Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas komanda dodas uz Baltijas informātikas olimpiādi

    Jaunākie raksti

    No 28. aprīļa līdz 3. maijam Polijas galvaspilsētā Varšavā norisināsies 21. Baltijas informātikas olimpiāde. Olimpiādē piedalīsies 60 skolēni no 9 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Polijas un Vācijas.

    Latvijas komandu pārstāvēs Rīgas valsts 1. ģimnāzijas skolnieki: Aleksejs Popovs, Ingus Jānis Pretkalniņš, Kristaps Čivkulis, Rīgas 89. vidusskolas pārstāvji Aleksejs un Aleksandrs Zajakini, kā arī Pēteris Pakalns no Cēsu Valsts ģimnāzijas. Latvijas komandu Baltijas informātikas olimpiādē vadīs Rihards Opmanis un Artūrs Verza.

    Reklāma

    Šogad komanda centīsies atkārtot un uzlabot pagājušā gada rezultātus, kad zelta medaļu izcīnīja Aleksejs Zajakins, sudraba godalgas ieguva Ingus Jānis Pretkalniņš, bet bronzas medaļas mājup pārveda Pēteris Pakalns, Aleksejs Popovs un Kristaps Čivkulis. Savukārt no saviem pieredzējušākajiem komandas biedriem centīsies neatpalikt Aleksandrs Zajakins, kurš piedzīvos debiju šāda līmeņa sacensībās.

    “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) pēdējos gados aizvien vairāk integrējas visdažādākajās nozarēs. IKT joma no atsevišķas biznesa nozares kļūst par dzinējspēku visā ekonomikā, jo nozaru konkurētspēja aizvien vairāk kļūst atkarīga no darbinieku IKT zināšanām. Tāpēc patiess prieks, ka mūsu jauno programmētāju zināšanas un prasmes tiek augstu novērtētas starptautiskā mērogā, turklāt, lai noskaidrotu Latvijas izlases sastāvu dalībai šajā olimpiādē, tika rīkotas pat vairākas atlases kārtas. Tas parāda Latvijas jauno programmētāju augsto sagatavotības līmeni,” uzsver Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

    Baltijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kuras formāts ir līdzīgs Vispasaules informātikas olimpiādes IOI formātam. Katrā no trijām sacensību dienām dalībniekiem piecu stundu laikā risināšanai tiks piedāvāti trīs uzdevumi. Katrs uzdevums jāatrisina kādā no datorprogrammu programmēšanas valodām – Pascal, C++ vai Java.

    Baltijas informātikas olimpiādes notiek katru gadu kopš 1995. gada. Šī iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunija) 1995. gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs. Līdz šim visvairāk – četras reizes – olimpiāde notikusi Igaunijā (Tartu – 1995., 1998., 2003. un 2010.gadā) un Latvijā (Rīgā 1996. un 1999., Ventspilī – 2004. un 2012.gadā), un Lietuvā – Viļņā 1996. un 2002.gadā, Pasvālē – 2005. gadā un Palangā 2014.gadā.

    Savukārt Polijā Baltijas labākie jaunie programmēšanas talanti pulcēsies 3. reizi – pirms tam 2001. gadā olimpiāde notika Sopotā, bet 2008.gadā – Gdiņā. Šī gada olimpiādes goda patroni ir Polijas Izglītības ministre Joanna Kluzika-Rostkovska (Joanna Kluzik-Rostkowska) un Polijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andrejs Malinovskis (Andrzej Malinowski).

    Baltijas informātikas olimpiāde ir svarīgs posms, gatavojoties Vispasaules 27. informātikas olimpiādei, kas no 26. jūlija līdz 2. augustam norisināsies Almati (Kazahstānā).

    Latvijas izlase uz olimpiādi varēja doties pateicoties olimpiādes galveno partneru “Accenture Latvia”, “Exigen Services Latvija”, “Lattelecom”, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), partneru: “ABC Software”, “Datakom” un “Progmeistars”, “Tom Sawyer Software“, “SigmaNet” un “Reklāmas un Zīmogu fabrika” sniegtajam atbalstam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma