Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums – vairākas Android lietotnes mēģina inficēt viedierīces

    Jaunākie raksti

    Lietotnes izvietošana Google Play veikalā ir ātra un nesāpīga, bet tikpat ātri tur var nonākt lietotnes, kas mēģinās dažādos veidos inficēt viedierīci. Institut Eurécom veiktajā pētījumā norādīts, ka Android lietotņu pasaule, pat ja tās iegūtas Google Play veikalā, ir visai bīstama.

    Google ir atklājusi, ka jau vairākus mēnešus darbojas cilvēki, kas izvērtē lietotnes, to prasītās pieejas un autoru sniegto informāciju par lietotņu saturu. Izstrādātājiem tas nozīmē nedaudz ilgāku laiku līdz lietotne nonāk Google Play veikalā, bet lietotājiem tas dod kvalitatīvākus aprakstus, ierobežotākas lietotņu pieejas un atbilstošāku saturu. Diemžēl arī šī pieeja nevar izskaust ļaundabīgas lietotņu darbības.

    Reklāma

    Pētījuma gaitā uzstādītas un pārbaudītas vairāk nekā 2000 bezmaksas lietotnes no Google Play veikala. Atklājies, ka vairākas lietotnes mēģina piekļūt 250 000 dažādām tiešsaistes adresēm, kuru skaitā ir ne tikai reklāmu sniedzēji. Neliels lietotņu skaits esot veidots, lai mēģinātu savienoties ar tiešsaistes adresēm, kas mēģina inficēt viedierīces.

    Jānorāda, ka pētījums ir daļēji uzskatāms par NoSuchApp lietotnes reklāmu, kas drīzumā nonāks Google Play veikalā. NoSuchApp pārbaudīs viedierīces saturu un ziņos par tām lietotnēm, kas vēlas pieslēgties nevēlama satura izplatītājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    08.05.2015 15:28

    Atkal tas pac…nu cik var – būtu labāk uztaisījuši jūzer aptauju Latvijā – vai kāds ir ar to saskāries, kā to dabūja gatavu un kādas bija sekas.

    Reklāma