Web Analytics
More
    Reklāma

    Google uzvarot karā ar ļaundabīgu Android programmatūru

    Jaunākie raksti

    Kā jau ierasts, ir vismaz divas frontes katrai operētājsistēmai – viena saka, ka viss ir pieņemami, kamēr citi norāda uz dažādām operētājsistēmas nepilnībām. Tieši tas pats attiecas uz Android, kas tiek uzskatīta par nedrošāko no trijām lielajām mobilajām operētājsistēmām. Google norāda, ka Google Play saturs ir uzticams un arī nekādām problēmām nevajadzētu rasties ar Amazon lietotņu saturu.

    Google ir izlaidusi savu ziņojumu par Android operētājsistēmas drošību 2014. gadā, kurā norādīts, ka ir strādāts pie Android drošības. Salīdzinājumā ar 2013. gadu esot samazināts ļaunprātīgo lietotņu skaits viedierīcēs vairāk nekā uz pusi. Tiek norādīts, ka ļaundabīgu programmatūru iepriekš varēja atrast aptuveni 1% no visām Android viedierīcēm, bet tagad šis rādītājs nokritis zem 0.15%. Tas attiecas uz ierīcēm, kurās saturs ielādēts tikai no Google Play.

    Reklāma

    Tiesa, vēl arvien Google var pārmest Google Play satura nepieskatīšanu. Tiek ziņots, ka Google jau uzsākusi lietotņu pārbaudi pirms to ievietošanas Google Play. Bet var ar to būs pietiekami? Nekur netiek norādīts, cik no Google Play izņemtas lietotnes, kas it kā sola darīt vienu, kamēr faktiski tās nedara neko (ja neskaita reklāmu rādīšanu vai ko tamlīdzīgu) vai tieši pretēji – apdraud drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma