Web Analytics
More
    Reklāma

    MediaTek 64-bitu Helio X sērijas procesori tēmēs uz premium tirgu

    Jaunākie raksti

    MediaTek procesori šobrīd pārsvarā pieejami vien budžeta klases viedtālruņos un daudzi lielie ražotāji ar MediaTek nesadarbojas nemaz. Daudziem par pārsteigumu sadarbību budžeta klases viedtālruņu radīšanā ar MediaTek izziņoja Sony. Bet tagad MediaTek ar jauno 64-bitu Helio X procesoru sēriju grasās iekarot arī premium klasi.

    MediaTek Helio X procesori atbalstīs 4K H.265 video ierakstu ar 120 Hz, kā arī 1080p ar 480 kadriem sekundē, kas dod aptuveni 16-kārtīgu video ieraksta palēnināšanas iespēju. Šobrīd ir izziņots tikai viens MediaTek Helio X sērijas procesors, kas saņēmis astoņus ARM Cortex-A53 Helio X10 kodolus ar 2.2 GHz takts frekvenci.

    Reklāma

    MediaTek norāda, ka turpmāk Helio X sērijas procesoru rindas papildinās vairāki 20 nm tehnoloģijas procesoru modeļi ar ARM Cortex-A72 kodoliem. Ar šādiem parametriem MediaTek beidzot spēj konkurēt ar spēcīgo Qualcomm Snapdragon 810. Tiesa, MediaTek lielākais mīnuss ir draiveru izejas kodu nepublicēšana, kuri noderētu telefonu ražotājiem, lai varētu izlaist jaunākas Android versijas viedtālruņiem. Reti, bet gadās, ka MediaTek procesori nespēj darbināt kādu populāru lietotni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma