Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tele2” izveido datu pārraides maģistrāli Tallina – Rīga – Viļņa – Varšava – Berlīne – Frankfurte

    Jaunākie raksti

    “Tele2 AB” grupa kopā ar Igaunijas premjerministru Tāvi Reivass (Taavi Rõivas) ir atklājusi jaunu 3000 kilometru optiskā tīkla maģistrāli, kas nodrošina lieljaudas datu pārraidi. Maģistrāle ir tiešais optisko šķiedru savienojums starp Baltijas valstīm un Centrāleiropu.

    “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “Šī lieljaudas datu pārraides sistēma ļauj mums droši raudzīties nākotnē uz aizvien pieaugošo mobilā interneta datu patēriņu, un būt pārliecinātiem, ka “Tele2” klienti saņems lielisku mobilā interneta lietotāju pieredzi! Lielākā daļa satura, ko iedzīvotāji izvēlas internetā, ir izvietota tieši ārvalstu interneta vietnēs, un jaunā maģistrāle paver ātrāku datu pārraidi. Šī ir arī būtiska ziņa “Tele2” biznesa klientiem – uzņēmumiem un valsts iestādēm – jo maģistrāle paver jaunas biznesa iespējas, vienlaikus nodrošinot lielāku datu drošību un kapacitāti. Potenciālie maģistrāles klienti ir arī pasaulē vadošās interneta kompānijas.”

    Maģistrāles trase izvietota uz augstsprieguma elektropārvades līnijām un daļēji uz gāzes vada, savukārt pārraides sistēmu galvenie mezgli atrodas Tallinā, Rīgā, Viļņā, Varšavā, Berlīnē un Frankfurtē. Maģistrāle nodrošina datu pārraides ātrumu līdz pat 9,6 terabitiem sekundē. Tas nozīmē, ka, piemēram, maģistrāle vienas minūtes laikā var pārraidīt visu “Tele2” klientu Latvijā mēneša laikā patērēto mobilā interneta (datu) apjomu, kā arī nodrošināt 118 miljonus tālruņa zvanus vienlaicīgi.

    Maģistrāli uzbūvēja “Tele2” uzņēmums Igaunijā. Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass: “Valstij datu savienojumi ir tikpat būtiski kā transporta un enerģijas tīkli. Jo valstij ir vairāk ārējo savienojumu, jo labākas iespējas ir tās organizācijām un uzņēmumiem piedāvāt savus pakalpojumus Eiropā un pasaulē.”

    “Tele2 AB” grupas viceprezidents Centrāleiropā un Eirāzijā Niklas Sonkins (Niklas Sonkin): ““Tele2 AB” grupai datu pārraide ir stratēģiski svarīga joma, jo gan iedzīvotāju un uzņēmumu, gan maģistrāļu datu patēriņš katru gadu palielinās vairākas reizes. Jaunā maģistrāle ir nozīmīga, jo savieno “Tele2 AB” grupas esošos interneta kanālus ar Eiropas interneta mezglu Frankfurtē.”

    Pašlaik “Tele2” turpina attīstīt maģistrāli un būvē savienojumus Diseldorfā, Amsterdamā, Briselē, Parīzē un Helsinkos, kas kopumā paplašinās optiskā tīkla maģistrāli līdz pat 4500 kilometriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    28.01.2015 21:49

    “… ka “Tele2” klienti saņems lielisku mobilā interneta lietotāju pieredzi! ” Kā šādus sviestainus teikumus lai saprot? Kādu/kuru “mobilā interneta lietotāju pieredzi” šie man dos? Un vai es vispār kādam jautāju par kaut kādu “pieredzi”.
    Pēdējā laikā tās visas “pašreklāmas” ir ar īpaši truliem tekstiem!

    Reklāma