Web Analytics
More
    Reklāma

    Kompānija Tesla ražos akumulatorus lietošanai mājsaimniecībās

    Jaunākie raksti

    Kompānija Tesla sāks ražot mājsaimniecību vajadzībām domātus akumulatorus. Ar šādu paziņojumu, vakar klajā nācis kompānijas Tesla šefs Elons Masks (Elo Musk). Akumulatoru projekta tehniskā daļa jau ir pilnībā izstrādāta, un aptuveni pēc pusgada sāksies to masveida ražošana.

    Šajā laukā Tesla nebūs pirmie, kuri dara ko līdzīgu. Arī kompānija Toyota savos hibrīdauto modeļos Toyota Mirai piedāvā akumulatoru bloku, kurš ir noņemams un var tik izmantots mājsaimniecībā. Pilnībā uzlādēts šāds akumulators spēj nodrošināt vienu mājsaimniecību ar elektrību nedēļas garumā. Visticamāk, ja noņemami akumulatori kļūs par standartu, par elektroauto bezmaksas uzlādi būs jāaizmirst uz visiem laikiem. Pagaidām ASV ir kompānijas, kuras saviem darbiniekiem nodrošina iespēju elektroauto akumulatorus uzlādēt par velti.

    Reklāma

    Taču Tesla gatavojas iet krietni vien tālāk un ar laiku kopā ar efektīviem akumulatoriem piedāvāt arī saules baterijas. Tiks izveidots komplekss risinājums elektrības ražošanai un uzglabāšanai. Tas varētu labvēlīgā situācijā, atļaut tādu risinājumu pircējiem, vispār atteikties no elektrības ražotāju pakalpojumiem. Maz gan ticams, ka tas sajūsminās elektrības ražotājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis Markots
    12.02.2015 16:14

    Vispār tā nav Tesla, bet SolarCity. Ražos aķus Tesla (savā GigaFactory), bet produkts kā tāds, tas ir SolarCity. Cik zinu, bija arī doma, ka elektrības atslēguma gadījumā varētu māju nodrošināt no elektroauto bačām – uzlāde varētu strādāt divos virzienos.

    Kaspars_
    12.02.2015 16:58
    Reply to  Artis Markots

    Kāda starpība zem kura brenda ražos..abas kompānijas pieder Maskam, un šis projekts jebkurā gadījumā sasaistās ar abām..
    Baterijas nepārprotami ražos Tesla, bet mājas energolietas piederās SolarCity, nevis auto ražotājam. Katrā ziņā ideja ir skaidra un par pieņemamu cenu tīri laba

    12.02.2015 16:22

    Elons ir real life Tony Stark. Un viņu nevarēs apklusināt kā Nikola Tesla. Cerams.

    Krotow
    12.02.2015 19:47

    Darbinieki nesīs savu auto aķus augšā uz ofisu lādēt :)
    http://criticalmas.com/2009/04/stealing-electricity-from-the-office/

    Reklāma