Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 Exynos procesors pamatīgi sit pa Qualcomm kabatu

    Jaunākie raksti

    Samsung Galaxy S6 un S6 edge ražotājam izmaksā dārgi un katrā viedtālrunī esot izmantotas 110 komponentes. Salīdzinājumam Galaxy S5 tika izmantotas vien 80 detaļas, turklāt Galaxy S6 ir sarežģītāk salikt, jo tiek izmantotas metāla un stikla daļas. Tiek norādīts, ka Galaxy S6 un S6 edge maksātu vēl ievērojami dārgāk, ja Samsung nespētu vai nevēlētos pats ražot daudzas izmantotās komponentes.

    Izrādās, būtisks ietaupījums panākams, izmantojot pašu veidoto Exynos procesoru, jo Qualcomm vēlas, lai par katru pārdoto viedtālruni viņiem tiktu samaksāti 2.5 līdz 5% no viedtālruņa pārdošanas cenas. Un tas ir neskaitot Qualcomm Snapdragon procesora iegādi. Tiek pieļauts, ka Qualcomm šādā veidā ar patentu maksām spēj nopelnīt vairāk nekā no pašu Snapdragon procesoru tirdzniecības. Samsung par visas Galaxy S līnijas aprīkošanu ar Snapdragon procesoriem gadu gaitā jau samaksājis aptuveni 9 miljardus ASV dolārus.

    Reklāma

    Samsung solis ar pašu veidotu procesoru Galaxy S6 flagmaņiem ir licis Qualcomm pārskatīt patentu maksu piemērošanu un apmērus. Visticamāk, Qualcomm nāksies atzīt, ka Samsung veidotais Exynos 7420 astoņu kodolu 14 nm tehnoloģijas procesors ir pārāks par neveiksmju vajāto Snapdragon 810. Arī MediaTek neslinko un uzņēmums nesen izziņojis spēju ražot augstvērtīgus procesorus. Pagaidām gan pieejams tikai viens MediaTek “augsto plauktu” garadarbs.

    Iespējams, ka drīzumā tiks pārdalīts mobilo procesoru tirgus. Varētu būt, ka zaudētāja lomā nonāks pēdējo gadu spīdeklis Qualcomm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    21.04.2015 18:26

    Patrāpijās interesants apskats https://www.youtube.com/watch?v=zdid_iLdeWw – tika salīdzināti divi HTC modeļi – Desire820 un Desire820S, viens ar 615pūķīti, otrs ar Mediatek 6752. Zināju, ka Mediaktek nopietni strādā un pilnveidojās, bet tik liela atšķirība bija pārsteigums! Qualcomm var kādu rītu pamosties un … izrādīties ārpus tirgus!!!

    Reklāma