Web Analytics
More
    Reklāma

    Chromecast spēj atpazīt televizoru tālvadības pulšu komandas

    Jaunākie raksti

    Chromecast lēnām tuvojas savai otrajai dzimšanas dienai, bet Google nav nelielo HDMI TV puļķi piemirsusi. Chromecast programmatūra un iespējas tiek visu laiku attīstītas pareizā virzienā. Pēdējais Chromecast jauninājums atnāca šajās brīvdienās un tas līdzi atnesis iespēju ar vairāku televizoru ražotāju pultīm vadīt Chromecast pārraidīto video. Iespēja nozīmē tikai to, ka TV tālvadības pults spēs apturēt, patīt uz priekšu un turpināt atskaņot video.

    Protams, ne katra televizora pults būs spējīga vadīt Chromecast video. Pamata nosacījums ir HDMI-CEC protokols, kas pieļauj dažādām ierīcēm sazināties caur HDMI interfeisu. Iepriekš Chromecast ar HDMI-CEC palīdzību spēja ieslēgt televizoru, ja vien Chromecast barošana bija pastāvīga, nevis no televizora USB pieslēgvietas.

    Reklāma

    HDMI-CEC protokols teorētiski ir pieejams jau kopš HDMI 1.0 laikiem, bet daudzi televizoru ražotāji to izvēlējās ignorēt. Pagaidām nav izveidots saraksta ar saderīgiem televizoru modeļiem vai vismaz ražotājiem un to izvēlētajiem standartu nosaukumiem. Samsung un Sony pēdējo pāris gadu televizoriem būtu jāatbalsta Chromecast pārraidītā materiāla apturēšana un atkārtota palaišana. Par LG un Panasonic precīzu ziņu nav. Katram pašam nāksies eksperimentēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma