Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāta Stūra mājas virtuālā ekskursija

    Jaunākie raksti

    23. janvārī tika atklāta Stūra mājas virtuālā ekskursija, kas turpmāk angļu un latviešu valodās būs brīvi pieejama internetā ikvienam interesentam, kurš vēlas iepazīties ar ēkas telpām un gūt ieskatu par šo Latvijas vēstures daļu.

    Pagājušajā vasarā popularitāti iemantojušās Stūra mājas digitalizāciju realizē Latvijas Okupācijas muzejs un Latvijas Institūts (LI), sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014.

    Reklāma

    „Apņēmāmies projektu realizēt, jo Stūra māja kļuva par vienu no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas galvenajiem apskates objektiem un radīja Latvijai vēl nebijušu publicitāti. Tādēļ darām šo daļu Latvijas vēstures pieejamu tiem cilvēkiem, kuri ēkā nevarēja ierasties fiziski,” skaidro LI direktore Karina Pētersone. „Šis projekts netieši simbolizē arī Latvijas sasniegumus IT jomā, jo spējam efektīvi digitalizēt vēstures liecības un nodot pārējai pasaulei.”

    Ekskursija šobrīd apskatāma valsts oficiālajā portālā ārzemniekiem www.Latvia.eu, kā arī latviešu valodā Latvijas Okupācijas muzeja mājaslapā www.okupacijasmuzejs.lv. Bet jau nākamnedēļ ar Stūra māju būs iespēja iepazīties arī no www.sturamaja.lv (latviešu val.) un www.kgbbuildingriga.com (angļu val.).

    LI Stūra mājas virtuālā tūre 2

    Ekskursijā iespējams aplūkot Okupācijas muzeja veidotās ekspozīcijas zāli, ieslodzījuma kameras, nopratināšanas telpu, ieslodzīto pastaigu laukumu un vairākas citas vietas, kas redzamas 360 grādu fotogrāfijās. Ainas papildina paskaidrojošie teksti.

    Tāpat pieejams ir dokumentālais videomateriāls ar bijušo ieslodzīto stāstījumu par čekā piedzīvoto, kā arī angļu valodā runājošajiem radītas īsfilmas par Stūra māju un ekspozīcijām, kas ēkā bija skatāmas 2014. gadā.

    Projektu līdzīgās daļās finansēja LI un Okupācijas muzejs. Var apgalvot, ka projektu ir daļēji finansējusi sabiedrība, jo muzejs projektam vajadzīgos līdzekļus ieguva no Stūra mājas izstāžu zālē savāktajiem ziedojumiem. Projektu tehniski nodrošināja uzņēmums Skatskat.lv, kas specializējas 360° panorāmas virtuālo tūru veidošanā.

    LI Stūra mājas virtuālā tūre

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    25.01.2015 17:10

    http://www.sturamaja.lv/ nestrādā. Nav aktīvs.

    Mikus Karlsons
    25.01.2015 17:56
    Reply to  Janis

    Kā tas nākas, ka tik daudzi cilvēki rakstīt māk, bet lasīt nu nekādi??? Varbūt izlasīsim vēlreiz ceturto rindkopu nu raksta augšas, un tad komentēsim???

    26.01.2015 22:20
    Reply to  Janis

    Uz virtuālo izstādi var nokļūt šeit: http://skatskat.lv/virtuala-ture/stura-maja/lv/stura-maja.html. sturamaja.lv būs aktīva drīzumā.

    Reklāma