Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā jau sesto gadu norisināsies E-prasmju nedēļa

    Jaunākie raksti

    No 2015. gada 23. – 27. martam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas asociāciju (LIKTA) organizē sesto E-prasmju nedēļu Latvijā. Informatīvā kampaņa norisināsies vienlaicīgi Latvijā un citās ES dalībvalstīs, veicinot apgūt digitālajam laikmetam nepieciešamās e-prasmes un izprast to priekšrocības darbā, karjeras attīstībā, kā arī cilvēka personiskajā izaugsmē.

    E-prasmju nedēļas organizēšanā jau iesaistījušies vairāk kā 150 partneri, tai skaitā 84 pašvaldības, savukārt “E-prasmju nedēļas” galvenais partneris ir Lattelecom, kas jau daudzus gadu rūpējas par digitālās plaisas mazināšanu gan attīstot tehnoloģijas, gan veicinot to lietojamību. Jau šobrīd pieteikti vairāk kā 500 dažādi pasākumi, kas paredzēti visdažādākajām auditorijām. Ar pasākumiem iespējams iepazīties www.eprasmes.lv  mājas lapā sadaļā Pasākumu kalendārs .

    Reklāma

    Pirmdien, 23. martā, “E-prasmju nedēļa” tiks atklāta ar augsta līmeņa politikas veidotāju un nozares profesionāļu diskusiju „Digitālās prasmes Digitālajā Vienotajā tirgū”. Diskusija ir īpaši aktuāla Latvijas prezidentūras kontekstā, kura kā vienu no galvenajām prioritāte ir izvirzījusi patiesi digitālas Eiropas izveidi, veltot īpašu uzmanību uzticības viešanai Digitālajam vienotajam tirgum.

    Savukārt 23. martā, plkst. 15.00, tiešraidē varēs sekot līdz diskusijai „Datorikas apgūšana sākumskolā”. Tās laikā runās par IKT integrēšanu, dažādos mācību priekšmetos sākumskolas laikā, kā arī izaicinājumiem un iespējām bērniem veiksmīgāk apgūt datorikas pamatprincipus.

    „Ir patiess gandarījums, ka  jau sesto gadu marta mēnesis Latvijā saistās ne tikai ar pavasara atnākšanu bet arī ar E-prasmēm. 13. Martā Latvijas prezidentūras ietvaros organizējām augsta līmeņa konferenci visai Eiropai, savukārt “E-prasmju nedēļa 2015” ir mūsu iedzīvotajiem un uzņēmējiem domāta kampaņa, kurā katrs var atrast sev aizraujošas aktivitātes,“ norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards uzsver: “21. gadsimtā e-prasmes ir viens no stūrakmeņiem konkurētspējīgas, informētas un mobilas personības izaugsmē. Vienlaikus tas ir priekšnosacījums izglītotas, prasmīgas un mūsdienīgas Latvijas sabiedrības un valsts attīstībai. Tāpēc esmu gandarīts, ka arī šogad, ciešā ministrijas partnerībā ar LIKTA, šīs iniciatīvas ietvaros visos Latvijas reģionos norisināsies vairāki simti pasākumu”.

    „Lai arī kopējie dati liecina, ka Latvijā ir labi rādītāji IT infrastruktūras pieejamības un e-vides lietojamības jomā, mums vēl ir daudz darām Latvijas digitālā potenciālā attīstībā un izmantošanā. Kā liecina Lattelecom iniciētais partnerības projekts Latvijas E-indekss, tikai 9 no 116 pašvaldībām ieguva 50 vai vairāk punktus no iespējamiem 100 e-vides infrastruktūras, e-pārvaldes, pašvaldību interneta resursu popularitātes un pieejamības jomā. Tai pat laikā, pašvaldību augstais līdzdalības līmenis Latvijas E-indeksa tapšanas laikā apstiprina to ieinteresētību, nodrošināt iedzīvotājiem un uzņēmējiem dažādas digitālās iespējas un e-pakalpojumus,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Otrdien, 24. martā, norisināsies pasākums „YouRock”, kura laikā tiks stāstīts par jauniešu iespējām uzrunāt potenciālos darba devējus un prasmēm, kuras ir nepieciešamas mūsdienu darba tirgū. Pasākuma laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar interneta vietni “YouRock”.

    Savukārt, trešdien, 25. martā, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar biznesa konsultāciju un mācību centru LatConsul aicina mazos un vidējos, kā arī potenciālos uzņēmējus uz E-komercijas semināru, kura laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar aktualitātēm e-komercijas jomā.

    Piektdien, 27. martā, VARAM pašvaldību darbiniekiem un uzņēmējiem organizēs semināru „E-iespējas pašvaldībās”. Semināra būs iespēja uzzināt par publisko pakalpojumu reformu, iespējām uzlabot pašvaldību pakalpojumus, e-indeksa pētījumu, kā arī droša elektroniskā paraksta juridiskiem aspektiem.

    Visus iepriekš minētos pasākumus būs iespējams vērot tiešraidē.

    Kā katru gadu nedēļas ietvaros darbosies arī skaitītājs, kas ļaus mērīt dalībnieku aktivitāti. “E-prasmju” nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Komisijas programmas “GetOnline Week 2015” ietvaros un Eiropas kampaņas “e-Skills for Jobs 2015” ietvaros, kā daļa no “Grand Coalition for Digital Jobs”iniciatīvas.

    E-prasmju nedēļa” Latvijā notiek jau sesto gadu. Aizvadītajā – 2014. gadā –  Latvija atkārtoti bija viena no aktīvākajām nedēļas dalībniecēm starp visām kampaņas dalībvalstīm Eiropas Savienībā (ES). Latvijā 2014. gadā “E-prasmju nedēļā” piedalījās vairāk nekā 38 000 dalībnieku, kopumā norisinājās vairāk kā 850 dažādi pasākumi 95 Latvijas novados, kā arī bija iespēja sekot pasākumiem interneta tiešraidēs. Detalizēta informācija par “E-prasmju” nedēļas partneriem ir pieejama mājas lapas eprasmes.lv sadaļā partneri (eprasmes.lv/partneri). Savukārt ar reģionālajiem partneriem iespējams iepazīties E-prasmju nedēļas Digitālajā kartē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma