Web Analytics
More
    Reklāma

    2400 klasiskas DOS spēles tavā tīmekļa pārlūkā

    Jaunākie raksti

    Cienījama vecuma datoru un spēļu cienītāji, visticamāk, atcerēsies ar labu vārdu vairākas deviņdesmito gadu sākuma MS-DOS spēles, kuru darbību šobrīd spēj nodrošināt emulatori. Lai atvieglotu mūžseno spēļu dzenāšanu, Internet Archive savācis un apkopojis 2400 interneta pārlūkā darbināmas retro spēles.

    Prince of Persia, Castle of Wolfenstein, Leisure Suit Larry un The Lost Vikings ir tikai dažas no populārākajām tā laika spēlēm. Internet Archive uzreiz norāda, ka dažas spēles varētu arī nestrādāt, kaut arī atlasītas visveiksmīgāk interneta pārlūkā darbināmās spēles. Tiešsaistē arī nebūs iespējams saglabāt savu veikumu, lai pēcāk varētu turpināt spēli jau no vidus.

    Reklāma

    Mani novērojumi liecina, ka visai labi strādā ar klaviatūru vadāmās spēles, bet pele darbojas neciešami grūti un neprecīzi. Iespējams, ka šāds spēļu arhīvs noderēs veciem un sentimentāliem spēļu faniem. Internet Archive savāktajā saturā atradu trīs spēles, kuras varētu uzskatīt par jaunības pielūgsmes objektu. Atminies, kā gāji pie vecākiem uz darbu, jo tur bija četrsimt-astiņdesmit-sestais?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    08.01.2015 11:10

    Nekad neesmu bijis spēlu fans, bet sentimentālu atmiņu pēc, šo to var padragāt, kad galīgi nav ko darīt!

    Paldies! :)

    08.01.2015 11:18

    Tikai trīs? Prince of Persia, Wolfenstein, Oregon Trail, Dune 2, SimCity, Leisure Suit Larry 1, Lode Runner, Golden Axe, Lost Vikings, Scorched Earth, Doom, Prehistorik 2, Digger, Lemmings 2, Arkanoid, Master of Orion, Micro Machines, Elite, Transport Tycoon, Heretic, The Dam Busters. Tā ātri pārskrienot pāri lielajiem hītiem :)

    08.01.2015 11:27

    Ir daudzas labas, bet šobrīd The Lost Vikings vēl arvien uzskatu par nr.2, tajā laikā ļoti patika Goblins, bet tās nav šajā listē.

    KKTK
    08.01.2015 20:14

    Jop! Alley Cat – man atkal slikti sapņi rādīsies :o

    Krotow
    10.01.2015 10:52

    DOS spēles, kurām ir arī peles vadība, pavisam labi iet arī DOSBox zem Androīda. Pārbaudīts praksē – pat MIDI emulācijas mūzika skan ;) Ja caur USB OTG pieliek klaviatūru, iet praktiski viss.

    Reklāma