Web Analytics
More
    Reklāma

    Nosaukti Rietumu FinTech Challenge konkursā uzņemtie stārtapi

    Jaunākie raksti

    Jau 28.aprīlī notiks pirmais Rietumu FinTech Challenge by TechHub Academy konkurss, kas pulcēs finanšu un biznesa jomas profesionāļus un sniegs uzņēmējdarbības konsultācijas stārtapiem, kas rada produktus un pakalpojumus finanšu resursu pārvaldībā. No 16 saņemtajiem pieteikumiem konkursā ir uzņemtas 7 perspektīvākās komandas, kas dienas laikā pilnveidos savas idejas un tostarp cīnīsies par galveno balvu – 5000€ no konkursa sadarbības partnera Rietumu bankas.

    Rietumu FinTech konkurss ir pirmais šāda konkurss Latvijā, izveidots ar mērķi atrast un apmācīt reģionā veidotos finanšu tehnoloģiju produktus un pakalpojumus, kā arī celt kopējo stārtapu konkurētspēju globālajā tirgū. Konkurss līdz ar to bija atvērts ikkatram fintech stārtapam, neskatoties uz tā attīstības fāzi, mītnes vietu un finanšu problēmu, kas tiek risināta. Rietumu FinTech Challenge pieteicās 16 stārtapi, un konkursā tika uzņemtas 7 atbilstošākās un perspektīvākās komandas.

    Reklāma

    Pirmā Rietumu Fintech Challenge dalībnieki:

    • WealthArc (Polija) – aktīvu pārvaldības SaaS risinājums, kas apvieno datu analīzi, mākslīgo intelektu un kiberdrošību mākonī.
    • Swipe (Latvija) – risinājums, kas uzņēmumiem dod iespēju sūtīt rēķinus un saņemt ienākošos maksājumus tiešsaistē, izmantojot Visa/ MasterCard karti.
    • Zen Fin Tech (Latvija) – mobilais SaaS risinājums tiešsaistes kreditoru uzņēmumiem un mikro-aizdevumu industrijai.
    • Mintos (Latvija) – savstarpējo aizdevumu platforma, kas saved kopā cilvēkus, kas grib aizņemties ar saprātīgiem nosacījumiem, un investorus, kuri meklē pievilcīgu atdevi.
    • Wizard.Finance (Igaunija) – digitāls risinājums, kas palīdz nogādāt lietotāja rēķinus viņa grāmatvedim.
    • Monea (Monetizator) (Latvija) – P2P mikro maksājumu lietotne, kas nodrošina naudas transakcijas no lietotāja bankas konta uz visiem viņa telefona grāmatas kontaktpersonu bankas kontiem vienas minūtes laikā.
    • EComCharge (Baltkrievija) – norēķinu veikšanas lietotne, kas bez iepriekšējas integrācijas mājaslapā vai citos sociālajos un informatīvajos kanālos ļauj fiziskām un juridiskām personām saņemt klientu veiktos maksājumus.

    Starp mentoriem ir Rojs Vella (Vella Ventures Ltd. vadītājs un Stenfordas Biznesa skolas absolvents),  Aigars Mačiņš (Microsoft tehnoloģiju evaņģēlists), Kārlis Andersons (Eegloo business lab biznesa attīstības vadītājs), Jevgēņijs Djugajevs (Rietumu bankas viceprezidents), Viesturs Sosārs (Real Sound Lab vadītājs un biznesa eņģelis), Jevgēņijs Kazanins (Bondora mārketinga vadītājs). Noslēguma piču pasākumā žūriju pārstāvēs Rojs Vella, Renats Lokomets (Rietumu bankas vecākais viceprezidents), Māris Daģis (Sellfy līdzdibinātājs un vadītājs) un Brendons Mērfijs (Rietumu bankas valdes loceklis) un Normunds Bergs (SAF tehnika vadītājs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis).

    Tostarp Rietumu FinTech konkursa dalībnieki cīnīsies par 5000€ naudas balvu, ko uzvarētājam pasniegs konkursa galvenais partneris Rietumu banka. ‘Mēs Rietumu Bankā esam pārliecināti, ka sinerģija starp tradicionālo banku sektoru un FinTech nozari ir ļoti liela. Savu dalību konkursa organizācijā uzskatām par svarīgu soli virzienā uz aktīvu finanšu servisa un elektroniskās komercijas inovāciju un jaunu daudzsološu projektu atbalstu,’ norāda Renāts Lokomets, Rietumu Bankas valdes loceklis.

    Konkursa noslēguma piču konkurss ir atvērts skatītājiem, un informācija, kā rezervēt sev skatītāja vietu, ir pieejama, rakstot uz egita.polanska@techhub.com. Vietu skaits ir ierobežots.

    Rietumu Fintech Challenge by TechHub Academy organizētājs ir nodibinājums TechHub Riga, pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju jauno uzņēmumu koprades telpa, kur ikdienā strādā vairāk nekā 30 stārtapu un kas regulāri rīko tādus ar uzņēmējdarbību, tehnoloģijām un stārtapiem saistītus pasākumus kā ikmēneša Mītapi, TechChill Baltics konference un TechHub Stārtapu Akadēmija.

    Rietumu Fintech Challenge by TechHub Academy galvenie partneri ir Rietumu Banka – vadošā Latvijas banka ar vietējo privāto kapitālu, kas specializējas biznesa un privāto kapitālu apkalpošanā. Rietumu Banka sniedz pilnu mūsdienu finanšu pakalpojumu spektru, tai skaitā veic klientu biznesa organizāciju interneta vidē. Rietumu Banka organizē reģiona lielāko starptautisko elektroniskās komercijas konferenci eCom21.

    Konkurss notiek arī sadarbībā ar Microsoft, LatBAN, Labs of Latvia un Latvijas Garantiju aģentūru programmas “Atbalsts iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai” ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma