравнения: годом ранее присутствие Сеула лежало в пределах 31%.

    С точки зрения количества поставленных смартфонов, Samsung отгрузила 83,2 млн единиц, Apple — 61,2 млн iPhone.

    30.04.2015 11:12
    Reply to  Ksspars Lccis

    Viena lieta ir pārdošanā nosūtīto ierīču skaits un kas pavisam cits – peļņa. Samsung atkal ir izdevies makani daudz telefonus nosūtīt izplatītājiem, taču nopelnīt no tiem sanāk arvien mazāk. iPhone 6 (un konkrēti iPhone 6 Plus) Samsungam nokoda jūtamu daļu Galaxy S biznesa.

    Ksspars Lccis
    30.04.2015 11:27

    Kristap, kā tas tā nākas, ka apple vienmēr “pārdod” bet samsung vienmēr tikai “nosūta”… Tev tas neliekas drusku smieklīgi? Neesmu baigais samsung fanāts un par jaunie S6 man nepatīk dēļ asajām kantēm, bet samsung ir atkodis apakaļ savu pīrāga daļu. un sāka jau ar alfu, a3,5 un 7. es saprotu, ka Tu priecājies par to, ka džeki nav apakšā caumuriņus salikuši uz vienas līnijas un sapņo par aifonu, bet Tev kā jaunas ģimenes cilvēkam, kam turklāt ir bēbis, vajadzētu saprast aifona neracionalitāti – un ja tā, tad skaidrs, ka tiem miljoni ir nozombēti :D Nu lūk – labāk naudu ieguldīt nākotnē. Un tad uzreiz saprotama Tava jūsmošana par Subaru un neviens nepārmetīs, ka jūsmo arī bmw x6. Kā auto fanam. Nav tādu telefonfanu apple (no tehnoloģiju viedokļa), tur nav ne pārākuma, ne uhhhhh… Tu esi šī portāla seja savā ziņā un Tu nevari atļauties uzvesties kā fanbojs

    30.04.2015 12:31
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ja gribam būt pavisam precīzi, tad šāda veida aprēķinos/statistikās tipiski norādīts ierīču skaits, kas ir nosūtīts izplatītājiem nevis uzspēts pārdot gala lietotājiem. Tāpēc te nav atšķirības un mūsu rakstos dažkārt aizmāršības pēc uzrakstam to pārdošanas faktu (kas ir saprotamāks lasītājam). Te nav dziļākas domas maldināt lasītājus.

    Es īpaši nepriecājos ne par Samsung nespēju perfekti nostrādāt savus produktus, ne Apple lielajiem pārdošanas rādītājiem, jo ne viens, ne otrs gadījums mani tiešā veidā īpaši neskar. Tomēr ir konkrētas ar tehnoloģijām saistītas tēmas par kurām uzskatu par savu pienākumu rakstīt un skaidrot.

    Savos rakstu darbos (arī Kursorā) es cenšos nodalīt savu personisko viedokli no faktiem. Parasti es savu viedokli tā arī iesāku, ka “Es pats darītu to vai šito..” un tas nenozīmē, ka tagad visiem ir jāskrien un jāatkārto manas darbības. Ja mana pieredze man rāda, ka ar iPhone savus darbus varu veikt labāk/ērtāk/patīkamāk, tad kāpēc, lai es sev liegtu šo prieku? Tomēr es nekad un nekur neesmu teicis, ka iPhone pilnīgi visiem citiem lasītājiem būs labākā izvēle. Pilnīgi un galīgi nē. Tāpēc nevajag arī man piesiet bumbas par lietām, kur bumbas nav piesienamas :)

    Ksspars Lccis
    30.04.2015 11:07

    Piedodiet, bija slinkums tulkāt…

    Reklāma