Web Analytics
More
    Reklāma

    Aston Martin krossovers-hibrīds un Rapide elektroversija

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā ir novērojama tendence, ka premium klases autoražotāji nāk klajā ar paziņojumiem par sava modeļu klāsta papildināšanu ar hibrīdversijām, vai pat pilnīgi elektriskiem auto. Arī Aston Martin neatpaliek un ir ieplānojuši saviem klientiem piedāvāt pilnīgi elektrisku Rapide versiju, kā arī pirmo krosoveru firmas vēsturē, kas turklāt tiks aprīkots ar uzlādējamu hibrīdiekārtu.

    Jaunais krosovers tiks veidots par pamatu izmantojot šī gada Ženēvas autoizstādē prezentēto DBX konceptu. Atšķirībā no prezentētā koncepta, tā virsbūve tiks aprīkota ar četrām durvīm, nevis divām. Tāpat aktīvi tiek strādāts pie tā, lai krosovera salonu padarītu plašāku un ērtāku tā pasažieriem. Lai arī sākotnēji tas tiks piedāvāts kā no tīkla uzlādējams hibrīds, netiek izslēgta iespēja, ka ar laiku klientiem varētu piedāvāt arī pilnīgi elektrisku versiju.

    Reklāma

    Ja vēl ir šaubas par to, vai iecerētais krosovers būs pieejams pilnīgi elektriskā versijā, tad par Aston Martin Rapide gan varam būt pilnīgi pārliecināti. Kompānija ir oficiāli izziņojusi, ka to plāno izstrādāt un piedāvāt saviem klientiem jau tuvāko divu gadu laikā, un šī Rapid versija varētu kļūt par tiešu Tesla Model S konkurentu.

    Lēmums izstrādāt kāda Aston Martin modeļa elektroversiju ir ticis pieņemts galvenokārt tādēļ, lai samazinātu savas modeļu gammas vidējo degvielas patēriņu vienlaikus neatsakoties no autoražotājam raksturīgajiem atsmofēriskajiem V12 dzinējiem. Tiek plānots, ka Rapide elektroversija tiks aprīkota ar diviem elektromotoriem, kas atradīsies katrs uz savas ass, līdz ar to nodrošinot auto ar pilnpiedziņu. Kopējā elektromotoru jauda varētu sasniegt pat 1 000 zirgspēkus.

    Pagaidām gan nav pieejama informācija par gaidāmajām abu modeļu cenām, vai to tehniskajiem parametriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma