Web Analytics
More
    Reklāma

    Talantīgus jauniešus aicina pieteikties Mākslīgā intelekta (MI) olimpiādei

    Jaunākie raksti

    Liepājas tehnoloģiju klasteris aicina talantīgus 12. klases skolēnus un profesionālās vidējās izglītības pēdējā kursa audzēkņus pārbaudīt savas zināšanas mākslīgā intelekta jomā, informātikā un matemātikā Mākslīgā intelekta (MI) olimpiādē. Olimpiāde noritēs jau trešo gadu un spējīgākajiem dalībniekiem būs iespēja tikt pie dažādām balvām.

    17. februārī startēs trešā Mākslīgā intelekta (MI) olimpiāde jauniešiem ar labām zināšanām informācijas tehnoloģijās un matemātikā. Uzdevumi būs izpildāmi ar dažādām pieejām. MI olimpiādi organizē Liepājas tehnoloģiju klasteris sadarbībā ar MI uzņēmumiem un profesionāļiem. Dalība olimpiādē ir bez maksas, un tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas vispārizglītojošās izglītības iestādes 12. klašu skolēns un profesionālās vidējās izglītības iestādes pēdējā kursa audzēknis.

    Reklāma

    Pieteikties iespējams līdz 16.februāra plkst. 15:00.

    MI olimpiāde notiks trīs dažādās disciplīnās – matemātika, informātika un dziļā mašīnmācīšanās (deep learning). Dalība olimpiādē ir iespēja iemācīties ko jaunu un izmēģināt spēkus mākslīgā intelekta izstrādē. Tas ļaus iepazīt nākotnes tehnoloģiju izaicinājumus, kā arī iegūt vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

    Pirmās Mākslīgā intelekta olimpiādes uzvarētājs Krišjānis: “No sākuma likās, ka nepiedalīšos, jo iepriekš biju ļoti maz darbojies ar jebkāda veida mākslīgā intelekta tehnoloģijām. Olimpiāde bija ļoti interesanta, jo uzdotie uzdevumi nebija pārāk viegli, bet tajā pašā laikā nebija neizpildāmi. Šo olimpiādes uzvaru esmu izmantojis, lai gūtu dalības iespēju citos projektos, kuri saistīti ar mašīnmācīšanos. Un tā man ir palīdzējusi apzināt savas spējas un intereses.”

    Šis ir lielisks pirmais solis karjeras virzienā MI izstrādē – izdevība skolēniem pārbaudīt savas zināšanas starpdisciplināros uzdevumos, kas ļaus iepazīt nākotnes tehnoloģiju izaicinājumus, kā arī iegūt vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem – Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Liepājas Universitātes, “Giraffe360” un “ASYA.AI”.

    Lai labāk sagatavotos olimpiādei, 16. februārī visiem reģistrētajiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties tiešsaistes konsultācijā. Dalībnieki gūs ieskatu risināmajos uzdevumos un varēs noskaidrot ko jaunu par MI izstrādi.

    Vairāk informācijas par MI olimpiādi un pieteikšanās pieejama šeit. Mākslīgā intelekta olimpiādi jau trešo gadu rīko Liepājas tehnoloģiju klasteris, atbalsta Digitālo inovāciju parks, Liepājas valstspilsētas pašvaldība, Liepājas Universitāte, tehnoloģiju uzņēmumi “Giraffe360” un ASYA.AI.

    Kursors.lv komentārs: Skaidrs, ka mākslīgā intelekta tehnoloģijas jau diezgan pārskatāmā nākotnē ieņems diezgan nopietnu lomu daudzās mūsu ikdienas jomās. Tāpēc apsveicamas ir šādas aktivitātes, kas motivē skolēnus iepazīt šo jomu. Aicinu iesaistīties šajā aktivitātē, zaudētājs šeit nebūs neviens!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma