Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC prezentē One (M9) viedtālruni, HTC Grip fitnesa aproci un HTC Re Vive virtuālās brilles

    Jaunākie raksti

    Dienu pirms oficiālās Mobile World Congress 2015 atklāšanas HTC Barselonā prezentēja savu šī gada Android flagmani – HTC One (M9). Vizuāli tas izskatās gandrīz tieši tāds pats kā pagājušā gada One (M8) un arī 5 collu 1080p izšķirtspējas displejs nav būtiski mainījies, tomēr vismaz pārējā tehniskajā ziņā ieguvis pozitīvus uzlabojumus.

    Jauno HTC One (M9) darbina Qualcomm Snapdragon 810 astoņkodolu procesors (4 x 2GHz + 4 x 1.5GHz kodoli) un to pavada 3 GB operatīvā atmiņa. Telefonam ir 32 GB iebūvētā atmiņa, ko var paplašināt līdz 128 GB ar microSD atmiņas kartēm un ierīci darbina 2840 mAh akumulators. BoomSound skaņu sistēmas skaļruņi joprojām vērsti uz ierīces lietotāju, taču šogad tos pavada Dolby Audio uzlabojumi. Telefons darbojas ar Android 5.0 (Lollipop) un HTC Sense Seven UI. Papildus diviem pelēkajiem modeļiem klāt nākuši krāsaināki zelta modeļi.

    Reklāma

    Kas ar kamerām? Divi epriekšējie modeļi bija bēdīgi slaveni ar to, ka skaļi izreklamētā Ultrapixel (4 megapikseļu) kamera praksē darbojās tikai apmierinoši. Jaunais One vairs nemāžojas ar otru “dziļumu” nosakošo aizmugurējo kameru un telefonam beidzot ir sakarīga 20 megapikseļu kamera ar safīra aizsargstiklu. Ultrapikseļi gan nekur nav nomušīti, tie pārnesti uz ierīces priekšējo kameru, kas tagad (vismaz teorijā) spēs uzņemt labākus piektdienas vakaru selfijus.

    HTC One M9 būs pieejams ar plašu klāstu īpašu un pielāgojamu aksesuāru, ieskaitot jaunākās paaudzes HTC Dot View vāciņu, kas, pateicoties jaunām funkcijām un krāsu iespējām, piedāvās plašākas personalizēšanas iespējas. Caurspīdīga aizmugurējā daļa neslēpj no pasaules tālruņa sākotnējo izskatu. Pat visekstremālākajās situācijās IP68 ūdens izturīgais ietvars Active Case un Active Headset nevainojami nodrošinās tālruņa funkcijas.

    Jaunais viedtālrunis HTC One M9 Baltijas tirgū pie mobilo sakaru operatoriem būs pieejams 2015. gada aprīlī viena toņa – tēraudpelēkā, viena toņa – zelta un īpašā divu toņu – sudraba un rožaini zeltīta dizainā. Tālruņa aptuvenā cena būs 750.00 EUR.

    Tātad, kopumā jaunais One ir tikai nebūtiski uzlabots iepriekšējā gada modelis. Dizaina ziņā tas pat ir pluss, jo ar to One ierīcēm nav bijis problēmu jau no to pirmā modeļa. Jau rīt Kursors.lv apmeklēs Mobile World Congress 2015 izstādi un praktiski iepazīsies ar jauno ierīci, lai par to pastāstītu jums.

    Jau pēc pāris stundām turpat Barselonā tiks prezentēts arī Samsung piedāvājums šī gada TOP flagmaņa godam. Kursors.lv šo prezentāciju vēros “dzīvajā” un centīsies laicīgi ziņot par pirmajiem iespaidiem padarbojoties ar jauno flagmani.

    Sadarbībā ar Under Armour tapusi HTC Grip fitnesa aproce

    Kamēr “visi” no HTC gaidīja “pilnvērtīgu” Android Wear darbinātu viedpulksteni, šodien HTC prezentēja HTC Grip fitnesa aproci, kas radīta sadarbojoties ar ASV sporta inventāra ražotāju Under Armour. Ierīce ir ūdensdroša, aprīkota ar GPS uztvērēju, izliektu skārienjutīgu OLED displeju un spēj uzskaitīt lietotāja kustības (soļus, kalorijas un miegu). HTC paredz, ka šī ierīce būs īpaši noderīga tiem cilvēkiem, kam sports nav tikai svētdienas izklaide. Pagaidām gan nav skaidrs cik ērts ir skārienjutīgs displejs aktīvi sportojot. Tāpat uzacis gribas raukt par 5 stundu baterijas darbību sporta režīmā. Ierīce ir savienojama ar Android un iOS ierīcēm un spēj uz sava ekrāna attēlot dažādus paziņojumus no mobilajām ierīcēm.

    HTC Grip pārdošanā ASV nonāks jau tuvāko mēnešu laikā un maksās 199 ASV dolārus. Plānots, ka šogad aproce pārdošanā nonāks arī globāli.

    Sadarbībā ar Valve tapušas HTC Re Vive virtuālās brilles

    Virtuālā realitāte ir viena no pēdējā gada tehnoloģiju aktualitātēm un arī HTC metas šajā tirgū. Sadarbībā ar Valve ir radītas HTC Re Vive virtuālās brilles, kas pārdošanā nonāks šogad (izstrādātāji pie ierīces tiks jau šajā pavasarī). Vairāk par šīm brillēm HTC pastāstīs nākamnedēļ Sanfrancisko notiekošajā Game Developers Conference.

    Tās ir piepičkātas ar dažādiem sensoriem, kas ļauj tām “saprast” kas notiek tām apkārt. Tas nozīmē, ka izstrādātāji varēs radīt aplikācijas un spēles, kurās lietotājs varēs brīvi pārvietoties un apskatot objektus no visām pusēm. Brilles spēs uztvert spēlētāja roku žestus un būs vadāmas arī ar speciāliem HTC veidotiem bezvadu kontrolieriem. Valve (Steam) nebūs vienīgais šīm brillēm pieejamais saturs, jo HTC ir noslēdzis sadarbības līgumus arī ar tādiem partneriem kā HBO, Lionsgate un Google.

    HTC uzskata, ka virtuālā realitāte pilnībā mainīs to kā mēs uztveram apkārtējo pasauli un ar šīs tehnoloģijas palīdzību jau drīzumā varēsim virtuāli apmeklēt koncertus, muzejas vai, piemēram, mācīties vēsturi.

    https://www.youtube.com/watch?v=eTITJSSRUso

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    01.03.2015 18:44

    Lai arī nekādas dižās inovācijas netika ieviestas, tomēr laikam šis ir viens no viedtālruņiem, kurš ir labs tāds, kāds tas ir. :)

    01.03.2015 18:51

    Bet vai pietiks tikai ar dizainu/metāla korpusu? Tagad taču arī Samsung beidzot ir ķēries pie metāla izmantošanas savos telefonos. Un nepietiks tikai ar “rūdītiem” HTC faniem. Tādu nav nemaz tik daudz. Diemžēl.

    Ksspars Lccis
    01.03.2015 18:56

    nu kā cilvēks, kas var atļauties mainīt telefonus ne retāk kā reizi gadā – riktīgi boring piedāvājums… vsjo takoe znakomoe… nekādas jaunas odziņas…

    Kaspars
    01.03.2015 20:26

    Aparāts jau nav slikts un objektīvi laikam labāks, kā iPhone 6 (salīdzinājums nav gan īpaši objektīvs jo tās ir pārāk atšķirīgas mantiņas), bet cik M9 pirks par šo cenu. M9 ir ar top risinājums, bet tādi būs vēl daudzi… veiksmi HTC!

    Kaspars
    01.03.2015 20:43

    Kā M9 ir ar kameras optisko stabilzāciju? Kaut kā šo informāciju neatrodu, laikam tās nav… Samsung S6 izskatās iespaidīgāks, kaut arī man šie aparāti nav aktuāli cenas un veselā saprāta dēļ…

    DDenchiks
    02.03.2015 15:36
    Reply to  Kaspars

    M9 nav optiskās stabilizācijas. :(

    Jan
    02.03.2015 16:11
    Reply to  Kaspars

    Jā, M9 nav optiskā stabilizācija, bet nu M9 toties ir MicroSD, kas S6 gadījumā izpaliek. Katram te savi trūkumi. Bet nu man M9 liekas sirdij tuvāks gan pēc akumulatora ietilpības (salīdzinot ar S6), gan UI, gan tīri estētiskā viedokļa.

    Putnis
    01.03.2015 20:45

    Nu šī bija mana dienas lielākā vilšanās….biju cerējis uz diviem dažādiem ekrānu izmēriem utt, bet te principā nekā mega jauna…
    Tikko noskatījos Samsunga prezentāciju un…..JĀ, beidzot es reāli sāku apsvērt domu par Samsunga iegādi..izdevies gan skaists, gan tehniski pārāks par konkurentiem..

    dainis
    02.03.2015 19:24
    Reply to  Putnis

    Atradi pēc ka vērtēt ,kamēr vēl viņu ui es uz samsung pusi pat neskatos.ja reāli paskatās abi praktiski vienādi es ieteiktu m9 plus un miers .starpcitu tehniski pārāks samsung nav

    Zigis
    02.03.2015 17:06

    Ja M9 cena būs izteikti zemāka par S6, pircēji atradīsies.

    02.03.2015 19:17
    Reply to  Zigis

    Īsti nebūs gan. HTC One M9 maksās ap 750 eiro, bet lētākais Samsung Galaxy S6 maksās 699 eiro.

    Reklāma