Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Valsts policija izmantos Opel Insignia automobiļus

    Jaunākie raksti

    Latvijas Valsts policija saņēmusi 40 jaunus Opel Insignia automobiļus no Opel oficiālā pārstāvja Latvijā „Auto Blitz”. Šis iepirkums ir nozīmīgākais Insignia lielapjoma pārdošanas gadījums Baltijas valstīs.

    Latvijas Valsts policija iegādājusies 40 jaunus Opel Insignia automobiļus, lai atjaunotu tās autoparku, kā arī nodrošinātu sekmīgu Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā. Šo piegādi veica autorizētais Opel pārstāvis Latvijā „Auto Blitz”, kas uzvarējis Nodrošinājuma Valsts aģentūras izsludinātajā konkursā. Automobiļi tika izvēlēti to lielisko īpašību dēļ – tiem ir moderns drošības aprīkojums, lieliski veiktspējas rādītāji, pastāvīga pilnpiedziņa un automātiskā pārnesumkārba.

    Reklāma

    Latvijas Valsts policijai paredzētie Insignia automobiļi izgatavoti Opel vismodernākajā rūpnīcā Riselsheimā, Vācijā. Ņemot vērā policijas darba specifiku, Insignia automobiļiem jau rūpnīcā tika veikti vairāki uzlabojumi – pastiprināta balstiekārta, citu raksturlielumu amortizatori un atsperes, augstāks klīrenss, motortelpas aizsargs un palielinātas jaudas ģenerators un starteris. Latvijā tika veikta speciālā pārbūve – automobiļus aprīkoja ar modernu radaru sistēmu, vairākām augstas izšķirtspējas kamerām un citām speciālajām iekārtām, pielāgojot tos Latvijas Valsts policijas vajadzībām.

    Opel flagmanis Insignia nosaka jaunus drošības un tehnoloģiju standartus, kā arī lepojas ar savā klasē labākajiem funkcionalitātes un komforta rādītājiem. Jaunākās paaudzes elektroniskā šasijas vadības sistēma reaģē uz mainīgajiem apstākļiem reāllaikā, savukārt FlexRide sistēma automātiski iestata pastāvīgās amortizācijas kontroles (CDC) darbību ar 4 kanālu ABS un elektronisku bremzēšanas spēka sadalījumu, vilces kontroles sistēmu un ESP Plus, lai nodrošinātu maksimālo drošību. Jaunās Opel Insignia izcilo noturību uz ceļa vēl vairāk uzlabo pilnpiedziņa. Griezes moments tiek automātiski sadalīts ne tikai starp priekšējo un aizmugurējo asi, bet arī starp aizmugurējiem kreisās un labās puses riteņiem, nodrošinot maksimālu vilci, stabilitāti un izcilu braukšanas dinamiku. Adaptīvā 4×4 sistēma ir pilnībā integrēta ar visām citām Opel Insignia dinamiskās kontroles sistēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    07.01.2015 16:03

    Foršs un “kvalitatīvs” raksts par auto un to cik viņam tur adaptīvas fīčas sakarinātas virsū, tika tāds “sīkums” kā motors nav pieminēts..

    Nopietni – preses pārstāvja policijai nav?
    Pasakiet vispirms galvenos raksturlielumus un to kāpēc tieši šis auto ir tika izvēlēts šāda darba veikšanai, un tikai tad ja sanāk par īsu domājat par visādu štruntu karināšanu, kā bremzēšanas un adaptīvās pilnpiedziņas..

    07.01.2015 16:56
    Reply to  Kaspars

    Noskaidrosim.

    edgku
    07.01.2015 23:27
    Reply to  Kaspars

    Varētu padomāt, ka šausmīgi svarīgi zināt, kāds motors :)

    Kaspars
    08.01.2015 09:09
    Reply to  edgku

    Nu jā..ja raksts uz “blondīnēm” tēmēts, tad būtu pieticis pateikt, ka mašīna balta ar melnām strīpām..

    Bet var jau būt, ka šajā PR motors ir noklusēts un nevis aizmirsts, tas nozīmē, ka nekāds ekonomiskais droši vien nebūs (nebrīnīšos, ja būs lielākais no bendzīnniekiem, kas ir pieejami)

    Var jau būt, ka tas tikai tā man šķiet, bet tā taču mūsu /nodokļu maksātāju/ nauda, ko tie auto uz ielas kūpina (es/man vismaz nodokļi tiek maksāti pilnīgi legāli), tāpēc ir interesanti ko šie nopirkuši kādēļ tieši šāda izvēle..

    08.01.2015 10:49
    Reply to  Kaspars

    Par auto izvēli jeb ‘kapēc tie izvēlēti ar tādiem vai citiem raksturlielumiem’ – manuprāt, šis jautājums ir adresējams pasūtītājam. Mēs esam tikai piegādātājs.

    08.01.2015 10:47
    Reply to  Kaspars

    Īsumā paskaidrošu – Policijas Opel Insignia ir aprīkotas ar 2.0 litru benzīna turbomotoru 250Zs, 6-pakāpju automātisko pārnesumkārbu un patstāvīgu pilnpiedziņu. Papildus tam auto tika speciāli pielāgoti rūpnīcā, kur tiem tika veikti zināmi uzlabojumi, lai tie labāk atbilstu policijas darba specifikai. Auto tika iegādāti atklātā konkursā, par kura uzvarētāju kļuva Opel autorizētais pārstāvis Latvijā – Auto Blitz.

    Mr. Jones
    08.01.2015 18:53
    Reply to  Auto Blitz

    par Haldex pilnpiedziņas pastāvīgumu gan ir ļoti labs jautājums

    09.01.2015 09:30
    Reply to  Mr. Jones

    Nezināšu teikt par Subaru likteni. Par Insignia pilnpiedziņas sistēmu – tā šobrīd ir viena no progresīvākajām pieejamajām šādas klases automašīnām. Iesaku palasīt Insignia 4×4 testus Eiropas auto presē/resursos.

    Mr. Jones
    07.01.2015 18:28

    tās speciālās detaļas gadījumā nenozīmē, ka tās būs pieejamas tikai uz pasūtījumu un maksās daudz dārgāk par parastajām?

    08.01.2015 10:50
    Reply to  Mr. Jones

    Ko jūs saucas par speciālajām detaļām? To kas attiecas uz auto vai to kas ir policijas specaprīkojums – radari, kameras utt. ?

    Ritvars
    08.01.2015 11:12
    Reply to  Auto Blitz

    Šķiet, ka komentārā ir domātas balstiekārtas detaļas – amortizatori un atsperes, kas atšķiras no standarta Insignia.

    Mr. Jones
    08.01.2015 18:48
    Reply to  Auto Blitz

    tieši par auto ritošo daļu. un vēl automāts ar viltoto pilnpiedziņu

    09.01.2015 09:29
    Reply to  Mr. Jones

    Jā, atsperes un amortizatori ir savādāki kā standarta Insignia. Par izmaksām nebūtu jāuztraucas, jo policijas auto ir 5 gadu garantija. Par automātu – pasaulē 90% policijas auto ir ar automātiskajām pārnesumkārbām, ņemot vēra to,ka policistiem jāspēj rīkoties ar vairākām ierīcēm vienlaikus. Šeit tad automāts atvieglo policistu darbu.

    Uvis Muižnieks
    07.01.2015 19:54

    Un kur ta galvenais, vai ir 40k€ vērts viens Opelis ?

    Jumis
    08.01.2015 00:05

    Pats Insignia Turbo(4durvju sedans) paskatoties ‘cenu lapu’ lētākais ar AWD sistēmu maksā 35 140Eur!

    Piepluso vismaz 5K Eur visu policijas aprīkojumu un 40k Eur pa vienu opeli gatavs! ;)

    Lielāks jautājums ir KAPĒC bendzīniekus ņem…. Hip-hip URĀĀĀĀ!! Laikam tiešām krīze pārvarēta!!! ;) Nav jau tā ka mums ir baigās ātrgaitas šosejas kur būtu jādzenās pakaļ un jātiek līdz nopietniem autiņiem kur tie 50-60zirgi pār dīzeli nāktu palīgā….

    http://www.opel.lv/content/dam/Opel/Europe/latvia/nscwebsite/lv/11_Brochure_Library/03_Pricelists/LV_Insignia.pdf

    08.01.2015 10:51

    Šeit jāņem vēra to, ka gandrīz pusi no auto cenas sastāda speciālais policijas aprīkojums. Ja runājam par auto, tad policija tos ir iegādājusies vismaz par 40% lētāk nekā tas jebkuram citam būtu iespējams. Tas pateicoties rūpnīcas atbalstam.

    Āboltiņas brālēns
    10.01.2015 17:31

    Izskatās, ka šis pirkums, kā jau Latvijā ierasts, bijis politiski ietekmēts http://www.diena.lv/latvija/zinas/ar-aboltinas-viru-saistits-uznemums-smel-miljonus-valsts-iepirkumos-14083264

    12.01.2015 12:58

    Absolūtas muļķības. Tas bija atklāts konkurss, kurā piedalījās 6 pretendenti, tajā skaitā arī otrs Opel dīleris ar identisku automobili, taču citādu piedāvājumu (dārgāku).

    Reklāma