Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 edge izgatavošana ir dārgāka par Apple iPhone

    Jaunākie raksti

    Samsung flagmanis Galaxy S6 edge ir viens no dārgākajiem, ja ne visdārgāk ražotājam izmaksājošais viedtālrunis. Galaxy S6 edge 64 GB versijas izveide ražotājam izmaksā ap 290 dolāriem, kas ietver detaļas un darba spēka izmaksas. Pagājušajā gadā viena Galaxy S5 izveidošana maksāja aptuveni 34 dolārus mazāk.

    Salīdzinājumam Apple iPhone 6 un iPhone 6 Plus izmaksas ir attiecīgi 247 un 263 ASV dolāri par 64 GB versijām. 64 GB Apple iPhone 6 cena ir ap 800 eiro, bet ASV tas maksā 700 dolārus. Tiek norādīts, ka būtu jāņem vērā izejmateriālu cenas, kas stabili kāpjot pēdējo gadu laikā.

    Reklāma

    Dārgākā Galaxy S6 edge komponente ir ekrāns ar liektajām malām. Ekrāna izstrādē Samsung ieguldījis pamatīgu naudas apjomu. Tiek pieļauts, ka šobrīd Samsung par vienu Galaxy S6 edge ekrānu nākas samaksāt ap 85 dolāriem. Pašu veidotais Exynos 7 14 nm procesors izmaksā nedaudz zem 30 dolāriem. Samsung pamatīgi iepaliek cīņā ar Apple, jo viedtālruņa izveidošana maksā vairāk, bet pārdošanas cena ir tāda pati vai zemāka (vismaz ASV noteikti).

    samsung_s6_exploded

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma