Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC izsūta uzaicinājumus uz 1. marta pasākumu, kurā visdrīzāk ieraudzīsim jauno HTC One (M9)

    Jaunākie raksti

    HTC ne tikai radīja pašu pirmo Android viedtālruni (HTC Dream), bet izstrādāja viedtālruņus laikos, kad popularitātes zenītā bija Windows Mobile platforma. Kopš tiem laikiem ir aiztecējis daudz ūdens un HTC šobrīd vairāk cīnās par izdzīvošanu nekā guļ uz panākumu lauriem. Bet HTC nav vienīgais Android ierīču ražotājs, ko vajā problēmas. Pagājušajā gadā smagu lejuslīdi piedzīvoja pat tāds milzis kā Samsung un arī Sony domā ko iesākt ar savu zaudējumus nesošo mobilo ierīču divīziju.

    HTC nedienas lielam skaitam Android fanu ir īpaši nepatīkamas, jo kompānija spēj radīt patiešām fantastiski nostrādātus produktus. Es runāju par One sērijas flagmaņiem, kas jau kopš 2013. gada mūs priecā ar lieliskiem metāla korpusiem, gaumīgu dizainu un spējīgām “iekšām”. Diemžēl vairums citu HTC produktu nav savas cenas vērti pirkumi un neizskatās, ka HTC mācītos no šīm kļūdām. Varbūt uzņēmumam nemaz nav šādu iespēju?

    Reklāma

    Šonedēļ HTC medijiem izsūtījis uzaicinājumu uz 1. marta pasākumu. Tas iesāks vienu no gada nozīmīgākajiem tehnoloģiju pasaules pasākumiem – Mobile World Congress. Ielūgumu rotā teksts “Utopia in progress” un nav pilnīgi nekādu norāžu uz konkrētiem produktiem, kas šajā pasākumā varētu būt prezentēti. Tomēr visdrīzāk tas būs One sērijas turpinātājs One (M9), saukts arī par “Hima”. Par gaidāmā flagmaņa specifikāciju pagaidām varam lasīt tikai baumas, tomēr es esmu viens no tiem senajiem HTC faniem, kas jauno produktu gaida ar neviltotu interesi.

    htcmwc-0

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    NR
    17.01.2015 23:10

    Pievienojos. Arī es gaidu, kad maijā solītais M9 būs pieejams LV. Lai gan šobrīd izbrīnu rada tas, ka no LMT piedāvājuma pazuduši HTC aparāti (atskaitot M8 Mini un dažas Desire ierīces Trodeksā). Kāpēc tā? – Trodeksā uz šo jautājumu varēja vien atbildēt, ka it kā atgriezīšoties, bet neko vairāk. Varbūt kāds šeit zina patieso iemeslu?

    KKTK
    18.01.2015 01:04

    Android platformai nav fanu – ir vienkārši, lietotāji :)

    18.01.2015 14:00
    Reply to  KKTK

    Tu labāk palasi Android portālus, ne tikai fani ir, bet pat radikāli pielūdzēji.

    KKTK
    19.01.2015 03:31
    Reply to  baronc

    Nē nu labi, lai ir. Ka tik viņi izdara ko lietderīgu.

    Skats
    18.01.2015 15:15

    Jaunie ķīnieši jau tagad visiem griež arā pogas.
    HTC flagmaņi izskatīgi, bet padārgi, pārējie HTC pietiekami dārgi, bet ne tik labiem raksturlielumiem…

    19.01.2015 18:14
    Reply to  Skats

    Kad visi Meizu un Xiaomi ienāks eiropā un amerikā, Samsung un HTC varēs pīpēt maliņā.

    19.01.2015 20:08
    Reply to  baronc

    Šiem kopētāj-ķīniešiem no sākuma jānopelna nauda juristiem un tad var domāt par ienākšanu “baltajā” pasaulē.

    es
    19.01.2015 20:37

    Tu stipri pārspīlē par to kopēšanu. Xiomi vienkārši nevar tik daudz saražot, lai pārdotu savus telefonus visā pasaulē, un otrs – kompānija ir jauna un līdz šim investoru ieguldītā nauda arī vēl jāatpelna. Visam savs laiks.

    19.01.2015 20:53
    Reply to  es

    Nesen The Verge bija publicēts raksts, kurā vizuāli ļoti uzskatāmi bija parādīts cik nešpetni Xiaomi kopē Apple produktus. Bet sūds ar Apple, šeit tāpat retais aizdomājas par tik ētiskām lietām. Galvenais, lai gadžets maksā pēc iespējas lētāk. Ne velti Latvijā tik daudz pērk Prestigio un GoClever šnites produktus.

    Krietni interesantāka saruna varētu izvērsties par to kā Xiaomi izdodas nodrošināt tik zemas cenas. Šodien TechCrunch bija publicēts raksts tieši par šo tēmu. Paši Xiaomi norāda, ka lētas cenas iespējamas vairāku apstākļu dēļ. Pirmkārt, uzņēmums piedāvā diezgan maz ierīču un tāpēc var atļauties tās uzturēt (atbalstīt) ilgāk un pircējiem tirgot uzfrišinātas to versijas. Ar laiku tām kļūst lētākas arī komponentes, kas nozīmē, ka reāli Xiaomi nopelna nevis ar telefona pirmo modeli, bet kādu otro vai trešo atjauninājumu. Tālāk, līdz šim ierīces pamatā tiek tirgotas internetā un nav jāuztur liels veikalu skaits. Pavei, Samsung un Sony nākas slēgt ciet savus veikalus.

    Ar naudām gan vēl viss nav nemaz tik spīdoši, jo pagājušajā gadā Xiaomi pārdeva 61 miljonu telefonu, taču nav skaidrs vai vispār izdevās kaut ko nopelnīt. Pagaidām uzņēmums tikai saņem miljoniem lielas investīcijas, ko lielā mērā iegulda straujas izaugsmes nodrošināšanā.

    es
    19.01.2015 23:06

    Interesanti, ir kaut kādi piejami skaitļi kādi telefoni ir pirktākie pagajušajā gadā Latvijā, ieskaitot pieminētos Prestigo utt. jeb tas tik tā apmēram zināms, ka visvairāk pērk tos vai citus?

    20.01.2015 14:36
    Reply to  es

    Man šobrīd nav pilnu datu par visu pagājušo gadu, taču oktobrī un novembrī (oficiālajos ceļos) Latvijā pirktākie telefoni bija Samsung E1200, Samsung Galaxy S III Neo, Just5 Spacer 2 (top 10 figurē arī pirmās paaudzes Spacer), Samsung Galaxy Trend Lite un Nokia 108.

    20.01.2015 13:51

    Es arī gribu redzēt datus, kur var redzēt, ka pērk tos lūžņus. Ja pērk, zini kāpēc? Lielākā valsts daļa sēž uz minimālās algas, kas ir 320+ uz papīra. Tur nu nebūtu jāvaino cilvēki, bet valsts iekārta, kas pedagogam maksā tik, cik Holandē nopelna tomātu lasītājs.

    20.01.2015 14:45
    Reply to  baronc

    Es nevēlos izvērst diskusiju par valsts finansiālo situāciju, jo Kursors.lv tomēr vairāk koncentrējas uz tehnoloģijām. Bet es piekrītu – ne visi var nopirkt dārgas ierīces (ļoti daudzi gan to dara ņemot ierīces uz nomaksu/līzingā).

    Vairāk gribētu attīstīt diskusijas kā izvēlēties labāko ierīci noteiktās cenu kategorijās. Pie šī jautājuma risināšanas arī turpināsim strādāt 2015. gadā. Proti, ne visiem vajag iPhone/Galaxy S/HTC One telefonus no vienas puses un nevajag baigi skriet pirkt pašu lētāko. Var piemeklēt labas ierīces arī no A zīmoliem (piemēram, tas pats Moto G). Nu vai vismaz uz pašu risku meklēt kaut kādus Xiaomi, Meizu, OnePlus aparātus, kas ir pārbaudīti un sakarīgi. Te vēl ir kur rakt.

    20.01.2015 13:53

    + tevi tik brriesmīgi šausmina fakts, ka kāds ko paņem no Apple, bet kā ar viņiem pašiem? http://www.businessinsider.com/apple-copied-features-2014-6 Un kā ar live wallpaper? Brutāla kopija jelly bean redzētajam.

    20.01.2015 14:32
    Reply to  baronc

    Nemaz tik briesmīgi mani tādas lietas nešausmina un šādu fīču aizņemšanos nu jau var uzskatīt par pašsaprotamu lietu. Visi aizņemas šādas lietas no visiem. Dažos gadījumos tiek pāršauts pār strīpu un nākas patiesāties.

    Problēma drīzāk ir “kīniešu” ražotājos, kas paši nerada neko inovatīvu (un inovācijas, kā mēs labi zinām, maksā drūmo piķi), bet tā vietā paņem jau sevi darbībā pārbaudītas lietas un izliek tirdziņā ar krietni zemāku cenu. Kā nu nepirksi ierīci kas izskatās pēc atpazīstama telefona, bet maksā 3x lētāk?

    No gala lietotāja viedokļa īstermiņā domājot problēmas nav nekādas. Fak, es dabūju telefonu neizdodot par to milzu piķi. Tomēr ja padomājam ilgtermiņā, tad paši vien šauj sev kājā. Kādā brīdī inovatīvie uzņēmumi izdomās, ka nav jēgas tērēt naudu uz to visu un dzīvosim ķīnas lēto un gļukaino mēslu pārpildītā pasaulē. Vai tā būs skaista pasaule? Domāju, ka ne pārāk.

    Patiesībā ļoti labs piemērs ir Samsung, kas ilgus gadus nodarbojās ar citu ražotāju kopēšanu, paši tā arī nespēja radīt nopietnas inovācijas un tas novedis pie tā, ka pagājušais gads aizvadīts milzu lejupslīdes paskatā. Tagad gan laikam ir apķērušies un kaut ko dara lietas labā, R&D investē milzu līdzekļus. Redzēsim gan kas no tā sanāks.

    20.01.2015 15:28

    Vienīgais, ko būtu vērts uzlabot, ir baterijas. īponis rāda, ka dzelžu jauda ir pietiekama, lai radītu fluīdu os, problēmas ir tikai softā. Arī pats ābols nospēra ideju par peli un grafisko ui, bet whatever. Problēma sen vairs nav dzelžos. Ko, tavuprāt, vēl vajag uzlabot? Pročus? Ram apjomu? Atmiņu? Viss ir pietiekami attīstīts, un uz telefona neviens neturēs vaļā Corel, Photoshop un neturēs fonā 3 filmas uz pauzes, tas tomēr ir telefons, ne dators.

    20.01.2015 15:45
    Reply to  baronc

    Ja mēs runājam par viedtālruņiem un planšetdatoriem tādā formfaktorā kādus tos redzam šobrīd, tad, jā, pa lielam pretenzijas ir par bateriju. Visādi citādi tehnoloģiju attīstība sniedzas marazma virzienā. Labs piemērs ir izšķirtspējas. Kāda jēga no milzu izšķirtspējām telefonos, ja nav nedz 4K satura, nedz acs redz atšķirību no 1080p.

    Es atkal aicinu paraudzīties krietni plašāk. Kas sekos mūsdienu mobilajām ierīcēm? Virtuālā realitāte? Hologrammas? Tās ir lietas, kas jau tagad tiek pētītas un rēķinātas un tam vajag milzu līdzekļus. Ne Xiaomi, ne Meizu, ne Prestigio vai GoClever nebūs tās kompānijas kas spēs radīt un attīstīt šādas tehnoloģijas un, tēlaini izsakoties, atvērt jaunu lappusi tehnoloģiju grāmatā.

    20.01.2015 15:58

    Bet vai to vajag? Tev vajag caurspidigu telefonu, vai tadu, kas lokas? Ja apstatos inovacijas telefonu pasaule, es izveletos vienu modeli un pirktu to jaunu ik pec 2 gadiem. Lai labak attista bezshoferu auto, medicinu, risina bada problemas, it is just a fucking phone! Telefons ir kaa gludeklis vai tejkanna, tam nav jabut pielugsmes objektam, tam japilda funkciju savu. Cilveki juk prata viens otru aplikdami kaut kadu telefonu del, kapec nav kari: tava tejkanna ir suds, bet mana no Sony ir kruta?

    20.01.2015 16:08
    Reply to  baronc

    Lietotājs nezina ko tam vajag pirms viņam to neparāda. Un pavisam noteikti nedomāju, ka arī telefonu attīstībai ir jāapstājas pie šobrīd pieejamajām ierīcēm. Un nevar teikt, ka “davai, attīstiet tādu vai šādu nozari pie reizes neaiztiekot citas nozares” – viss attīstās kopā.

    20.01.2015 17:33

    tai muļķībai ticēja arī Jobs, domāja, ka visiem vajag 3.5 collu kluchus bez stailusiem. Domāja, ka cilvēki negrib citas klavieres, negrib mainīt ikonas, negrib failu menedzeri.

    20.01.2015 17:38
    Reply to  baronc

    Huh, šī atkal ir viena milzīga tēma, taču īsumā – Džobss šajā ziņā bija trāpījis precīzi naglai uz galvas un pirmais iPhone pavēra ceļu tām ierīcēm, kas mums tagad katram ir kabatā vai uz galda. Jautājums tagad ir tāds – kas būs nākamais “iPhone”, kas aizsāks jaunu tehnoloģiju ēru?

    Šajā sakarā vēlos ieteikt izlasīt šo rakstu: Mobile platforms and technical debt

    20.01.2015 18:53

    Tu tālāk par telefoniem arī redzi, vai tas ir vienigais, kas tevi interese? Ir pilnigi vienaldzigi, cik plans, vai cik jaudigs bus nakamais klucis, mani vairak interese kas globalaks – atjaunojamas energijas, elektroauto, tehnologijas, kas liek akliem redzet un paralizetiem staigat. Kad busi tuvu navei, tev bus pajaat, ar cik kodoliem ir jaunais klucis veikalaa.

    20.01.2015 19:18
    Reply to  baronc

    Es tieši par to arī runāju – tehnoloģijas savā starpā saistītas un straujāk tiek attīstītas tās pēc kurām ir pieprasījums (lasi, kur ir nauda).

    20.01.2015 01:10

    Xiaomi revenue is set to more than double this year to exceed $12 billion, estimates Neil Shah, Mumbai-based research director for devices at Counterpoint Research. Arī Meizu ir miljardu vērts. Sūdīgi esi informēts, ekspert.

    20.01.2015 08:48
    Reply to  baronc

    Es neesmu finanšu jomas eksperts, taču no skolas laikiem atceros, ka ienākumi (revenue) nav gluži tas pats kas peļņa (profit).

    Es tev pilnībā piekrītu – Xiaomi ir augstu novērtēts tehnoloģiju uzņēmums. Pēdējais vērtējums sastāda 46 miljardus ASV dolāru un pagājušā gada decembrī Xiaomi saņēma vēl 1.1 miljarda dolāru investīcijas.

    Tomēr šie dati nenozīmē, ka uzņēmums spēj kaut ko nopelnīt (spēju atrast informāciju, ka peļņa par 2013. gadu bija “tikai” 56 miljoni ASV dolāru), īpaši jau mobilo tehnoloģiju jomā un īpaši Ķīnā, kur peļņas procents no pārdotās ierīces ir ļoti mazs. Xiaomi tas ir 1.8 procenti, kamēr Samsung 18.7% (2013. gadā) un Apple no katras ierīces iemanās nopelnīt 28.7%.

    Jāns
    21.01.2015 11:19

    Manuprāt HTC androidu savai HTC Sense ir pielāgojuši ļoti labi.

    HTC Latvijā no februāra pārstāvēs jauns cilvēks. iepriekšējais darbu beidza decembrī, tādēļ arī laikam nedaudz apstājusies sadarbība.

    Reklāma