Web Analytics
More
    Reklāma

    Kārlis Andersons: fintech palīdz samazināt izmaksas un padara pakalpojumus pieejamākus

    Jaunākie raksti

    Fintech ir ieradies. Pārveidojis finanšu resursu pārvaldīšanas manieres un iemetis tās digitālajā vidē uz palikšanu. Vismaz pagaidām. Ko tas dod mums kā patērētājiem un jaunu biznesa ideju meklētājiem? Atbildes meklējām kopā ar Kārli Andersonu, eegloo business lab attīstības vadītāju un kādreizējo Mobilly vadītāju.

    Ko īsti nozīmē fintech?

    Fintech ir saīsinājums no vārdiem “finance” un “technology”. Ar šādu terminu apzīmē uzņēmumus, kas, pamatojoties uz mūsdienu tehnoloģiju iespējām, maina un izlabo finanšu pakalpojumus, ko izmantojam ikdienā.

    Reklāma

    Kā finanšu tehnoloģijas mainījušas izpratni par to kā rīkojamies un pārraugām savus naudas resursus?

    Redzamākie uzlabojumi noteikti ir banku pusē, ko izmantojam bieži. Es pat nevaru atcerēties pēdējo reizi, kad biju bankas filiālē, jo visi man nepieciešamie pakalpojumi ir pieejami attālināti. Aizvien biežāk izmantoju telefonu, lai sekotu notikumiem kontā un veiktu maksājumus. Attīstība notiek visapkārt, mums atliek vien šo attīstību pamanīt! Tā, piemēram, Mobilly, kur pats pavadīju vairākus gadus, piedāvā veikt noteiktus maksājumus ar telefonu, kamēr mobilo sakaru operatori sadarbībā ar apdrošinātājiem lauj nopirkt ceļojuma apdrošināšanu ar īsziņu. Globālā mērogā savukārt tādi uzņēmumi kā Transferwise ļauj saviem klientiem krietni ietaupīt, veicot valūtas konvertāciju, jo tieši viņu tehnoloģiskā bāze to var nodrošināt.

    Vai un kāpēc fintech ir nepieciešams?

    Fintech palīdz samazināt izmaksas un padara pakalpojumus pieejamākus. Kā gala lietotājs, es neredzu mīnusus, turklāt esošajiem spēlētājiem tas liek visu laiku skatīties uz priekšu un uzlabot savus pakalpojumus.

    Ko sagaidīt no Rietumu Fintech Challenge by TechHub Academy, kurā piedalies kā mentors?

    Es ceru, ka šis pasākums visiem parādīs iespējas, kas mūs sagaida tuvākā nākotnē finanšu sfērā. Pašiem dalībniekiem tā tikmēr sniegs izdevību iegūt vērtīgus viedokļus savas idejas tālākai attīstīšanai. Protams, arī galvenā balva – 5000€ no Rietumu bankas – ir labs motivators!

    Latvijā pirmais FinTech Challenge konkurss Rīgā notiks 28. aprīlī un tajā piedalīsies 7 stārtapi no Latvijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Polijas. Vienas dienas laikā šiem stārtapiem būs iespēja saņemt biznesa konsultācijas, pilnveidot savu ideju, atrast jaunus sadarbības partnerus, kā arī prezentēt savu ideju žūrijai, kas pēcāk labāko stārtapu apbalvos ar 5000€ naudas prēmiju.

    Pirmā Rietumu Fintech Challenge dalībnieki:

    • WealthArc (Polija) – aktīvu pārvaldības SaaS risinājums, kas apvieno datu analīzi, mākslīgo intelektu un kiberdrošību mākonī.
    • Swipe (Latvija) – risinājums, kas uzņēmumiem dod iespēju sūtīt rēķinus un saņemt ienākošos maksājumus tiešsaistē, izmantojot Visa/ MasterCard karti.
    • Zen Fin Tech (Latvija) – mobilais SaaS risinājums tiešsaistes kreditoru uzņēmumiem un mikro-aizdevumu industrijai.
    • Mintos (Latvija) – savstarpējo aizdevumu platforma, kas saved kopā cilvēkus, kas grib aizņemties ar saprātīgiem nosacījumiem, un investorus, kuri meklē pievilcīgu atdevi.
    • Wizard.Finance (Igaunija) – digitāls risinājums, kas palīdz nogādāt lietotāja rēķinus viņa grāmatvedim.
    • Monea (Monetizator) (Latvija) – P2P mikro maksājumu lietotne, kas nodrošina naudas transakcijas no lietotāja bankas konta uz visiem viņa telefona grāmatas kontaktpersonu bankas kontiem vienas minūtes laikā.
    • EComCharge (Baltkrievija) – norēķinu veikšanas lietotne, kas bez iepriekšējas integrācijas mājaslapā vai citos sociālajos un informatīvajos kanālos ļauj fiziskām un juridiskām personām saņemt klientu veiktos maksājumus.

    Starp mentoriem ir Rojs Vella (Vella Ventures Ltd. vadītājs un Stenfordas Biznesa skolas absolvents),  Aigars Mačiņš (Microsoft tehnoloģiju evaņģēlists), Kārlis Andersons (Eegloo business lab biznesa attīstības vadītājs), Jevgēņijs Djugajevs (Rietumu bankas viceprezidents), Viesturs Sosārs (Real Sound Lab vadītājs un biznesa eņģelis), Jevgēņijs Kazanins (Bondora mārketinga vadītājs). Noslēguma piču pasākumā žūriju pārstāvēs Rojs Vella, Renats Lokomets (Rietumu bankas vecākais viceprezidents), Māris Daģis (Sellfy līdzdibinātājs un vadītājs) un Brendons Mērfijs (Rietumu bankas valdes loceklis) un Normunds Bergs (SAF tehnika vadītājs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis).

    Konkursa organizētāji ir TechHub Riga un Rietumu banka, konkurss notiek sadarbībā arī ar Microsoft, LatBAN, Labs of Latvia un Latvijas Garantiju aģentūru programmas “Atbalsts iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai” ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma